OOO

Jumaat, Julai 06, 2012

Tak Ada Displin Betul!!


Bila bawa kereta kan..mesti mulut kita pot pet pot pet..cam akak ni..kalau tak pot pet pot pet mesti tak sah ..sebab geram tenguk telatah pemandu kereta yang tak berdisplin terutama pemandu lelaki yang muda-muda..nak tunjuk lagak..termasuklah anak akak...

Mentang-mentanglah kalau orang pempuan drive, mesti pemandu lelaki nak  eksyen..

Tadi masa dalam perjalanan balik dari ambil Ira di Rawang, ada pulak kejadian yang melibatkan pemandu lelaki.
Cuba tenguk lori panjang ni..Ikut suka hati keluar dari simpang..dahlah lampu merah ..cara dia memang menghalang  jalan...ingat jalan ni dia yang punya...akak pun pot pet ..pot pet..lah dengan ira dan member-member dia yang tumpang balik .

Cepat..Ira ..ambik kamera..mak nak masukkan dalam blog..
Pandai pulak marah bila akak  angkat tangan marahkan dia....alahai dia dah salah..nak marah orang pulak..siap tunjuk muka tak bersalah pulak tu.rasa nak gi sekeh sekeh muka dia.

Kalaulah ada polis saman dia..akak  lagi suka.
Teruk tul kan pemandu lelaki camni..kita pemandu pempuan gak yang bawa secara berhemah..biarpun suami akak kata..

orang pempuan kalau bawak keta tergedik-gedik...
ala bang...orang pempuan bawa keta memang camtu...sebab sentiasa berhati-hati..

setuju tak korang dengan kata akak tu?

6 ulasan:

  1. haha..tp kalau sy sendiri mmg mengaku xberapa berkhemah..mcm haromm je bwk.. sy mngaku tu.. mengaku..huhuhuu

    BalasPadam
  2. hahahaha......kalau jumpa situasi camnie saya memang akan mencarut sokmo...

    BalasPadam
  3. tak tau la kes gini kak. tapi biasanya kalau lori besar dan panjang dia memang susah berhenti bila lampu kuning start nyala, sangat bahaya kalau dia berhenti mengejut sebab tu dia kene teruskan perjalanan walaupun dah merah, take time la tu nak masuk selekoh. Kita pun kdg2 kene faham situasi pemandu yg bawak knderaan berat dan besar ni. org kata toleransi antara pemndu kan. hehe.. tp kat msia tu saya pun tak paham semua nak cepat je, pastu pentingkan diri sndiri. berbeza betul pengalaman saya di sini. balik msia memang menggigil saya memandu, paling takut motor la yg suka cilok sana sini.
    saya setuju prmpuan mmg berhemah bawak kereta berbanding lelaki. rasanya kelas pemanduan kat msia tu kene rombak la isi kandungannya. tak berapa releven apa yg diajar dan praktikalnya. maybe org JPJ boleh ikut negara maju punya kelas pemanduan dan kaji kenapa kes kemalangan jlan raya sgt kurang di negara mereka. ;)

    BalasPadam
  4. stail pemandu lelaki , time org pompuan potong kereta dia dah tak puas hati. lepas tu tekan minyak potong balik .

    BalasPadam
  5. Nasib baik tak dapat amik nombor plat lori nie....

    BalasPadam
  6. dia ingt dia besa dia ble buat ske ati...

    pompan kdg2 ada sgelintir je yg bwk kete tkedek2 tu, itupun sbb tkot n bhati2..

    tp ramai jgk yg da biasa tu kalah laki2 memandunyer..kite yg dok sbela plak yg naek tkot .. lol

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers