OOO

Sabtu, Mac 03, 2012

Bila Exora Di Jalanraya

 
Dari Gombak nak ke Jalan Tun Razak, jalan tak berapa jem, tapi bila nak  ke highway Sungai Besi, mulalah jalan sesak..ingatkan ada accident.

Bila dah lepas dari kesesakan jalanraya..rupernya berderet 
Proton Exora satu lane..eh nak kemana dorang ni ek
 
 Tentu ada event menarik di sini. Dah ramai rupanya orang Malaysia yang beli Proton Exora.  Mungkin sebab harga yang ditawarkan tidaklah mahal dan mampu di miliki oleh semua orang. Kalau anak ramai memang untung beli mpv.

Nanti bolehlah bawa balik kampung totolah, bantallah dan macam-macam lagi sampai hb pernah kata..
Ina ni balik kampung macam nak tidur seminggu ..padahal satu/dua hari ajerkkk.

apa nak buat akak perangai akak dah macam tu, sebab tak nak menyusahkan orang lain.

Tentu ramai yang dah beli Proton Exora.  Tapi ada akak dengar gak macam-macam kes bila dah beli Proton Exora ni?  Sape yang ada pengalaman bolehlah share kat sini.

Sape yang ada cadangan nak beli mpv Exora korang tenguk list harga kat bawah..rasa korang camner..murah ker mahal?

Senarai harga Proton Exora berbagai jenis :
1) Proton Exora 1.6 Standard MT – RM59,998.00 (CPS Manual)
2) Proton Exora Bold 1.6 Executive MT – RM70,998.00 (CPS Manual)
3) Proton Exora Bold 1.6 Executive AT – RM74,998.00 (CPS Automatik 4AT)
4) Proton Exora Bold 1.6 Premium CVT – RM79,998.00 (CFE + CVT)
5) Proton Exora Prime – RM88,998.00 (CFE + CVT)

15 ulasan:

  1. Ooo.. MPV.. ada niat gak nak beli MPV tapi lum mampu lagi. Ada banyak citer pasal Exora ni tapi tak tau le betul ke tak..

    BalasPadam
  2. heee skrg org dh xkisah nk beli kereta buatan mana pun kan :)

    BalasPadam
  3. haritu kite teman member amik kereta pesona yg baru dia beli kat proton, then tanya pasal proton exora, sbb ada kawan dia nak amik.then org tu kata.sempit la exora.hehe~ org proton sndiri plak suh jgn beli...apa daaaa

    BalasPadam
  4. masih setia dengan citra ku yang dah berumur 6 tahun tahun ni ;0

    BalasPadam
  5. pakai exora dah masuk tahun kedua...setakat nie takde masalah...ikut rates harga....sebelum beli ada buat perbandingan dgn grand lavina ngan avanza....pergi showroom semua...exora paling luas...dengan harga exora full spec baru dapat lavina basic....ada kata kurang laju....laju macam keta biasa cuma kurang pick-up....family car biasala...

    BalasPadam
  6. sama lah kak ina, sy anak satu pon kalu blk kg yg dekat tuh yg takat tido satu mlm tuh penuh kete. nih kang anak dua xtau la cemana.. hahahaa

    BalasPadam
  7. ada kwn saya beli exora, memang puas hati, sebab luas. tapi exora bold tu mmg cantik, berkenan le jugak

    BalasPadam
  8. mungkin bila anak dah lebih dari sorang... baru nak beli mpv... exora cantik juga..

    BalasPadam
  9. kete MPV macam exora nie memang sesuai sungguh untuk yang ada family...

    BalasPadam
  10. Utk famili 5 org ke atas memang sesuai beli keta besar macam ni. Yg famili masih kecil, lebih baik guna keta 5 tempat duduk dah le.

    BalasPadam
  11. mcm mnarik gak klo dpt exora..

    BalasPadam
  12. ramai dah yang tertarik dengan exora nih

    BalasPadam
  13. Memang best exora ni lebih2 lg eb cfe. Bila bawak powernyer x igt lak tgh bawa exora gedabak nih....naik ramai mmg selesa....berebut anak aku nk tgk dvd pastu sound system ala panggung lak tu....amik corner rasa nk baring jer....mmg stabilnk gila....hehe

    BalasPadam
  14. Memang best exora ni lebih2 lg eb cfe. Bila bawak powernyer x igt lak tgh bawa exora gedabak nih....naik ramai mmg selesa....berebut anak aku nk tgk dvd pastu sound system ala panggung lak tu....amik corner rasa nk baring jer....mmg stabilnk gila....hehe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers