OOO

Ad

Khamis, Februari 21, 2013

Nak Gak Rasa Handbags Coach

Assalammualaikum semua
al fatihah (arwah abah)
Dulu masa anak-anak kecil ..gaji suami pun tak banyak mana..kami terpaksa berjimat cermat sebab 3 orang anak di lahirkan rapat terutama Firdaus dan Liyana..jarak 1 tahun :(
Duduk pula rumah sewa di rumah pangsa di Kuala Lumpur ..kena bayar setiap bulan dari RM250 sehingga naik RM350.00 dengan alasan setiap kali nak naikkan sewa kata anak nak kawin nak duduk rumah ni.  Bila mak akak tanya (kawan mak) dia kata nak naikkan sewa. :(
Oleh sebab anak dah bersekolah berhampiran, family duk dekat dan akak pulak mengajar tak jauh dari situ terpaksalah duk gak sebab malas nak fikir masalah transport nanti. :(
Walaupun bekerja tapi masih payah nak melaram beg tangan mahai..faham ajerlah kan..bila anak-anak sedang membesar banyak perbelanjaan yang di perlukan. :(

 Setelah berhenti kerja sebab ikut suami gi Jakarta...N3 kat SINI...rezeki alhamdulliah tapi cuma akak berani beli beg tangan Bonia ataupun Carlo Rino ajer di Kuala Lumpur..tu pun beli masa jualan murah :).   
Pernah gak beli dompet Bonia di Terminal Tas Bandung tapi design tak sama..tak ori kot..

Nak beli Coach pun dah seram tenguk harga ..tu belum lagi hb gucci, lv, burberry dan jenama yang sewaktu dengannya yang harganya beribu riban.

Alhamdulliah bila dah mula berblog dan dapat income 5 angka setahun pastu 2 anak lelaki dah bekerja..rasa lega sikit. Anak-anak pun ada kasi duit belanja dan ada pula duit dapur yang berlebihan.  

Simpan..simpan gak.. tapi nak gak di belanjakan demi kepuasan diri sendiri..betul tak (alasan orang pempuan)

Mulalah nak merasa benda yang ada jenama dan makanan yang sedap-sedap.  Nafsu orang perempuan memang tak sama dengan orang lelaki. Orang lelaki lebih suka menghabiskan duit kat kereta dan sewaktu dengannya ..orang pempuan ni pulak suka macam-macam...pinggan mangkuk, baju, handbag, tudung dan lain-lain.

Sekarang ni akak tengah survey hand bag Coach kat google dan tanya gak member yang selalu beli ...kat mana tempatnya sebab kalau nak beli mestilah yang berbaloi kann.

Akak pernah buat N3 pasal hal ni tahun lepas ..tapi tak beli gak
Tapi bila tenguk harga Coach kat SINI memang boleh tahan
tapi bila offer orang kata berbaloi  beli kat butik ni


nak beli online ada kawan pernah beli kat SINI ....search jumpa pulak kat SINI .  Harga memang banyak bezanya..rasa keliru gak..online ni cam tak best sbb tak boleh belek-belek

Akak dah 2 kali gi ke sini tapi belum lagi masuk dapat masuk butik Coach di Johore Premium Outlets :) sebab ramai sangat orang beratur.Orang kata beli kat sini pun boleh dapat harga berbaloi.

Terima kasihlah sudi baca luahan perasaan akak ni yer. Bervangan ajer ek..

p/s..erhmm anak lelaki akak tak bagi beli..katanya..
       mak...nanti mak senang jadi mangsa ragut..erkkkk :(
 

57 ulasan:

  1. wahhhhh kakkkkk kelassss gitu hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. belum beli lagi siti rokiah..baru nak cari-cari aaa

      Padam
  2. takpe kak...beli bila akak rs mmg akak betul minat dengan design beg tu...insyaallah satu hari nanti :)

    BalasPadam
  3. rezeki anak2 akak.. :) wow.. 5 angka setahun dari berblog? bagi la tips sikit.. hehe

    Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

    Menarik x hadiah? Hehe
    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. tips akak ada beri ejulz..cubalah cari

      Padam
  4. tak tahu nak beza coach ori dgn yg palsu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada org tulis camner nak kenal nieda..cari google

      Padam
    2. hi...nasihat I...klu u nak beli branded handbag ni...jgn beli online sb u tak blh tgk...sb ramai penipu di luar sana...u beli di outlet yg sah...i pernah beli sat handbag Aigner ngan my friend yg gi US...tu pun i tertipu...she said ori and supposed to be ori coz beli kat the country of origin (juz like beli LV kat France gitu)...but after i pakai handbag tu baru i perasan ada defect (note : klu barang ori tak kan ada defect walau sedikit) and after a year i pakai leather dia dah jadi kelam..from my experience original leather tak akan jadi begitu. so nasihat i , klu nak beli n puas hati baik beli sendiri....even beli dari kawan2 pun hatga mungkin murah sedikit tp u tak tahu if it is ori ke tak...u tambah duit sikit je u dah dapat yg betul2 ori...sejak itu i tak pernah layan perniagaan online ni...or sibuk nak kirim kat kawan2 yg gi oversea. lbh baik u gi sendiri sambil makan angin u blh shopping. (note : i pun pernah kirim hnadbag coch kat kawan, pun i tak puas hati. hmm...)

      Padam
    3. betul tu tanpa nama..tak puas kalau tak tenguk dulu sebelum beli kan

      Padam
    4. Saya selalu beli dgn penjual dari Jepun, org Malaysia yang duduk di Jepun. Setakat ni ok je yang beli dari dia. Itu pun beg Coach dgn jam Fossil, dan bila saya cek dgn kedai di malaysia pun memang barang ori sebab barang dia beli dari butik brand tersebut. Nak rekemen based on my experience la, dia jual kat Instagram nama @japanbrandeditems

      klu kat USA, ada juga yang fake. pengalaman pergi shopping ikut mak mertua (orang USA), kena beli di outlet yg sebenar. ada je kedai2 atau supermarket yg jual fake item kat sana.

      Padam
  5. pandai anak akak kasi motip yew...
    hehehehe

    tp betl tu kak, mamat2 isap dadah ni mmg target hbeg mahei psl diorg leh agak org ado hbeg mahei banyak duit ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah pasal zura
      betul gak kata anak akak tu

      Padam
  6. rezeki bila anak dah start kerja....(tunggu anak keluar rekrut dapat ler elaun untuk maknya nie..)
    selera tinggi nak h/beg sambonia laks macam coach (sama mahalnya)...he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak merasa kan sukma..tu pun kalau mampu

      Padam
  7. kak, ada satu lagi kat babyibu.blogspot.com.. dia ada jual coach jugak.. tak pun akak kirim je memana kawan dari yg gi US tu.. sure leh dapat harga kilang...

    sekali seumur hidup... tak boleh pun..bolehkan jugak kan? hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mana ada geng duk us ataupun gi sana
      klu idak dah lama dah kirim

      Padam
  8. Pia minat C yg lagi 1 heheh

    coach pon cantik2

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum Kak Ina

    kalau dah mampu...beli ajer kak
    doa agar tidak berlaku yg tak elok
    berdoa juga masa beli tu
    bila ada beg ini moga bertambah iman aku..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mualaikumsalam atuk

      Insyallah..akak akan amalkan doa yang kamu beri tu
      terima kasih banyak sudi bagi info

      Padam
  10. Salam kak ina....hmmm, pada saya lah kan, kalau akak nak beli, elok akak beli, anggap hadiah untuk diri sendiri dan penat lelah akak selama berblog. Sekurang2nya kita nak juga rasa benda yang kita idamkan sejak dulu. Mungkin pada orang lain anggap membazir, tapi kalau kita beli dan itu dapat buat hati rasa gembira, apa salahnya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu mat..memang teringin dari dulu
      Insyallah tertunailah hasrat dihati akak nanti

      Padam
  11. betul jugak pesanan anak lelaki kak ina tu..takut mudah jd perhatian peragut. 5 tahun lepas, sy pernah pakai coach tiruan. tp design mmg sebijik yg ori kalau dari jauh. pg tu, masa nak ke ofis, sy diragut di depan ofis. Terus serik..bertahun2 sy tak ada handbag. semua main sumbat dlm poket. sekarang je baru berani sket pakai handbag...tp yg biasa2 dan murah2 je la. takut jugak peristiwa lama berulang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aduhai kesiannya kamu..akak pun pernah hampir di ragut di kota bharu
      alhamdulliah peragut tak dapat ambil..
      klu beli pun pakai majlis yang tertentu ajer

      Padam
  12. salam kak ina...kalau mampu beli je kak, nanti kempunan hihi...

    BalasPadam
  13. Foto-foto dahulu masih tersimpan rapinya rupanya nih kak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. foto lama memang akak jaga rapi..
      setiap gambar ada ceritanya

      Padam
  14. me dh pernah beli coach..me beli yg harga RM950...me jenis cepat bosan...pakai few months dh bosan :) tp besh pakai hbag yg mahal sbb rasa puas ati gitu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. x per kamu cepat bosan..income boleh tahan
      akak insyallah leh tahan sampai setahun :)

      Padam
  15. kalo da mampu, beli aje la kak, kdg2 kita kne hdiahkn diri utk something yg kite da capai dlm idop ni..ari2 adalah ari untuk kite hargai diri kite..

    hahahah klaka pulak akak ni tao..insya Allah nanti sempat la akak masuk jgk JPO tu..ala kalo nk ingt nk jd mgsa ragut pakai beg bunjut pun boleh jd kalo da tetules cenggitu yedak kak?

    kalo takat akak jln2 kua pun with suami, ank n fmly sume then sentiasa bjaga2...xde mende la..cume kt mn2 pun kne beringat..tu je..

    chaiyok akak!! dpt kan 1 tau utk diri sndiri..eheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah ayat kamu membuatkan hati akak berkobar-kobar nak beli
      tawakal ajerlah kan lov...berdoalah agar tak terjadi kes tu kat kita

      Padam
  16. sesekali hadiahkan untuk diri sendiri apa salahnya....so nampak la hasilnya mana duit yg dapat tue pergi...

    BalasPadam
  17. Salam kak ina...beli je lh kak..tuk kepuasan sendiri n kepuasan memakai...:-)
    Berkenan hbg yg kak ina post seblm ni..yg rona kelabu tu...kalau ada hitam best gak...kite ada biru je..:-)
    Bln 9 nnti nk singgah outlet coach gak sana..:-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang tu memang cantik..tapi mungkin dah lama punya design
      wah kamu pun dah ada gak ek

      Padam
  18. Sesekali beli untuk kepuasan sendiri okay jugak kan :D hee

    BalasPadam
  19. kalau beli online kena hati2 juga. ada yg jual tak original tapi kata original. ada tip nak tau coach original ke tidak. cubalah akak google..

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak dah baca dah N3 tu laili..tu sbb akak suka tenguk dan pegang
      ada gak rakan yang beli on9 kata ori

      Padam
  20. sesekali reward for ourself x per kak ina..terpulang pada kak ina la..betul ckp anak akak tu..sekarang kan byk kes ragut..tp kalau x pakai beg coach pun kena ragut jugak kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul amanda..akak pernah hampir di ragut guna handbag biasa..
      tawakal ajerlah kan dan doakan yang terbaik untuk diri kita
      dan kaum wanita di luar sana.

      Padam
  21. Huhu nilah jenama pilihan cik isteri.. nak taknak belikan dia satu tahun lepas supaya tak mimpi tiap2 malam.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. untunglah wife kamu..muda-muda dah merasa :)

      Padam
  22. betul tu. sila dengar kata anak lelaki akak. hehe
    ada besar perbezaannya kalau akak belanja cendol. hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. iyerlah tu titan..ada-ada ajer kamu ni

      Padam
  23. Saya pulak slalu usha dekat Fb https://www.facebook.com/alin.trendishoppe
    Ok jugak price dia and the owner is very pleasant to deal with.. :) dah dua beg sy beli dr dia.....pitammmm.. Xleh mula tgk.teringin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. syukur alhamdulliah..akak dah gi ke butik coach dan beli kat situ..terima kasih yer tanpa nama

      Padam
  24. Salam kalau berminat membeli beg tgan original yang diambil direct dr US tetapi harga boleh sparuh dr harga butik...atau kurng 3 kali gnda dari harga buik boleh tgk page fb n OristuffBizonline

    BalasPadam
  25. X semestinya..semua peniaga online ni penipu kan...x baik ckp mcm tu....

    BalasPadam
  26. Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

    layari blog kami di ONLINE STORE
    atau PHOTO PRODUK

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers