OOO

Isnin, Mac 05, 2012

Rainforest Taman Negara Pahang

 
Terlupa nak buat N3 ni tapi dah draft dah...tak perlah akak buat gak sebab nak simpan jadi kenangan.
Masa gi ke Taman Negara tahun lepas , kami tinggal di sini Rainnforest Taman Negara Pahang selama 3 hari 2 malam.  Oleh sebab trip ni anjuran office suami akak semua urusan di jalankan  oleh company travel.  
 Akak ajer yang bawak anak beranak, dorang yang lain single dan ada 2 pasangan suami isteri.
Bilik yang di sediakan kira oklah, selesa gak nak tidur.  Kami ambik 2 bilik..takkan nak duk satu bilik ajer..kacau daun ajer akak dan hb nak berdua-duaan..ahakss
chakkk...duk bawah rumah orang Asli.. Kalau korang nak tenguk 
pakej yang di tawarkan korang boleh ke SINI
Masa makan malam hari pertama, kami tak puas hati sebab lauk-pauk yang disediakan tidak mencukupi.  Taulah ajerlah bila lelaki paling ramai, mestilah lauk cepat habis...sebabnya kami keluar lambat untuk makanmalam. Tension bila tenguk lauk banyak yang habis.
sarapan pagi ok pulak..banyak makanan
Bila malam ke 2 barulah dorang cepat-cepat masak lauk lain jika ada lauk yang habis.  Kami keluar gi makan malam awal sebab takut jadi macam malam pertama
Patutnya akak ikut gak 2 boat panjang gi ke sini..tapi disebabkan sorang budak pempuan sakit perut dan bot dah penuh terpaksalah akak balik ke bilik.  Akak cuma tenguk gambar ahli rombongan jadi tarzannn selepas melawat perkampungan orang asli
Kat sini dorang mandi manda dan bergayut macam monyet lepas seorang demi seorang, tapi anak-anak akak tak bergayut sebab hb akak tak kasi
Anak akak kata ada seorang member hb budak perempuan tersembam atas pasir.  Bila  jatuh geng lelaki berkejaran gi tolong dia, nasib baik tak apa-apa.
Kalau korang nak tau aktiviti dan kisah Taman Negara  korang  bolehlah terjah  ke SINI, SINI,  
 Lepas tu mereka teruskan aktiviti...mandi mandaaa lagiii pastu..
yehaaaaaaa lompat jangan tak lompat
 salah satu aktiviti di perkampungan orang asli
Boleh baca gak kat SINI, SINI  dan SINI
Semua basah kuyup ..penat memang penat tapi happy..inilah percutian yang paling best kami pernah pergi sepanjang family trip tempat kerja hb. 
 Kira adventure dan mencabar kemampuan diri sendiri terutama kena jungle tracking dan canopy walk yang jambatan bergoyang-goyang bila berjalan diatasnya dan tak sangka akak mampu melakukannya.

Nanti kalau ada rezeki nak bawa 2 orang anak yang tak dapat join Russhdi dan Yana tapi bukan tahun nilah..insyallah

p/s Member akak pun bawa family dia ke sini sebab mereka anak beranak teruja baca N3 akak.  Jom kita pegi Taman Negara cuti sekolah minggu depan.


11 ulasan:

  1. besttnnyyyaaaa tapi time cuti ada kelas tambahan,... terasa nak p laa.e

    BalasPadam
  2. serious best ni.. dah pi tahun 1996 dulu.. tapi tak byk benda lagi..

    BalasPadam
  3. flying fox macam best jaaa.
    tak pernah sampai sana lagi. huuu

    BalasPadam
  4. Lepas ni boleh gi 'Belum Rainforest Resort' kat Perak pula.

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum akak...
    wah seronoknya ... macam2 aktiviti kat sana yer.. p mandi manda lagi... best nya

    BalasPadam
  6. saspen je k.ina ni, ingatkan tempat baru.. RAINforest Phg le ye? :-)

    BalasPadam
  7. macam best kan.. sekali skala kuar dari pusat bandaraya

    BalasPadam
  8. Saya paling teringin nak bergayut terjun dlm air tu... syiok la..ahahaha

    BalasPadam
  9. wah macam best jer..saye tak pernah jejak lagi ke taman negara ni..huhu

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers