OOO

Ad

Jumaat, Julai 12, 2013

Pizza Tortilla - Tortilla Pizza

Assalammualaikum dan salam ramadan

Dah fikir nak masak apa?  Hari ni akak masak nasi lemak, sambal udang dan ayam goreng berempah sebab semua anak ada kat umah.  Ayam berempah kena perap lama barulah ada umphh.
Kadang-kadang buntu fikir nak breakfast apa kalau anak-anak dan suami cuti.  Nasib baiklah ada lebihan sardin dan sos spagheti.
 Kebetulan ada 5 keping tortilla 
dan keju mozarella dalam peti sejuk. 
Terus buat pizza..basenya kulit tortilla..ambil sos spagheti ataupun sardin yang telah di letak sedikit mayonis, lada hitam dan sedikt garam.
suka hatilah nak letak cili banggala, hirisan tomato dan bawang besar yang di hiris bulat..kalau suka boleh gak buh hot dog dan crab stick.  

Bakar dengan suhu 180 - 200 dalam masa 10-15 minit...akak suka guna pan pizza camni.Menjadi kesukaan anak-anak
sekali-sekali perasan jadi omputih kejap..

9 ulasan:

  1. Wow, Nampak sedap ni Kak Ina, Boleh la cuba, bahan pun sedang nak dapat lagi2 10-15dah boleh makan.

    BalasPadam
  2. tak ajak Deq Noor makan sekali ke?? boleh kenal2 lebih rapat. kata nak jadikan menantu?

    BalasPadam
  3. Lama tak buat blogwalking bz sgt skrg nie heheh ermmm kak ina sedap nyer nampak leh dtg umah akak lah nie ek tumpang berbuka :D..

    BalasPadam
    Balasan
    1. assalamualaikum kak, sodapnyaaaa. nak buat jugakkk

      Padam
  4. salam ramadhan wat kak ina sekeluarga ye! moga sihat ceria hendaknye..muaahh!

    BalasPadam
  5. tak pernah buat, sedapnya.......

    BalasPadam
  6. Huuuu...mak ai meriahnya keju. Makan pun puas hati. Nanti nak try buatlah jugak, ubah selera buka puasa.

    Gambar kita kat event huffnang dulu tu.
    http://juneaina.blogspot.sg/2013/07/penyertaan-pertama-bersama-nuffnang.html

    BalasPadam
  7. as salam kak ina.
    salam ramadan.

    oo pakai tortilla pun boleh buat pizza yea kak.
    tortilla ni mmg lembut kan kak kalu suda di bakar. sedap.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers