OOO

Ahad, April 15, 2012

Gambar Terbaru Pelakon Eja (Siti Shahrizah bt Saifuddin)

 terima kasih zaid.com
First time bertentang mata dengan Siti Shahrizah Saifuddin atau lebih dikenali sebagai Eja yang dilahirkan pada 18 Januari 1972 di Kuala Kubu Bharu, Selangor ini.  

Akak memang suka dengan lakonan Eja terutama apabila beliau melakonkan watak sebagai seorang nelayan dalam satu drama di TV3.  Tajuk dah lupalah pulak.

Antara lakonan beliau yang paling berkesan bila beliau berlakon dalam drama  ‘Seputeh Qaseh Ramadan’.  Drama lakonan Eja Seputeh Qaseh Ramadhan  mengisahkan tentang seorang isteri yang berkorban untuk suami dan anak-anak dan rela diri dipenjaarakan bagi membela nasib suami dan juga menghadapi saat-saat terakhir untuk hidup kerana penyakit yang dihadapinya

Cantiknya dan slimnya Eja..
sempatlah akak mengusik beliau.  Ira yang berumur 40 tahun memang cantik jelita ...no botoks..katanya.  

Memang betul Eja tak cucuk botok sebab bila akak perhati dari dekat tak tegang kulit muka beliau.  Bertuah kan orang yang cantik semulajadi.  Eja sekarang berbahagia bersama suami tercinta dan telah di kurniakan seorang anak perempuan yang bernama Nur Eishal.
terima kasih  Haiqal  sudi jemput akak ke sini

Eja yang pernah menjadi  merupakan pengacara bersama Roda Impian di Astro Ria dari tahun 1999 sehingga tahun 2003.  Antara filem lakonan Eja ialah 
  • Filem Janin (2010)
  • Filem Sepi
  • Filem Malaikat Maut
  • Filem Kayangan
  • Filem Misi: 1511 (2006)
  • Filem Kayangan
  • Filem Bilut (2006)
  • Filem Anak Mami the Movie (2002)
  • Filem Sara (2001)
 zaid pun nak jugak bergambar

Antara drama bersiri  ialah 
  • Ejen 88 & 44
  • Demi Rahsia
  • Teduh Kabus
  • Salam Taj Mahal (2000)
  • Kiranya Ku Tahu (2000)
  • Takhta Hati
  • Tiga Dara - Tan, Tin Tun
  • Rindu Semakin Jauh (2004)
  • Kalau Itu Takhdirnya (2004)
  • Masih Ada Cinta
  • Wajah Kekasih
  • Cinta Semerbak Kayu Manis
  • Mya Zara
  • Seputih Qaseh Ramadan
  • Rahsia Demi Rahsia
  • Sadiq & Co
 
adik zaid pun nak jugak uzairothman
 Drama
  • Dimata Mu Aku
  • Dijiwa Mu Dia (2002)
  • Pembunuh Upahan (2003)
  • Igawan (2004)
  • DNA Jasmin (2007)
  • Cahaya Hati arahan Rashid Sibir
  • Rama-Rama Terkopak Sayapnya (2007) di RTM
  • Talkin Terakhir arahan Ahmad Idham
p/s sape minat Eja sila angkat keyboare kkkkk

14 ulasan:

  1. saya pn suka tgk dia ni...lawa & lemah lembut..body pun mengancam...(jeles!!!)

    BalasPadam
  2. suka tgk dia berlakon dlm mya zara tu.. cantiknya eja ni! baguslah dia, tak ramai artis/ wanita yang sanggup melalui fasa 40an tanpa botox, filler bagai.. kata org age gracefully..

    BalasPadam
  3. cantik perempuan melayu kan..
    paling suka tengok dia berlakon dlm Mya Zara & seputih kasih ramadhan

    BalasPadam
  4. cantik asli yer... saya pun suka eja ni. akak jom join top commentator al hafiz ni

    BalasPadam
  5. cantik asli yer... saya pun suka eja ni. akak jom join top commentator al hafiz ni

    BalasPadam
  6. cantik asli yer... saya pun suka eja ni. akak jom join top commentator al hafiz ni

    BalasPadam
  7. mmg dia nmpk cantik,lembut dan slim..tp nak tgok dia without make-up.apakah sama mcm di tv kan.

    BalasPadam
  8. Fuuhh.tetap comel.dri dlu smpai skrg.

    BalasPadam
  9. Eja cantik... Tapi macam mana lah dia boleh maintain kurus kan.. Jeles betul.. Hehehehe

    BalasPadam
  10. Lawa kan eja nihh....tinggi pun tinggi.

    BalasPadam
  11. siapa tahu berapa tinggi eja?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers