OOO

Selasa, Disember 08, 2009

Yana ke Universiti Manipal, India


Yana gi ke Manipal Universiti sebab ada function kat situ..ambil masa 5 jam jugak nak ke sini dari davengere...mungkin kalau jalanraya kat sana bagus ...tak sampai kot 5 jam..nak buat camner kan...sabor ajerlah..yana dah kata..mak tak yahlah datang sini...nanti mak sakit pinggang bila  naik bas dari bangalore nak ke davengere...jalan kat sini teruk...
 Gi  reramai naik van yang disewa...dapatlah dia jumper member kamcing dia yang terpisah tak jauh sangat cuma nak gi ke tempat member dia kena duduk dalam van/bas  berjam-jam...
 Seronoklah dia sebab ada masakan malaysia..hilanglah rasa rindu di hati nak makan satay..nanti balik makan puas-puas ekk..
yang best dapat jumpa teman sebilik di ktt dulu..3 serangkai.....mesti pot pet..pot pet..tak habis-habis...
dan dapat jugak  jumper student malaysia yang lain....

stail budak sekarang ambil gambar ..kalau kita dulu berdiri kaku macam pokok kayu..malu...
makin kurus pulak anak akak ni...keciannya dia...
 tapi tenguk gambar ashik makan ajer... 
semua happy sebab dapat makan freee

21 ulasan:

  1. kesian kat yana kak
    mmg nampak dah kurus dia ,,,

    BalasPadam
  2. 5 jam?
    Hmm..kalau jalan raya macam Malaysia macam dari Kl gi Penang tuh! kalau bawak kereta lebih kurang 110km/j.

    InsyaAllah dia okay tuu..
    maknya jangan risau.

    BalasPadam
  3. kurus takpe kak ina.. asalkan selamat. balik malaysia sok, mak dia sure boleh masakkan sedap2 bagi dia berisi balik :)

    BalasPadam
  4. salam kak ina....

    mesti kak ina rindukan yana sgt2 kan.... huhuhu

    aper2 pun asalkn dia sihat n selamat jer kak.... yg penting dia dpt belajar dgn tenang....

    BalasPadam
  5. sy da kenal sorang student dari uni manipal ni kak...agaknya yana pun kenal dia..tp kira cam senior yana la

    BalasPadam
  6. salam....teringat masa study kat UK..dari tempat study nak ke London, ambil masa dalam +/- 5 jam gak by bus...gi sana punya excited nak g Malaysian Hall...ada jual masakan malaysia....now kat Perth byk restoren melayu...tak de la perlu travel mana2

    BalasPadam
  7. Wah bestlah diorang dapat makan makanan Maaysia, dapat jumpa geng-geng kamcheng!

    BalasPadam
  8. salam kak ina...mesti rindu habis kak ina kat yana tu...tapi bila tengok yana happy tu kak ina mesti dah rasa lega sikitkan...

    apa2pun moga yana sihat diperantauan...

    BalasPadam
  9. Salam Kak Ina....terubat rindu yer nengok gambar Yana...kurus tak pe...balik sehari dua dah tambah balik nanti....bila Mak nya masakkan yg best2!!!

    BalasPadam
  10. MCM TU LA PERASAAN MAK BILA BERPISAH DGN ANAK2..

    BalasPadam
  11. rindu kat yana yer kak.. x per2.. doakan semoge semua selamat & di permudahkan urusan..

    BalasPadam
  12. Salam ziarah. Blog anda sgt menarik. Jemputlah dtg ke blog saya pula. Jom kita saling jadi follower? Buat MOU, OK? Thanks.

    Zuki (zukidin.blogspot.com)

    BalasPadam
  13. salam...kak ina

    Jom jom contest nie..mana tau leh dpt rm free..
    senang jer copy entry yg ader kat link http://zaikulim.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

    dan paste kat blog nie dan linkkan entry korang kat http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

    mudah jer...

    dah buat bagitau zai erk...

    tq

    BalasPadam
  14. Mesti ina sdg rasa rindu kat Yana...

    BalasPadam
  15. KakIna...sorry for asking this question! Which one is Yana??? kekekeke!

    Err...my hubby always say roads in India are bad! But there are some highways made by Malaysians!

    Anyways, traffic kat sana terrible la! None follows the lane! I'm sure Yana got used to it already by now! ;)

    BalasPadam
  16. salam ina.

    mmg kasihnya ibu gitu,rindu sangat2 bila brjauhan...anak pun sama,sbb tu yana makan pun masih nmpak kurus,rindukan mamanya gak, kan yana?

    lama ina x update,kak t doa ina sklrga berada didlm keadaan baik2 saja....

    BalasPadam
  17. mesti dia rindukan kak ina nyer masakan.. sedangkan sy yg tak pernah cuba nih pun biler tgk dah terliur liur dah..

    BalasPadam
  18. OOOPS...I think I found which one is ur daughter! kekeke...

    cantik orangnya ya! ;)

    BalasPadam
  19. kak....pandainye anak2 akak..
    ermmmmm... comel je anaknye cam maknya..

    Harap izz pun sebijak anak2 akak tu..

    BalasPadam
  20. Seronoknya. mujurlah ramai kawan-kawan dari Malaysia.dapat juga ubat rasa rindu pada keluarga dan tanahair.

    Mahal tak kalau belajar di India kalau pakai duit sendiri ye kak?

    BalasPadam
  21. salam daydeck...entah kenapalah dia kurus..tak tahulah pulak...rindu dengan masakan mak dia kot?

    salam ashley...tak risau pun...tapi bimbang ajer ...


    salam h4ni3..insyallah kalau dia balik bercuti bagi makan sedap-sedap...biar dia gemuk balik..taklah gemuk sangat..nanti payah nak kuruslah pulak balik..


    salam amy...saper yang tak rindu dengan anak kan...doakan ajer dia selamat kat sanae.



    salam fiza...bila dah duduk jauh..insyallah mereka kenal dengan student malaysia..biasalah duduk di rantau orang mestilah tak boleh sombong kan..


    salam arsaili...duduk jejauh sanggup turun ke tpt yang ada perjumpaan dan makanan malaysia..sebab masa nilah best jumper dengan org malaysia.

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers