OOO

Isnin, Februari 13, 2012

Antara BE danSponsoredpost Mana Yang Senang Dapat RM?

 kena tutup aaa..nanti ada yang kata akak riak..
Sponsoredpost- 
kena buat ayat sendiri
kena cari idea
kena pandai pikat pembaca nak datang ke blog kita
tajuk kenalah  kedabom
kena ambik gambar/edit gambar
N3 mesti kena mengena dengan tajuk yang diberikan

kena ...berapa banyak kenalah..

Kelebihan Sponsoredpost- (bukan senang nak dapat)
Dapat satu pun dah puas hati, cukuplah untuk perbelanjaan sebulan..tapi bayaran ambil masa yang lama. Tak kisahlah kan janji adooo


BE aka Buffered Earning
-kena trafik tinggi boleh dpt be tinggi (klu ada be lah)
-kena update blog setiap hari-kalau cam retis/model/selebriti untung aaa. sekali up N3 ribu riban mari
-tak yah perah idea
-ikut suka hati nak tulis apa-(janganlah selalu sangat buat N3 gossip retis/cilok papers ..tak best aa..sekali sekala bolehlah)
-RM selalunya boleh  dapat dalam sebulan..paling lambat 2 bulan

Tak kisahlah kan dapat duit BE/Sponsoredpost....berblog suka-suka, meluahkan perasaan hati..dapat duit kira rezeki kan.  Puas hati duk bawah Nuffnang.

Alhamdulliah sekarang ni tiap bulan boleh cash out.  Masa akan datang kita tak tau lah kan..rezeki  semua di tangan Allah s.w.t.. Akak cuma berusaha dan terus berusaha pastu  kena ada  semangat berblog yang tinggi.

p/s N3 untuk yang bertanya masa event Astro...
Kak...buat blog boleh dapat duit ker?

Boleh... tapi makan masa nak berjaya anak oiiii ..tapi kalau ada rupa gaya model/seleb/retis..memang cepat naik..cam akak yg tak ado rupo..lama aaa skt


34 ulasan:

  1. Dapat Sponsor Post lebat le income kan kak? Tp mcm Myra nak lekat BE amatlah payah..

    Tahun ni 1 BE pun tak lekat lagi..huhuu

    BalasPadam
  2. susah nak dapat sponsored post..BE tu pun jarag2 nak menyinggah..huhu

    BalasPadam
  3. sponsored post tuh dorg yg akan approach suh tulih ke ape? kena bat ayat sdr mmg susah tuh lelagik sy suka mngarut haha..

    xcheck pon nuffnang. thn nih baru satu BE pon tp sy suka baca kak ina nye entry sbb xmcm blog lain yg asik la nk update gossip artis or copy paste terus dari paper..

    BalasPadam
  4. akak dah boleh dikira seleb blogger dah sabab ada niche...macam saya dulu mungkin saya nak kejar earning sebab nak rasa semua yang ada dalam Nuffnang...

    BalasPadam
  5. whoa seronoknya kak ina...dua2 jenis dah biasa merasa....sy hanya BE jer tp taun nie macam suram jer sikit huhu...

    p/s : akak camner nak dpt sponsored post tue? jeles sy baca blog yg dpt sponsored post nie...

    BalasPadam
  6. dni kecewa dengan nuffnang sebab dah lama tak bagi BE... walaupun trafik ribu2.. rasa macam nak remove aje.. since last year nuff kedekut benau dengan dni

    BalasPadam
  7. hurmmm.... saper yang tanya tu kak... mesti awek wartawan tu kan....betul tak ?

    BalasPadam
  8. Tahniah kak. Akak berjaya buktikan Blogger Mak-Mak pun boleh berjaya dan popular.

    BalasPadam
  9. yey,kak ina nak blanje makan..nyam2...

    BalasPadam
  10. Mak aii lompat bintang tengok.
    Apapun kak ina,caiyyok!!
    Dah lama tak bersosial ngan akak!!ahaks!!!

    BalasPadam
  11. bestnya...n3 akak dah bg motivasi pd sha dan blog th3b0r3dsha.blogspot. huhuhu

    BalasPadam
  12. haih sekapal la kita kak ina...haih

    BalasPadam
  13. saya pun same kak!! tak cantik .. bam bam lagi .. lagilah tak laku hahaha

    BalasPadam
  14. kak ina,cane nak dpatkan sponsored post tu..huhu cam best je..jemput singgah blog nana yg tak seberapa hado ni ye www.sakurashawl.com :)

    BalasPadam
  15. rupa tu bonus yg penting bakat...akak glem apa..tq for the tips....

    BalasPadam
  16. sukanya...
    rezeki Allah utk hamba-Nya

    BalasPadam
  17. huhuhu bila lah nak kaya cam akak....hahaha gurau je kak....rajin usaha tangga kejayaan kan kak....

    BalasPadam
  18. Hai Kak Ina, ingat sy lagi..budakecik..hehe.

    BalasPadam
  19. kalau dapat sponsored post best kan..tpi sy ni tak pandai nk perah idea suruh org datang blog sy...mujurlah ada jugak be penyeri

    BalasPadam
  20. hmmm bukan senang nak senangkan???kena lebih usaha nih...

    BalasPadam
  21. alhamdulillah kedua2nya pernah rasa... ada org dah sampai cek 4 angka ye.. hehehe

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum KAK iNA

    saya support akak

    BalasPadam
  23. Moga lepas ni kak ina lebih murah rezeki, kalau ada orang tak suka kita, takpe, orang lain ada yang suka..

    BalasPadam
  24. tahniah kak ina......murah rezki kak ina...

    BalasPadam
  25. alhamdulillah seronok kan, yang penting kita buat benda yang kita suka kan

    BalasPadam
  26. hurray hurray!! akak nak blanje.. hik3

    BalasPadam
  27. betul la kata kak ina tu..rezeki tak datang bergolek dan sekelip mata...saya selalu baca sponsored post sesapa pun mmg dapat merasai jugak,susah jugak kita nak buat kan..huhu

    BalasPadam
  28. xpenah dapat sponsor post punya
    kalau dapat mesti best kan


    P/S : Nak Minta Tolong Kak Ina Bantu Hans Menang iPad 2 ->

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    BalasPadam
  29. Tahniah Kak Ina,sekarang baru faham benda-benda ini.

    BalasPadam
  30. saya dah kira jumlah RM yg bakal kak ina dapat dari 6 sponsored post tu. masyuk betul :)

    BalasPadam
  31. setakat ni merasa BE je, sponsored post rasanya memang tak merasalah kot. huhu...xpe. Asalkan adoo..BE pun BE lah.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers