OOO

Jumaat, Januari 13, 2012

Orang JB Pernah Ker Gi Sini?

Bertolak dari USS pukul 9.30 malam, selamat sampai kat JB dah nak dekat 11.00 malam.  Firdaus dan anak buah jemput kami kat situ.  Perut dah berkeroncong terus tanya anak buah akak kat ner tempat yang sedap nak makan.

Beliau syorkan kat sini.  Dulu masa akak duk Taman Cempaka kat Tampoi 24 tahun yang lepas, akak  pernah gak makan  satay kat sini. Terletaknya kat tepi lebuhraya Kempas-Pasir Gudang.
 Kami order satay...sekejapan ajer licin
 Imran order nasi goreng...pun cepat habis sebab kelaparan
 Akak dan akak order mee bandung....kira ada rasalah
Yana makan nasi ayam.  Satay 20 cucuk-RM19.00 siap air.  Makanan RM23.00..okeylah tu kan.  

Tempat makan kat tepi highway ni agak uzur sebab dah lama dah beroperasi. Ada lagi satu tempat makan yang sama  kat bawah dan kat situ baru sikit.

Kalau tak tau jalan rujuk kat sini yer

11 ulasan:

  1. Tak pernah sampai lagi dkt sini kak ina.. He2

    BalasPadam
  2. Selalu juga makan sate di sini.. Memang sedap dan kedai ni pun dibuka hingga lewat malam.

    BalasPadam
  3. Salam Kak Ina..
    OO kalau wak radol ni mmg femes area JB ni, baik sate dia atau pun mee rebus dia..akak x cuba ke mee rebus dia? powerrrrrrr...

    klu area kempas mmg nk pergi penuh je mejanya...kuah sate dia terasa rempahnya... :)
    Jauh2 dtg klu makan x rugikan kak..

    BalasPadam
  4. sedap tak mee bandung tu...lama tak makan mee bandung huhuhhu

    BalasPadam
  5. xpenah sampai. lama gila xpegi jb.. heheh..

    terliur tgk satay *_*

    BalasPadam
  6. satay wak radol. memang glemer kak kat jb ni. ekekek. tapi nk g kedai dia, ramai nye lah org.

    BalasPadam
  7. besar betul isi satay tue yea....makan 10 cucuk confirm dah kenyang....

    BalasPadam
  8. kuah kacang dia nampak menarik.... kak ina thanks sebab sudi beri komen di blog azza..appreciate sgt sgt..

    BalasPadam
  9. Wah lama jugak akak duduk JB ehk...
    Taman Cempaka lagi tu...

    time tu saya study gak nyer...

    tapi saya tak pernah makan kat situ..

    InsyaAllah boleh try nie...

    BalasPadam
  10. Salam.

    Warung ini telah bertukar lokasi niaga di Restoran Selera Padi Emas, BBU mulai 01 Jan 2012.

    Pertanyaan, 019-7727471 Pn Zahoreen.

    BalasPadam
  11. salam.... minta kebenaran untuk reproduce gambar warung lama tu...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers