OOO

Khamis, Ogos 17, 2017

Google AdSense Dah 100 USD (Syukur Alhamdulliah)

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Selain dari Nuffnang, akak ada apply Google Adsense

Apply 2 hingga 3 kali juga barulah approved, memang rasa syukur gaklah.

Dek kerana tak belajar dengan lebih mendalam tentang hal 
Google Adsense, maka pendapatan akak setiap bulan tak banyak dalam 5 atau 7 USD sahaja.

Polisi Adsense bila dah cukup 100 USD baru boleh di cash out atau di keluarkan, jenuhlah akak sabar menanti tunggu berbulan bulan.  

Bila baca kat google macam mana cara nak letak iklan di tempat sepatutnya, barulah naik income akak. Alhamdulliah selepas itu baru dapat belasan USD setiap bulan.

Bagi yang nak tau Google Adsense adalah program cost per click (CPC) yang paling di gemari tapi hati hati sebab ada blog yang pernah di banned oleh google walaupun beribu dalam USD.

p/s Bolehlah google kalau nak tau pasal hal ni, akak pun masih belajar lagi.

5 ulasan:

  1. Letak iklan bawah entry atau tengah entry. Sambil orang baca entry sambil tengok iklan.

    BalasPadam
  2. wahhh best.. tahniah kak..

    BalasPadam
  3. Wah...tahniah akak...keep it up..SA nyer tak nampak bayang2 lulus lagi

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers