OOO

Rabu, Oktober 12, 2011

Blogger #MasterChefMY@MasterChef Malaysia-Hasrat Di Hati Tidak Tertunai

Bukan semua hasrat dihati akan tertunai yang tidak di izinkan olehnya.  Betul tak? Dah tentu bukan semua yang kita inginkan akan tertunai walau pun kita teringin.

Pengalaman di yang di tempuh semasa semi final tu memang tak akan di perolehi dari buku.  Walaupun hasrat dihati tidak tertunai, akak taklah  rasa down pun sebab akak masuk pertandingan masak-memasak ni untuk cari pengalaman.  Janji dah mencuba..kalau tak berjaya anggaplah tiada rezeki.

Okeylah jomlah baca pantun  dari Juara Pantun Dari Marang Terengganu  http://www.eyriqazz.com

Kak Ina KL dan Blogger MasterChefMY | Hasrat di Hati Tidak Tertunai


Kak Ina KL nama diberi
Mencuba nasib di Blogger #MasterChefMY pertama kali
Blogger masakan terkenal sana sini
Pernah try masakannya memang terliur hati

Di dapur ini mereka beraksi
Menunjukkan bakat yang terpendam selama ini
Oh kenapa tiada live di saat ini
Mahu juga melihat aksi memasak teruja hati
Suwa suwee good morning goreng-goreng sedap sekali
Masak memasak memang hobi Akak dari dulu lagi
Masuk Blogger #MasterChefMY memang teruja hati
Yang terbaik dari akak mungkin itu kata Kak Ina KL ini

Tuah ayam nampak di kaki
Setelah mencuba, hasrat tidak tertunai kali ini
Walaupun tidak ke final Blogger #MasterChefMY time ini
Tahun depan kalau ada akan dicuba lagi

Saya memang teruja hati
Melihat pengalaman yang dikongsi oleh Kak Ina KL di ENTRY ini
Pengalaman menguja sayang tak dapat join sekali
Tak sabar menonton MasterChef Malaysia sebenar 22 Oktober 2011 nanti 

Akan saya rekodkan dengan Astro B.yond PVR sudah semesti
Siapa terlepas, jemputla ke rumah tontoni sekali


I Need Your Love, Please


Tentang Penulis
Eyriqazz @ Mat Tiger @ GTO sekarang ini merupakan blogger yang telah berjaya mencapai jumlah hasil berblogging sebanyak empat angka.
 
 Terima kasih buat eyriqazz yang sudi menjadi penulis jemputan akak. Gambar ini ialah gambar isteri dan anak kesayangan beliau.  Isteri beliau sedang mengandung anak kedua dan akak berdoa semuga kandungan beliau sehat sehingga bersalin nanti. 

Jangan lupa untuk menyaksikan MasterChef Malaysia dengan episod Peti Saji Misteri dan Ujian Cipta Rasa di Astro Ria (saluran 104) bermula 22 Oktober 2011 dan Kuliah Master di Star World (saluran 711) bermula 27 Oktober 2011 manakala Kuliah Master di Astro Ria (saluran 104) akan bermula minggu berikutnya pada 4 November 2011.

Sebarang  info tentang Program  #MasterChefMY korang bolehlah ke

Memang terujakan nak  tenguk siaran ini.

8 ulasan:

  1. mungkin bukan rezeki akak... dan bukan rezeki saya juga

    BalasPadam
  2. hee yg penting pengalaman sbnrnya! :)

    BalasPadam
  3. teringin gak nak dpt rm dgn blog ni. tapi tak pandailah . cam ner kak ina ye..

    BalasPadam
  4. xpe kak .. nnt cube lg.. kut2 leps ni ado yg tuk pastry , leh akak try ye

    BalasPadam
  5. next time. kalo ada, bulih cuba lg kak..:-)

    BalasPadam
  6. bukan rezeki kak ina kot. jangan putus asa, next time kalau ada pertandingan bpleh cuba lagi. cik ina tak cam kak ina berani, cik ina ni ada darah gemuruh.

    BalasPadam
  7. wah!! alamak.. ada something yg terlupa bila tengok entry ni..
    nak buat sekarang lah..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers