OOO

Ad

Sabtu, Jun 30, 2012

Makan Palova Sedap Rumah Eyriqazz

tenguk gambar pun dah kecur air liur kan..kan..kan..
Palova  atau pun nicknamenya Pav (^_^) sekarang ni menjadi kegilaan untuk di santap oleh orang ramai.  Palova adalah sejenis  pemanis mulut atau sejenis meringue cake yang bahan asasnya terdiri daripada buih putih telur dan gula. 
Tesktur luarnya sedikit garing dan isinya tersangatlah lembut, cair di mulut.  

Harganya pun kedabom.  Kalau nak di ikutkan basic palova cuma putih telur sahaja tapi yang buat Palova mahal disebabkan buah-buahan yang di letak di tengah dan di atas palova ini. Whipping cream pun ashik naik harga ajer..  Bila di makan hasil dari gabungan  manis (meringue cake) dan masam (buah-buahan) memang terasa kesedapannya. Kalau cuma ambik meringue cake tu ...memang manis teramat sangat.
Akak di jemput oleh  Mat Tiger aka @Eyriqazz @GTO hari Sabtu lepas untuk meraikan anak perempuan dia yang telah berumur 3 tahun.  Bila tenguk Palova atas meja...wah mesti terjah ni dulu ni..tapi kenalah tunggu birthday girl tiup lilin dulu

Akak pernah cuba buat Palova ni ..tapi buat satu layer ajer..buah-buahan pun tak semewah Palova di rumah Eyriqazz..cuma letak buah strawberi ajer..kalau nak jenguk cara akak buat bolehlah ke SINI

Insyallah tak lama lagi anak pempuan akak balik akak nak buat lagi Palova ni sebab tak puas makan kat rumah orang..malu nak ambik banyak-banyak sebab ramai yang nak rasa kesedapan Palova ini.

Kalau korang nak order korang gi terjah blog Tukang Sponsor Palova Untuk Birthday Alisya...erhmmm nanti hari jadi akak dia nak sponsor tak? 
p/s dengar cerita ada GTB ambik sampai 2 kali .akak tau sape dia....empunya gambar ni rupanya...tak per..kasi can kat dia.

Rasanya semua kalau dapat makan free tentu ambik 2 kali kan...betul tak?


7 ulasan:

  1. macam menarik je.. nak satu

    BalasPadam
  2. nampak pun dah sedap!
    rasa lagi lah sedap.. :)

    bro GTO tak jemput Sop pun.. heheh

    BalasPadam
  3. nanti ada pavlova boleh le cuba lagi kan

    BalasPadam
  4. pavlova simple tapi sedap!!!

    BalasPadam
  5. pavlova mmg mahal kak. kalo kat kelate ni yg saiz lebih kurg 1 kg tu, rm 35.. hehe... mmg manis tapi sedap. plus pulak buahnya yg fresh!

    BalasPadam
  6. fuhhh napak sedanya pavlova!!!

    BalasPadam
  7. nyum nyum nyum~~nmpk sdp tp lov blum bpeluang lg mrasanya...

    nti la.. ^^

    pss : sonoknyer blogger2 sume dpt bkumpul kn.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers