OOO

Jumaat, Oktober 21, 2011

Pizza 10 Lapisan

Adik lelaki akak belanja mak sempena hari jadi mak yang 68 tahun kat Pizza Hut.  Anak akak 3 orang tu di jemput sama. Memang dorang suka makan benda camni.  Akak tak pegi sebab  ada hal pada masa tu.
Sekejap ajer masa berlalu, mak dan abah dah tak berapa kuat lagi dari segi fizikal.  Abah sekarang ni berjalan kena pakai tongkat..pastu ada pulak sakit jantung dan kencing manis.

Mak masih kuat berjalan lagi cuma ada penyakit kencing manis dan darah tinggi.  Stress kot sebab jaga cucu (anak adik yang duk sama satu rumah). Abah tak bagi pindah sebab kalau mereka tak ada terasa sunyi pulak kalau mereka tinggal berdua ajer.  Al maklumlah bila dah berusia ni ashiklah nak pot pet pot pet. 

Semuga mereka berdua diberikan kesihatan yang baik dan berbahagia sehingga ke akhir hayat.
Pizza 10 lapisan kononnya...banyak bebeno komen kata tak best aaaa..rasa entah apa-apa..hai tak berbaloi dorang kata
Happy sebab dapat makan luar..terima kasih adik bongsu 

budak sekarang ni lebih suka makan cam ni dari makan nasi..nak buat macamana..zaman dah beruba.  Pantang keluar ajer nak makan makanan segera sampai akak naik boring lah pulak

akak cuma suruh adik belanja makan meatball cheese masalla..makan kat sana sedap ..bawak balik sos macam kering ajer..pastu dah sejuk.  Macam biasa bil mestilah menceceh 3 angka kan.  

Berbaloilah gak sebab ada berapa mulut yang makan kat situ. Semuga murah rezeki adik lelaki akak boleh belanja lagi ek


10 ulasan:

  1. Aslmkum k.Ina

    Slmt ulangtahun buat mak k.Ina, semoga dikurniakan kesihatan yg baik dan bahgia bersama anak cucu. seronok sesekali mkn bersama diluar. budak2 mmg suka mkn pizza...kfc... sama cam anak saya.
    re; K.Ina resepi tu sy tak da, nanti sy tanyakan dgn kwn sy.

    BalasPadam
  2. selamat ulangtahun buat mak kak ina.. hope sihat2 selalu yea..

    makan pizza ni, lasagna pun sedap. meatball cheese tu tak try lagi,.. macam best aje

    BalasPadam
  3. sama la..anak ayu pown cenggini..bila kuar je msti nak mkn makanan sgera..padahal kita dh masak kat umah tu..hu hu..

    BalasPadam
  4. sama la..anak ayu pown cenggini..bila kuar je msti nak mkn makanan sgera..padahal kita dh masak kat umah tu..hu hu..

    BalasPadam
  5. Semoga ayah ibu Kak INA diberikan kesihatan yang baik dan sejahtera selalu.

    Anak-anak sekarang memang suka makanan segera macam nih.

    Saya suka Cabonara!!

    BalasPadam
  6. masih menunggu....tak sampai lagi.

    BalasPadam
  7. anak2 saya kalo suggest mkn kat pizzahut, mmg tak tolak. kat tempat sy takde dominos pizza, teringin nak cuba dominos pulak

    BalasPadam
  8. btol bto..agk tidak berkenan dgn pizza versi nih..yg biasa lg sedap kot..

    BalasPadam
  9. 10 layer tuh tortila.. 20 layer pon bole kalo letak selai2 mcm potongan gituh... didoakan mak ayah k ina kekal bersama selamanyer gaks...amin3!!

    BalasPadam
  10. Aslkm

    10 layer? heeh
    Emak kakak tak makan benda2 tu, puaslah kami pujuk.. kami balun je.
    Yalah anak2 skrg ni. Hehe kita pun samakan!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers