OOO

Jumaat, Oktober 16, 2009

Jemputan Kawin

Gi umah kawin ni ahad lepas...satu hari ada 2 jemputan kawin....mula-mula gi kat kawasan kg padang balang...
meriah sungguh...anak orang minang...jadi kat situ lagu minang ajoleh....cupcakes untuk tetamu..
joring ni memang kesukaan org minang...
ada jugak rendang minang...
kueh pun ado...
 bubur kacang hijau campur durian...akak tak makan..hb akak yang makan...akak datang awal ...pengantin belum sampai lagi....tak adalah gambar pengantin...pelamin pun tak sempat ambik...
 orang ramai bebeno...kena rela jaga...saper yang pernah masuk kg padang balang mesti tau jalan dia camna..
ni rumah ke 2...kat area jalan nak ke  ulu yam... buat kat dalam dewan..ramai sungguh orang...nak snap gambar makanan pun malu..ada ajer org beratur nak ambik...kat pinggan sendiri pun tak sempat snap..sebab jumper member lama...
dulu teman sepermainan anak-anak akak yang besar kalau ada family day kat mana-mana...mereka panggil kak ngah..

adusss...sekejap ajer masa berlalu...teman baik masa sekolah akhirnya jadi suami..dah jodoh...
tak ada kompang tapi ganti dengan kumpulan muzik ni..nak panggil aper tak tahulah...

macam biasa..dah jadi trend..potong kek..
 pengantin tak bersanding dulu tapi makan dulu..sebab lapar kot...
 ada pulak ais krim...cuaca panas ...ramailah orang beratur..imran ambik sampai 3 kali..lepas tu terus gi ke sekolah ira...acara mingguan...

6 ulasan:

  1. wah...sedapnyer jering tu kak...

    BalasPadam
  2. kak ina sedap gulai jengkol tuh...
    meleleh air lioq

    BalasPadam
  3. salam ina..anak sape kawin kat padang balang tu ..kebanyakan cm kenal tu orang lama lama kat sana

    BalasPadam
  4. huhu..akak, tu kenduri kat ngan kedai buah ke?? sbb cam kenai jekk rela yg dok jaga tu..heheh

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers