OOO

Ad

Selasa, Januari 29, 2013

Desa Water Park Kuala Lumpur

Assalammualaikum semua..

Hari pertama bekerja setelah bercuti panjang..akak berkesempatan menghadiri 2 majlis perkawinan..satu depan umah..satu lagi di johor bharu.  Kemudian balik ke kampung suami pula kerana ada majlis sikit kat sana. 

Tak sempat nak jalan-jalan cari makan di sebabkan kesuntukkan masa..cadang nak singgah ke premium outlet pun tak sempat.
Gi Desa Water Park ni masa cuti bulan Julai tahun lepas...dah lama baru buat N3.  Akak beli tiket di Groupon sebab murah sikit dari harga masa beli kat sini.

Pernah pergi ke sini dah lama dah..masa family day office suami. Imran kecik lagi masa tu..umur dia dalam 2 atau 3 tahun.
Kalau gi ke sini ..memang tak lepas kalau bawa bekalan makanan dan minuman..dorang habis selongkar semua beg.  Habis segala pakaian termasuklah yang itu...di keluarkan..takut sangat kita seludup makanan/minuman kat sini.  
 
Ketat bebeno security dorang ni..kalau kat Sunway Lagon dorang kasi gak bawak botol kosong isi air..
Nasib baiklah masa pergi ni orang tak berapa ramai..cuma ada satu family day. 
geng pot pet ..tak kenai pun..jadi dorang peramah..akak pun terlebih peramah
Oleh sebab cuaca panas...berpeluh di buatnya..akak pun merendamkan badan kat sini..Shock Wave..alunan ombak..kalau guna pelampung bestlah..terbuai-buai di lambung ombak..akak cuma duk kat tepi ajer..kadang-kadang celup badan dalam air
Bila dah puas berendam..perut pun berkeronconglah..padahal dah makan dah masa sebelum masuk.  Tak larat nak tunggu waktu petang dah..akak pun beli nasi ayam dan air mineral  di Cafe Seri Rasa cuma ada satu ajer cafe kat sini..tak ada pilihan yang lain
Nasib baiklah nasi ayam ni sedap ..harga sekali ganda dari kat luar..biasalah kan..kalau tempat camni memanglah dorang kena jual mahai...bila makan feeling macam orang kaya jap :)
Bila dah tukar baju tak kuasa nak mandi lagi..tenguk ajerlah gelagat pengunjung kat sini.  Bila ThunderBolt berfungsi..air kat atas melimpah kat bawah..ramai yang duk kat bawah air yang mengalir deras..Imran dan Ira dapat gak naik tunderbolt ni..


Kira oklah sebab tak sesak sangat..pengunjung perempuan tak payah pakai bikini..tu sebab boleh bawa anak pempuan kat sini..naik main apa pun senang..tak macam setengah tempat ..kena ikut peraturan. Kalau tak pakai baju renang tak leh main itu dan ini..leceh tul lah.


Desa Waterpark ,
Taman Danau Desa, 
58100 Kuala Lumpur
Contact: +60 3 7118 8338

25 ulasan:

  1. Mmg tmpt cmni x bole bwak mknan....diaorng pun tau....bila da berendam...perut msti lapar....itu yg trpksa bli mknan yg mmg konpem la mhalnys.....! Kadang ada gak menunya yg x best kak.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah strategi mereka tak benarkan bawa makanan..kalau mahal tapi sedap tak per kan asyifa

      Padam
  2. Balasan
    1. bukan main air ajer zura..siap berendam sebab cuaca panas..berpeluh luar dalam..
      gambar tak ada sbb x ada nak ambilkan

      Padam
  3. pama tak smpai sini.. harga pun dah naik bila survey baru nie..

    BalasPadam
  4. Belum pernah mandi di mana-mana taman tema lagi. Ada juga kawan perkenalkan taman tema ini kepada saya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. cubalah gi sana..mana tau boleh release tension

      Padam
  5. Macam best je gi Desa Water Park ni.
    Belum try pergi lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. cubalah pergi izzat..sekali sekali release tension

      Padam
  6. kt desa water park ni ok lg la kak .. diorg x paksa pempuan pakai bikini ... kalau tmpt lain rs nye dh susah nak pakai tshirt tuk pempuan uhuhuhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu zura..kalau setengah tempat tu byk sgt songeh..

      Padam
  7. pernah pergi sekali masa baru baru bukak dulu...skrg klu balik uma mak kat sgbesi lalu je tmpt ni...tak rasa nak masuk dah...tapi bila lalu nak g midvalley..manjang penuh je parking dia...now dah ada anak teringin nak bawak dia mandi manda kat cni..tapi bab makanan tu yg tak puas hati...pastu xsuke bab kene selongkar..bila dah balik jb rasa mcm nak masuk plakk..hailaa perasaannn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pergi ajerlah myra..boleh lepaskan tension..

      Padam
  8. xpena g lg tp nmpk mcm best..tp ok la kan dia xde ketat sgt sampai nk soh pakai bikini gak kan..hrga mkn kt tmpt mcm ni mmg mhl..

    lov lebeh ske mndi sungai.. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu suka bawa anak gi mandi sungai..tapi bila byk kena hanyut di bawa arus deras..seram lah pulak nak gi lagi ke situ

      Padam
  9. salam. dapat pergi tempat2 macam ni dapat gak relek, dan cari idea nak kongsi blog dgn kwn2 blogger. thank kak ina

    BalasPadam
  10. suka3x sangat dengan blog kak ina

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh terima kasih jamil kerana suka blog akak..jemputlah datang selalu yer

      Padam
  11. assalamualaikum kakina...bestnya dpt pi jenjalan ke sini...;)

    BalasPadam
  12. beli nak g midvalley terpandang2 jer signboard tue tapi tak terpegi2

    BalasPadam
  13. dulu dok kl teringin nak pi.. tapi dari tahun pertama sampai la ketahun kelima aje payah nak jejakkan kaki ke situ.. haha...

    BalasPadam
  14. dah lama tak pergi sana. sob sob T__T

    BalasPadam
  15. mcm mana nk dapatkan tiket kt groupon

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers