OOO

Rabu, November 07, 2012

Tak Sedaplah Masakan Kat Sini

Assalammualaikum dan selamat malam.

Sibuk sungguh 2 hari ni..sibuk dengan urusan macam-macam. Nak update blog pun  malas sebab sampai umah dah petang..siapkan makan malam..dalam kul 10.00 dah terlolap.

Bila hb akak kena buat duk dalam wad..dia x lalu nak makan masakan camni dari hari pertama lagi.   Ikan yang tak pernah akak masak kat rumah dan tak pernah kami makan di hidangkan selalu.  

Sup pula cam air kosong ajer akak tenguk . Hb akak ni memang tak memilih bila nak makan tapi selera tertutup bila tenguk makanan camni.  Kesian pula bila dia tak lalu nak makan Hb suruh akak bawa makanan dari rumah...terpaksalah akak bersilat di dapur pada awal pagi demi memenuhi tanggungjawab se orang isteri.
Bila dah siap masak dan kemas apa yang patut..akak merempit gi ke hospital. Waktu tengahari kami makan berdua kat bilik..siap bawa pinggan yang senang nak di buang selepas makan.

Makanan yang di beri kat situ,  hb tak usik langsung sampai hari ke 6.  Akak masak ayam goreng oat, ayam goreng, daging masak asam dan macam-macam tapi  lupa nak ambik gambar.
simple dimple ajer masakan akak..nilah ajer gambar yang 
sempat akak snap..sup ayam dan ayam masak kicap.
Hari ke 6 suami belanja Pizza Hut yang ada 7 cheese...sedap ooooo..
yang ada 7 irresistible cheeses : 
Mozzarella, Parmesan, Cheddar, Monterey Jack, Romano, Provolone and Cream Cheese, is back to delight your senses. And it’s now even better with a choice of four delicious toppings specially created to enhance the unique flavour of the cheeses.
 Pepperoni and Beef ..rasa biasa ajer..

Nasib baiklah kat luar hospital ni ada bermacam-macam makanan yang di jual tapi kalau hari-hari beli..boleh kempis poket dibuatnya.  Sekali...sekali boleh lah.

16 ulasan:

  1. Dahlah sakit, makanan tak sedap pulak, mana nak terbuka selera kan kak ina. Ummi tengok masakan kak ina tu pun dah tau sedap kak ina, menyelerakan, patutlah suami kak ina nak makan air tangan isterinya.
    Waa 7 cheeses, bestnya, ummi ni peminat cheese!!!

    BalasPadam
  2. air tangan isteri memang lagi umphhh...dibuat dgn penuh kasih sayang ...moga suami kak ina will have speedy recovery..aminnnn..

    BalasPadam
  3. Makanan hospital macam biasa memang susah nak dapat yang sedapkan kak.. Hehe..

    BalasPadam
  4. dh namanya makanan hosp jarang dpt yg sedap...hihiih

    BalasPadam
  5. Kalau dah dok spital mana sedapnya kakIna? Oh..dpt pizza baru ada selera eh? Moga hubby kak ina cepat sembuh dan balik rumah, rihat, lebih seronok.

    BalasPadam
  6. salam
    alhamdullillah rezeki murah ...

    rasanya diet hospital mana mana jepun london kl suma std. ikut piawaian dietician. yg sebenarnya pesakit kena jaga makan dan minum. reduce rich food, salt n sugar intake.no fat &rich diet.

    cuma kita tak biasa aja.

    klu pegi spital gomen kalau perasan lauk wad kelas 3 ada sayur kobis .. orang kita..tak sentuh ..tapi air rebusan kobis tu khasiatnya elok utk jantung.
    ingat lagi arwah mak kena duduk wad kelas 3 bila kelas 1penuh..(2011).pengalaman ni pasai
    nenek tua.mata penglihatan takde. anak ibu tunggal keja cuci kain kemas rumah org. jadi takdapat nak lawat selalu. tambang bas mahal. makanya datang selang sehari dgn anak anak kecil.
    waktu makan taknak makan, rooopanya naksimpan utk cucu cucu makan. kena pujuk...bila cucu dtg
    riuh suruh makan.rupanya bila anak keja cuci baju kemas rumah org nenek lah jaga cucu cucu ni.makan kais pagi makan pagi masih wujud ....

    wasalam

    azir

    BalasPadam
  7. Hubby akak sakit ape kak?Admit kt hospital mana?Semoga cepat sembuh ya

    BalasPadam
  8. semoga suami kak ina cepat sihat yea....

    BalasPadam
  9. Moga husband Kak Ina cepat sembuh.. :)

    BalasPadam
  10. adake hosp nye makanan yg sedap kakina?hahaha...
    makneng follow akak..
    jemput follow makneng...:)

    BalasPadam
  11. sedapnyer makanan org sakit...

    smg cepat sembuh

    BalasPadam
  12. smc ke kak.food smc memang terok.even masuk exec ward pon food terok.bknnye xpect something grand mcm hotel,tp agak2 la

    BalasPadam
  13. potong dlm bil,heheh

    masakan isteri tiada tandingan

    BalasPadam
  14. Asaalam sdapsoal lain,berzat soal lain, tapi makanan hospital ikut law dia,,elok dok hospital nak bagi sembuh..hee
    Ikut nafsu kenyang

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers