OOO

Jumaat, Mac 20, 2009

Bila suami masuk wad


Pagi Rabu sebelum nak gi ke hospital ampang putri akak masak dulu...ikan sembilang ni dah salai masa bakar ikan pari hari selasa. Masukkan ke dalam peti sejuk.



Kena masak sebab semua ada kat rumah. Masak ikan keli salai bersambal. Nasi dan sup sayur akak suruh yana masak tengahari nanti.

Oleh sebab nak cepat goreng nugget aje..

Cicah cili sos campur mayonis.

Sampai kat hospital dah nak dekat pukul 11.00 lebih...

Akak suruh imran posing dia tak nak...ashik masuk blog ajelah mak ni...

Sebelum sampai makanan tengahari...suami akak tidur dulu..

View dari tingkap wad...lepas aje makan tengahari kami pergi gi giant ampang point...nak beli barang dapur sikit...kami lenggang kangkunglah...kata nak buat operation pukul 4.30 petang....bila sampai aje kat bilik...nurse dah stand by nak bawak suami akak ke bilik pembedahan mata...nurse kata dia ada call akak...akak tak dengar pun...

Dalam pukul 3.30 petang suami naik ke atas...lama sungguh naik ke bilik tu....

Si imran pulak ganti tidur kat katil ayah dia..

Akak pun bacalah novel ni...ralit jugak baca novel ni...walaupun dah lama keluar..akak tak kisah..janji ada yang nak dibaca..

Lepas maghrib barulah suami akak keluar.....dah macam piratelah pulak...tanya dengan suami kenapa lambat.....rupanya bukan suami akak aje ada 6-7 orang yang nak operate mata.. ...anak-anak yang lain datang lepas maghrib....

Akak suruh yana bawak nasi dan lauk ikan keli yang akak masak....rugi pulak kalau tak makan.tengahari makan kat cafe dalam hospital..malas nak keluar...Riuh rendah dibuatnya bila semuanya ada..imran happy..kalau tidak dia boring...

....russhdi balik kerja terus datang ke sini jugak...makan jugak kat dalam wad...pukul 9.30 malam kami semua bertolak balik ke rumah...bila nak turun simpang greenwood ada pulak accident...berderau darah akak pasal russhdi balik naik motor....kebetulan bila sampai rumah dia lambat sampai....dalam 15 minit barulah dia sampai rumah...tanya kenapa lambat...

.kan mak kata jangan merempit...abang bawaklah slow-slow....

dah penat lepas mandi dan solat tidur tak sedarkan diri sampai pagi...

19 ulasan:

  1. sedapnya nampak ikan keli tu kak..
    semoga suami kina cepat sembuh ye

    BalasPadam
  2. salam kak ina...

    hubby kak ina sakit apa sampai nk operate mata??...apa pun yan doakan semoga cepat sembuh...amin...

    BalasPadam
  3. semua hby ina cepat sembuh.

    BalasPadam
  4. semoga husband akak cepat sembuh yer... :)

    BalasPadam
  5. salam kak ina...moga cepat sembuh ye cik abang kak ina..

    BalasPadam
  6. kak ina. lepas operate tak perlu pantang makan ker..bleh ker makan ikan keli tuh..manalah tau gatal gatal mata tuh.. ishh.. bukan operate kan laser jer kan?

    BalasPadam
  7. salam perkenalan.. moga hb kak cepat sembuh.. sedap keli tuh..

    BalasPadam
  8. sedap pulak aku tengok keli akak tu..!

    ~somi akak dah selamat buang katarak tu ye? cepat2 sembuh ye..

    BalasPadam
  9. Salam K.Ina..

    Semoga husben K.Ina cepat semboh.
    Sedap nampak ikan keli salai tu...makan ramai2 lagi selera...

    BalasPadam
  10. sedapnye nampak ikan keli tu...
    seronok juga pi berkelah kat spitalkan...
    semoga suami akak cepat2 lah sembut ya...

    BalasPadam
  11. salam kak ina. baru hari ni sempat jalan2 ke blog kak ina. rupanya suami akak kena operate mata... dah ok ke dia sekarang? moga2 cepat elok lah mata dia. kesian kak ina letih menguruskan keluarga tapi akak happy kan? nampak dalam gambar ramai yg tersenyum tu

    BalasPadam
  12. salam...akak..saya doakan suami akak cepat sembuh yea..insyaAllah..
    Kak ina..suka baca kisah family k.ina.ni..anak2 k.ina semua berjaya..saya tumpang gembira..pembakar semangat pada kami..yg anak2 masih kecil2 lagi..

    BalasPadam
  13. salam...cikmanggis doakan agar suami puan ina cepat sembuh...makan pun kena jaga tu...

    BalasPadam
  14. Semoga suami kak Ina cepat sembuh. Masak sedap2 untuk husband ya. Jika tak habis hantar sini...

    BalasPadam
  15. askum k ina...sori br pasan ur komen at my blog...'
    fyi dr daud n dr salleh masih kat pusrawi...yg tu saya pergi melawat kawan jer kat ampang putri

    BalasPadam
  16. Salam K.ina..

    Semoga segalanya baik2 belaka..eiyda doakan semoga mata suami k.ina cepat sembuh..

    BalasPadam
  17. ahahah..anak2 kak ina ni kalko la..si imran tu slambe je yek sound mak nye..asyik2 nak masuk blog..wakakakak:p lucu kamu imran..abg ni pn sama..patuh arahan mak ye jgn bwa laju2..hahah:p

    BalasPadam
  18. salam kak ina,
    moga suami akk cepat sembuh ye...
    hepi kan bila semuanya ada ;)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...