OOO

Selasa, April 17, 2012

Hot & Roll Kak Ina

  
Masa pergi jejalan kat Kenanga Wholesale City, akak ada cuba makan kat tempat Hot & Roll ini.  Masa tu akak cuba  Chicken Cheese Paratha. Ada ambik gambar kat hp..tapi malas nak transfer.
Bila tenguk cara dia buat cam senang ajer..akak pun belilah bahan-bahannya..antara bahan utama ialah roti canai segera, tomato, slice ayam, mayonis, hirisan bawan besar dan cheese.
Api kena kecik masa letak roti canai segera..no minyak yer... lepas balikkan letaklah pula bawang besar, hirisan tomato, slice ayam dan akhir sekali letaklah mayonis dan cheese.
 Kemudian lipat 4..walaupun tak sama Chicken Cheese Paratha di Hot & Roll tapi sedap...ikut tekak akak dan anak-anaklah.  Anak-anak yang besar buat sendiri...dorang letak isi ikut suka hati..sekejapan habis

 p/s tapi hb kata ...(dengan muka sedih ) Ina..i lebih suka roti canai cicah kari...aduhaiiiiii

18 ulasan:

  1. Komen suami akak tu boleh digunapakai dgn komen suami saye kak... Dia tak pandang le makanan2 camni.tp sy syuke amat!!!!!!hahaha

    BalasPadam
  2. Hasben saya pun sama kak.. Tekak tradisional. Kalau pelik2 dia tak reti nak makan.

    BalasPadam
  3. Assalam kak Ina....yup the idea tu yang kita guna pakai kan kak!! Wati guna tortilla wraps.But komen para husband tu nampaknya..cam menjirus ke arah....kita ni kawin dengan typical "MALAY" man yang tak suka sangat menu ala barat kot Kak? Hubby Watie lak...prefer nasi goreng...kejap perut kata dia!Hrmmm Apa nak di kato!

    BalasPadam
  4. Kak Ina, biasa ler tekak orang lelaki ni. Kita beria-ia cuba, dia mesti nak gak yg tipikal tu, haiyoooooo...tapi tak pelah, demi CINTA, ku berkorban apa sajerr..

    BalasPadam
  5. Kak,
    boleh cuba nie,anak2 kalau camgini mmg laju aje..hb asma tak tau lagi..sesekali layan gini ok kot..terimakasih kak bagi idea..cayanggg akakk!!!:)))

    BalasPadam
  6. i pun suka roti canai cecah kari ayam kak!!!! hik3...

    BalasPadam
  7. sedapnya akak!! nk kena try ni hehehe

    BalasPadam
  8. nampak cam best jer k. ina. hubby saya pulak ok jer kalau makanan ala2 barat ni, sekali sekala boleh layan. tapi yg xtahan tuh blh plak campur2 resepi masuk ulam raja bagai mcm spageti rabu lepas. perut melayu la katakan...

    BalasPadam
  9. kalau makan masa panas memang sedap.

    BalasPadam
  10. sedap nih.. tekak saya sama macam tekak suami akak. hehe

    BalasPadam
  11. Akak beli la paratha segera. Nipis skit keadaannya. Yang Hot & Roll betul2 tu saya sgt2 selalu beli yg Crispy Chicken Floss dan Crunchy Peanut. Rasa dia mcm kuih sepit yg fortune cookies tu, tp perisa masin.

    BalasPadam
  12. kak try dgn capati....pun sedap.
    tapi apa apa pun cicah kuah kari yang best

    BalasPadam
  13. Sedapnya. Kan best my mom pun macam kak :)

    BalasPadam
  14. akak pon dah boleh bukak kedai nih.hoho

    BalasPadam
  15. npk mcm best jer kak ;))) nk try lah nti hehehe

    BalasPadam
  16. u are such a creative cook lah kak ina..! hehe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers