OOO

Jumaat, Jun 21, 2013

Petrosains KLCC - Memang Best

Petrosains Kuala Lumpur terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur dalam Suria KLCC, Menara Berkembar Petronas.

 
kat dalam ni seolah-olah di landa ribut kuat..

Nak tau apa yang menarik kat Petrosains?

1. Kita boleh belajar tentang apakah sains? Betapa mudah dan simplenya sains itu

2.  Macam-macam yang boleh di terokai, di sentuh dan di pegang selain  boleh mencuba sendiri

3. Banyak aktiviti sains dan sukarelawan yang sudi memberi tunjuk ajar dan juga ada Dark Ride, Petrojaya, Geotime Diorama dan banyak lagi!
  
Petrosains menawarkan tempat yang sempurna bagi pengunjung melalui ketakjuban sains dan teknologi. Di sini pengunjung dapat belajar mengenai pembabitan Malaysia alam industri minyak.

 
Petrosains juga adalah pusat sains interaktif yang menceritakan mengenai sains di sebalik industri petroleum negara ini dengan penampilan kreatif dan interaktif. 
 
Ia komitmen dan sumbangan khas Petronas dalam membantu membentuk masyarakat yang berbudaya sains dan cenderung menimba ilmu.

Jom tenguk gambar anak-anak akak yang sanggup menghabiskan masa berjama-jam di sini.  
 
 bergegar-gegar seperti di landa gempa bumi
 dinosour..
 semua nak di cuba
 menarik..tertarik
 uji minda
 kena bayar tau..tak perlah..sekali sekali
ira pun nak cuba sama
cam bawa keta racing...vrommmmmmm
seronoknya Imran..melungsur
 Bestnyaaaaaaa..ira kata
Tempat ni bagus untuk memupuk minat anak-anak kepada sains.  Anak-anak akak memang sukakan tempat macam ni..bagus untuk menghabiskan masa kerana di sini terdapat macam-macam fakta dan info pasal sains.

Tukarkan persepsi anak-anak anda  yang sains ni bukannya membosankan, tetapi sebenarnya amat menarik!

Untuk maklumat lanjut boleh ke http://www.petrosains.com.my/
 

9 ulasan:

  1. memang seronok! kita yg dewasa ni pun excited sama..ahmad lagilah, sampai tanak keluar lagii..hehe

    BalasPadam
  2. wahhhh..memang seronok pun.kalau g bawak2 budak2 sekolah..cikgu pun join jugak..hehe

    BalasPadam
  3. Kak ina..tempat yang bagus bawa budak2 ni, kalau ummi mengajar lagi, tentu ni jadi salah satu tempat yang ummi nak bawa anak murid pergi melawat.

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. gi ke web petrosains yer kat situ ada harga tiket mama zharfan

      Padam
  5. betul tu...anak2 saya pun tak pernah jemu bkunjung ke Petrosains...best!

    BalasPadam
  6. x pnh g lagi.. teringin gak nk g..

    BalasPadam
  7. seronok! mesti la best zaman kecik2 dulu mana ada semua ni...

    BalasPadam
  8. saya nak pergi jugak walaupon dah besar,,hehe boleh bawak anak buah datang sini..


    http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/06/khasiat-set-set-optimum-shaklee.html

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers