OOO

Selasa, September 29, 2009

Persiapan Rayer di Davangere, India


Gambar yana dengan member dia keluar dalam utusan malaysia semalam...

 tentu ibubapa kat malaysia happy tenguk gambar anak masing-masing..termasuklah akak...

Pelajar malaysia dari kolar, belgaum, mysore, salem, pondicherry, mangalore dan manipal berkumpul di Bapuji International Hostel di Davangere.(kat tempat yana belajar)

Gambar ni semua sebelum menyambut hari raya di sana...masak dululah baru makan time...seronok tenguk mereka bekerjasama...apa yang penting...kerjasama...senior mereka yang tunjuk ajar masa di sana..almaklumlah pelajar baru baru sampai..tak tahu nak masak apa....

Kenalah beli barang nak masak..beli cili kering 

kena lah kisar mengisar...

 membasuh ayam..orang lelaki yang buat

 potong memotong

potong kobis..nak buat coleslaw dan masak kuah lodeh

 chef-chef muda(terror ek student malaysia ni..)


kacau jangan tak kacau


rendang di perantauan

dah siap dah..nasi impit segera


 masak jugak kuah kacang

hiasan hari raya di kolej..ala-ala india


masak rendang ayam...tukang masak tak ramai...yang eksyen aje yang ramai...

dah siap pun..tapi rendang ayam dia ada hancur sikit..biasalah budak-budak masak..dan kuah lodeh

buat coleslaw untuk makan malam

chef tengah mengaul ayam nak di buat bbq

bukan senang nak hidupkan arang

bakar membakar...mesti sedap agaknya ayam tu...


ada jugak bunga api

manalah dia orang ni dapat benda ni. terasalah jugak kemeriahannya
 
dah siap bakar..makanlah

lepas makan malam

 
 ambil gambar  bersama pegawai jpa

naqib yang accident masa kat sana..kesian....
  nanti akak show lagi gambar di pagi rayer....

terima kasih  untuk member yana yang bagi kebenaran ambil gambar di facebook mereka seperti guntang gunting (sapelah nama dia akak tak tahu),  Nurul Hamidah mira yasmeen,  aten chan dan imanul  hassan..gambar yana tak banyak...

6 ulasan:

  1. assalamualaikum
    selamat berkenalan dan salam syawal.
    wah bagusnya kerjasama anak-anak Malaysia di sana ya.

    BalasPadam
  2. mesti akak bangga ngan yana dh boleh prepare juadah utk hr raya. dh mcm nak rewang org kawin pulak kak ekh. dia org ni bile dh jauh2 ngan parents, baru lah terserlah kepakaran berdikari mereka!

    BalasPadam
  3. Selamat Hari Raya Aidil Fitri.
    Beginilah kemeriahan menyambut Aidil Fitri di perantauan. Sama-sama memasak, sama-sama menjamu selera. Menambah erat silaturrahim.

    BalasPadam
  4. kak ina...
    seronok betul yana raya kali ni...walaupun jauh dr keluarga, kemeriahan dengan kengkawan pun tak kurang juga...

    BalasPadam
  5. kak Ina.. pengalaman ni hanya akan dirasa bila belajar ke luar negeri cam ni.. kalau tidak merasa raya kat sini ajelah

    BalasPadam
  6. Ramainye pelajar kita kat sana ye kak... meriah buat gotong royong mcm tue :)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers