lazada

Lazada Malaysia

Ahad, Oktober 16, 2011

Gelagat Penonton Di Blogger MasterChef Malaysia

Sebelum ada yang dakwa dakwi kata akak menyibuk..baiklah akak show ek email ini.  Boleh bawak anak-anak yer..  Mana tau ada yang sentap lagi kannn.  Akak tak ambil gambar akak sangat pun tapi nasib baiklah ada yang rajin snap gambar akak tu.   Terima kasih kepada Sawanila, Ayu dan Zaid sebab akak cilok gambar dari fb dan blog mereka.
Akak bawak manager/pa/driver..nasib baik ada anak akak ni.dia tau lah jalan nak gi ke sacc shah alam ni..kalau akak sorang sorang memang sesat barat gak dibuatnya.
Jejai  dan  Encik Fairuz dari MyChef salah satu penaja 
MasterChef Malaysia di Astro Ria 104 
Tak sabarnya  nak rasa keenakkan masakan dari chef-chef fofolur  seperti Chef Dato' Ismail, Chef Florence dan Chef Liza.  Macam-macam jenis makanan ada...Produk makanan gourmet sedia-hidang (Ready-to-serve) ini akan di lancarkan pada bulan November nanti. 
Rajinnya  ayu bawa baby datang nak tenguk event ni..
haruslah bergambar bersama dulu kan.
Sementara dorang bertarung akak borak-borak ajerlah dengan mak mohd zaid.

Anak ayu ashiklah snap gambar kami ni..minat sangat kot dengan kami berdua..makcik-makcik yang tak habis pot pet pot pet
 sempat gossip dengan staff MyChef..lupalah pulak nak tanya nama dia
tukang ambil gambar
gossip dengan pemenang buzz blogger mohd zaid..fuhh kalah aaa lawan dengan dia..Mak dia kata Zaid sanggup duk berjam-jam depan computer/handphone..Buat N3 sampai 6 kali sehari..fuhhhh berusaha sungguh si Zaid ni.

Akak tak sangguplah macam dia..dia bolehlah..orang bujang
sedang memikirkan apa ek..serius bebeno muka akak kannn..
mak Zaid siap buat gaya lagi
sempat bergaya dengan  Wawa pemenang tempat ke dua... tahniah buat beliau, kreatif sungguh masakan beliau sehingga di pilih oleh juri. Tulah pasal kan bukan tua ataupun muda yang menentukan kejayaan kita tapi bakat yang ada yang boleh membawa kejayaan.

 Sebenarnya kan kalau rajin masak macam akak ni tapi tak kreatif dan gabra memang payah nak menang pertandingan masak-memasak macam.  
 
Sibuklah ambil gambar..(amboi Yatie macam modellah pulak).sampai gambar sendiri orang yang lain yang snap. Terutama bila suruh cari bahan pastu tak tau pulak bahan utama.  Akak memang masak tenguk resepi..kalau tak ada resepi memang fail aaaa
 terima kasih Azzah sebab sudi datang hantar barang
Bila dah habis juri nilaikan masakan dari peserta, penonton merasa masakan mereka, akak dah sound dengan anak akak jangan pi situ..nanti jadi isu lagi kata anak akak kurang ajar.  Dorang makan tak payah pun nak minta izin bagaiii..tapi taulah kalau ada yang tersentap.
Akak dah bagi amaran kat Imran...tenguklah muka serius akak tu...muka garangkan..akak dah kata kat dia....siap kalau buat perangai lagi..serik bila kena kutuk..macamlah kita ni tak ajar anak kita supaya berkelakuan baik.
Masakan ni semua di sediakan oleh penganjur kan, tugas peserta cuma memasak. Akak kalau dah masak, akak dah tak ada selera nak makan dah masa semi final tu.  Tak kisah pun kalau orang nak makan.
Biarlah dorang merasa..barulah kita boleh tau masakan kita sedap ataupun tidak.  
Kalau kita pun sibuk nak makan masakan kita sehingga marah orang lain makan pastu  nak membebel kat blog..baik lepas juri nilai terus bawa pinggan pi makan sendiri.

Lepas acara potong bawang ada pula acara dengan penonton yang hadir.
Bukannya Zainal nak ajak akak berlakon sama dia..sebenarnya akak jawab kuiz yang di sediakan oleh pihak penganjur.  Sape yang tau jawapan kena pulak lari ke atas pentas. Masa ni juri-juri  tengah sibuk kira markah.

Akak pakai kasut jogging, bila Zainal buka soalan pertama tentang barang panasonic (salah satu penaja MasterChef Malaysia) terus ajer akak naik.
Terkejut Zainal dibuatnya...akak gelak-gelak bila dia tanya nak apa? Akak jawab..nak jawab soalanlah. Soalan tentang barangan PANASONIC ‘Cooking Magic’.

Soalan senang dapat hadiah pulak tu...sape yang tak nak kan.  Dah tentu barangan Panasonic ada kat booth tentulah boleh jawab soalan ini.  Bila akak jawab betul..Zainal kata..berbaloi akak datang dari jauh
Soalan senang ..hadiah pun best...set sudu garpu dan pisau. Berbaloi gak sebab duk dekat 4 jam kat situ.
Lepas tu berebut-rebut penonton yang hadir berlari ke depan bila Zainal bagi soalan. Isteri Jejai geram bila akak dapat hadiah, pastu dia pun stand bylah nak jawab soalan ke 3..akhirnya isteri Jejai dapat jawab soalan pasal minyak Neu Vida (penaja MasterChef Malaysia)
 Geng akak mak Zaid pun dapat jawab dengan betul.  Sebelum tu ada dua orang penonton meluru naik sebelum Zainal menghabiskan soalan tentang bilakah Pogram Master Malaysia akan di tayangkan.  Punya tak sabar dua-dua mereka jawab salah.  Mak Zaid terus ajer naik dan dapat jawab.
 Sempat lagi melapurkan perkembangan terkini kat geng tali baruts...
cam wartawanlah pulak
kitaorang yang happy ..terutama mak Zaid
 Mak-mak yang happy dapat rembat 3 dari 5 hadiah yang di tawarkan.  Bestkan bila geng yang hadir dapat hadiah sama macam kita.  Kami bergambar bersama juri Blogger MasterChef  KY Speak. Beliau juga seorang blogger macam akak.
anak abangensem,abangensemJejai dan wife Jejai
Mana boleh tak bergambar dengan Zainal Alam yang menjadi emcee bagi event ini.  Best lah beliau ni...pandai bergurau dengan peserta, penonton dan juri di sepanjang event ini di langsungkan. 

Memang happy sebab Imran pun dapat macam-macam hadiah..

15 ulasan:

  1. Syok tu.. apsal anak akak tak dibenarkann mencuba makanan tu?

    ZooL

    BalasPadam
  2. meriah kan kak. ayu x dpt pegi huhu

    BalasPadam
  3. Amboii.. sakan kak ina.. dapat ke rasa chef ismail masak??

    BalasPadam
  4. salam kak ina ... wah berbaloi kan datang jauh2 tu daapat jugak hadiah bawak pulang kan hihi... akak siapa yang juara no 1 tu .. wani rasa kalau x silap, orang yang dok membebel kat blog dia pasal anak akak tu menang kan.. betul ke .. huhu,,,takut tersilap orang....

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum Kak Ina

    tahniah kak

    Wassalam

    BalasPadam
  6. Alaaaaaa tak aci...tak dapat pung invatation T_T majuk

    BalasPadam
  7. Tima kasih Kak Ina, sempat juga mention kita kat blog Kak ina. Insya'Allah kita jumpa lagi bila kita buat pelancaran produk kami bulan depan ye... http://www.facebook.com/mychef.healthy.n.delicious

    BalasPadam
  8. alah kak biasa la bebudak memang macam tu kan...nama pun budak mana nak dilarangkan...biarkan aje la orang nak mengata yang penting kita tau siapa anak kita tu...bukan nya kita tak cukup ajar....
    dan lagi satu yang penting bukan kita mintak makan dengan dorang hahaha....
    btw tahniah dapat join event macam2...best

    BalasPadam
  9. berbaloi tunggu lama dapat plak hadiah best..tahniah kak

    BalasPadam
  10. dah bersua muka dah Kak ina ngan AE.. hehe..

    BalasPadam
  11. alhamdullilah....ade gak rezeki akak kan.... takde la balik tangan kosong...

    BalasPadam
  12. tq aunty..tp sy still rase challenge ni bkn penentu kite pandai msk ke x..rezeki je kali ni..cube kalo dibagi nye tema masakan kampung ke ape..aduhhh hancus sy awl2 lg..

    BalasPadam
  13. tqvm, kak ina coz kasi backlink kt kiter. haruslah rajin bwk baby coz nk kne melasakkan dier. mana tau rejeki mama dier nnti nk dpt apa2 yg besau2...eheheh... cian kt Imran x dpt nk tgk org msk. nsb baek ader event PKNS tuh so x laa dier bored. siap bergeng2 ngan ank2 abg Jejai lagik...ehehhehe... minah serai tuh pertahankan balik bebelan dier kt new n3 tp sy rasa malas nk jwb blk coz org mcm tuh x nk mengaku kalah punyos. nnti anak2 dier beso dier taulah, kak. biarlaa dier malu sendiri n insaf nnti. anak2 k ina neh sopan2 belaka. cemananyer org bole ckp kureng ajar...huhuhuhuh

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers