OOO

Sabtu, Ogos 11, 2012

Buka Puasa Di Istana Budaya

Bila bulan puasa memang malas nak berbuka kat luar.
Tapi hari Selasa lepas, akak buat pertama kalinya berbuka puasa di cafe Istana Budaya.  Memang setiap tahun staff tempat kerja hb buat kat sini di sebabkan bayarannya murah dan berbaloi.  Dengan bayaran cuma RM39.00 seorang dan kanak-kanak RM20.00 ada bermacam-macam pilihan.
Ada rojak, 
 nasi beriani kambing, laksa penang, mee soto, cendawan goreng
yang best ikan pari, sembilang dan ayam bakar..tapi kena beratur panjang
kerabu perut sedap tapi kerabu mangga kurang umphhhh..nasib baik sempat ambik...bila gi sekali lagi dah licinnnnnnn..

Imran demamlah pulak..melentuk ajer, makan pun  sikit ajer..nak buat camner..bawa ajerlah sebab dah booking dan bayar
tauhu bakar, yong tau foo dan beraneka lauk pauk...akak kalau makan 
kat sini tak makan nasi cuma makan lauk ajer
Yang best ada kambing ni..tapi kena tunggu dalam pukul 8.00 lebih baru dorang bakar...rasa akak kira oklah sebab berpadanan dengan harga.  Bila harga murah memang ramai yang anjurkan majlis berbuka puasa di sini.  

14 ulasan:

  1. sedapnyer la kak...dgn rm39.00 per perosn ke???
    lau sekali byr byk 2 tok 1 family berbaloi2 la

    BalasPadam
  2. waa bestnya kak ina..kos buffetnya pun ok kan.
    ps:iklan BERNAS tu, memang sangat2 menyentuh hati,hiba sungguh rasa dipenghujungnya.

    BalasPadam
  3. lebih rm2 je dar restoran nelayan

    BalasPadam
  4. Bestnye k ina... Xmerasa la km kt kedah ni

    BalasPadam
  5. cane ek rasa kambing. xpenah makan sbb fmily pon xmakan.

    BalasPadam
  6. ramai yang buat review kata kat ib memang sedap

    BalasPadam
  7. ksian imran dmam, nk raya2 ni mcm2 kak ank2 ni..coce pn pns xmentu..tu imrannya pose ke kak dmam2 tu?

    sonok ada msa 1 flmy kua bbuka pose kan.. lov pn smlm 1st time buke kt lua..kedai biase je kak tp sonoknnyer tu cam hape je...coz sesekali je dpt cmtu..masenk2 xde msa..T_T

    BalasPadam
  8. waahh..tak penah tau istana budaya pnye restoran ade buffet ramadhan...dengan RM39, murah je then ade kambing bakar lak tu..best best.. ishk..

    BalasPadam
  9. Assalamaualaikum wbth,,,

    wow...sodapnya.....tak pe...silakan...

    BalasPadam
  10. biasanya kalau kebanyakan bufet ramadan memang akan ada kambing kan....

    BalasPadam
  11. bestnya...nampak sedap aje... hr tu mkn kat concorde tp tak larat nak mkn... mana yg termampu ajelah...

    BalasPadam
  12. terliur tgok kambing tuh..aduyaii...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers