OOO

Ad

Khamis, Oktober 25, 2012

Coklat Milkshake

Assalammualaikum

Baru balik dari pasar borong Selayang..fuhyooo jalan jem..orang ramai macam nak sambut hari raya puasa.  Mak akak yang nak beli bahan masakan kat situ..akak bawa ajerlah sambil beli gak ikan, sotong dan udang termasuk ayam.

Coklat milkshake ni kan....kalau ada whipping cream lagi enak dipancit kat atas tu...pastu tabur dengan coklat urai....masa akak buat x ada stoklah dalam peti sejuk..belasah ajer apa yang ada. Ini ikut akak punya resepi..kalau nak buat boleh lebihkan ais krim coklat tu klu nak pekat..lagi satu gunakan ais krim nestle yer 

Nak membuatnya semudah ABC.  Kena minum cepat-cepat lepas buat...klu idak nanti cair tau.

Bahan-bahan
2 cawan air batu
 
1 1/2 cawan susu coklat Dutch Lady
1 1/2  cawan ais krim coklat
Cara-caranya
Masukkan semua ke dalam blender dan kisar sehingga halus.
Tuangkan ke dalam gelas/bekas sesuai dan hiaskan dengan coklat urai (krim putar/whipping) secukupnya.  Selamat mencuba!

15 ulasan:

  1. Fuhh memang layan la Milkshake..
    Sesuai sebagai juadah berbuka satgi, nyaman tekak terasa :D

    BalasPadam
  2. yeahhh..!!.. dapat makan milkshake coklat.. :P
    sedapnya... senang nak wat kan..

    BalasPadam
  3. panas terik, minum ni, huh! nikmat kot...

    BalasPadam
  4. waaaaa... Sedapnyer... HAri2 ade jer yg sedap2 kat blog Kak Ina.. :)

    BalasPadam
  5. Sedapnya kak Ina.. Boleh ajak anak saudara makan sempena hari raya haji ni..

    Pada kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat menyambut hari raya Aidil Adha.. Saya kirimkan koleksi ucapan hari raya sms sebagai tanda ingatan dari jauh..


    Koleksi SMS Ucapan Raya AidilAdha pilihan Anuar

    BalasPadam
  6. sedapnya, nnt boleh wt untuk adik,
    dia suka sgt mnum bnda ni..hehe..time kasih :D

    BalasPadam
  7. Hai kak ina, senang nyer nak buat cokolat milkshake ni, ingat kan susah... kalau ada whipped cream tu kena letak tinggi2 (byk) baru umphh!!!

    BalasPadam
  8. Sedapnyer.... nakkkk.... wah, boleh cuba plak lps nie.

    BalasPadam
  9. pekena milkshake ni masa cuaca panas mmg terbaek nih..nyummy!

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. sedapnya...harus di cuba ni..tak pernah tpikir pun nak but milkshake sendiri sblum ni,thanks for sharing kak ina :)

    BalasPadam
  12. tak pernah cuba pula walaupun selalu ambil susu dutch lady

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers