OOO

Ad

Jumaat, September 06, 2013

Best Gak Proton Suprima S Ni Ek

Assalamualaikum
Bila jalan-jalan ternampak keta Proton Suprima S  kat tepi jalan di tempat jualan keta Proton  di Miri Sarawak.  Tak taulah jalan apa..luperlah pulak.

Suami akak sajer ajer akak gi tenguk keta yang menjadi bualan hangat sekarang ni...keta buatan Malaysia.

Bila tenguk harganya...erhmmm... boleh tahan gak ek..leh buat beli apartment lelong.. :)

Harga Suprima S
  • Proton Suprima S 1.6 Executive (metallic) RM76,688
  • Proton Suprima S 1.6 Executive (solid) RM76,338
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (metallic) RM79,988
  • Proton Suprima S 1.6 Premium (solid) RM79,638
 
Yang buat kami lebih tertarik dengan Proton Suprima S kerana ada tawaran jaminan 5 tahun atau 150,000 kilometer.  Puaslah akak dan  suami belek depan, belakang dan se hingga ke bonet.

Beli tak beli tak tau lah lagi..akak ajer yang bervangan :) tapi semua keputusan terletak di tangan suami sebab akak ni cuma blogger picisan..tak mampu nak bayar bulan-bulan.

Bagi mengetahui lebih lanjut tentang model Proton Suprima S ini antaranya harga dan spesifikasi mahupun ciri lain, bolehlah klik ke
Web Proton Edar-Proton Suprima S 

p/s 

Minyak baru ajer naik harga, nak beli kena kira tu semua..tepuk poket dulu baru tau mampu ker idak kan!! 

Jangan ikut peribahasa Biar Papa Asal Bergaya,  Tiap Bulan  Boleh Merana



15 ulasan:

  1. tak da masa nak Test Drive Suprima S ni,,, ingat nak cuba jugak la satu hari nanti :)

    BalasPadam
  2. Ada org beli keta sebab pengaruh market. Ada org beli keta sebab pemahaman automotif. Saya? Ikut kata hubby. Hitam kata dia, hitam la jawabnya. Hahaha.

    jom singgah
    tambah ilmu
    www.freevitamin.my

    BalasPadam
  3. Blh tahan gak yea harganya tu..

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum kak ina. perghh bestnyaa. tengok iklan nampak cam lawa gila je. nanti nak terjah kedai proton :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak ina, jemput join review blog 2.0 sheila. semua yang join akan direview secara berperingkat :- http://www.sheilashahfiekry.my/2013/09/review-blog-20.html

      Padam
  5. eceh, blogger picisan pon BE ribu riban. Hehe.

    BalasPadam
  6. husband saya pun berminat kereta ni.tunggu tahun depanla lepas kereta lama habis bayar. insyaAllah.

    BalasPadam
  7. betul tu..jangan ikut hati sangat nak membeli bermacam2 benda..

    BalasPadam
  8. Kalau nak bergaya je poket kosong pun tak guna jugak Kak Ina.

    Aina masih jugak le dengan kereta lama tu nak penuhkan tabung ayam untuk benda lain dulu, bab kereta pejam mata sat.

    BalasPadam
  9. Enjin ada turbo kak Ina. Berdesup pergi selepas tekan minyak. Naik kereta ini rasa macam orang muda.:-)

    BalasPadam
  10. masih lagi guna keter lama ni ha....tak nak tambah hutang lagi.....hoho

    BalasPadam
  11. Sy pun berkenan dgn keta suprema s ni kak ina tp nape ek asyik nmpk yg warna biru jer...

    BalasPadam
  12. Untuk orang muda okey la akak... Kalau long term or family better cari MPV...

    BalasPadam
  13. Macam saya nak cari kereta yang jimat minyak, memang out la kereta ni. Hehe.

    BalasPadam
  14. kereta ni mmg sangat smart! bila sebuut kereta suprime kan kak, dneo terus teringat pizza chicken supreme

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers