OOO

Isnin, April 29, 2013

Pelbagai Makanan Ada Di Lebuh Tamil Pulau Pinang






Assalammualaikum

Lepas gi jejalan kat  bazaar dan jalan Pasar Chowrasta..perut terasa lapar..tekak terasa kering di sebabkan cuaca yang panas terik.  Tamil Street ni terletak di sebelah Pasar Chowrasta..belah petang dah tak ada orang jual ikan..jadi tak adalah bau-bauan yang kurang sedap terhidu masa akak di situ.
Berpeluh-peluh bila melihat barang seperti baju, key chain dan fm yangada di jual di situ. Bila nampak bermacam-macam air sedap yang di jual kat sini membuatkan kami tak sabar-sabar nak menikmati kesedapan air di situ...lagi-lagi bila tenguk awek ni tengah minum
Sambil suami akak beratur nak beli cendol, akak ralit tenguk penjual ni buat cucur udang..adunan tepung di letak dalam pasu, nak goreng baru diletak taugeh dan sedikit udang.  
 

Erhmmm nanti leh tiru aa cam penjual ni buat.  Nampak cam sedap ajer kueh udang, tahu dan sos yang di taburi dengan kacang tanah tumbuk  ..bekas ni dulu selalu kami guna bila buat agar-agar merah
Kami beli juga samosa dan vadai..baunya bila di goreng memang menaikkan selera.
Orang kata kalau pi Penang, selain dari nasi kandar..kalau tak makan pasembor memang tak lengkap kan.  Ada lagi pelbagai gerai jualan di sini. 

GPS Coordinates : N05 2504.3   E100 1953.6

13 ulasan:

  1. Saya kalau sampai sini mau terbaring..makanan India feveret saya muuhahhaha
    Bekas agar2 tu sangat nostalgia laa...

    BalasPadam
  2. rosaj pasembor.. perrghhh.... teringat kenangan kat Penang dulu.. :)

    BalasPadam
  3. tak sure la penah pegi sni ke tak walaupun org penang..hehe

    p/s: tolong komen entri nie.. http://www.syuhadasalleh.my/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html thanks!

    BalasPadam
  4. Dua kali pergi, both time tak sempat masuk sampai dalam pasar chowrasta...

    BalasPadam
  5. assalamualaikum kakina....yer la mcm2 ada tu...;)

    BalasPadam
  6. tak pernah masuk tang ni..insyaallah kalo ke penang cari peluang jenguk sana..

    BalasPadam
  7. Haritu tak sempat pergi. Pekena pasemboq kat Lorong Brown pun mantop..

    BalasPadam
  8. daah lama tak ke ppinang :)

    p/s: jom join segmen deno? http://dayangdeno.blogspot.com/2013/04/segmen-lupus-awareness-month.html

    BalasPadam
  9. Oh... pasemboq lama kita tak ketemu... rindu nak ke penang lagi.. :)

    BalasPadam
  10. siap letak gps koordinat lagi tu.

    BalasPadam
  11. ini sgt meriah dan boleh jd rambang mata pilih mknn

    BalasPadam
  12. Penang ni memang meriah dengan makanan terutamanya nasi kandar. Memang puas makan kalau dekat penang ni.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers