Isnin, Januari 11, 2010

Bukit Gambang Water Park (hemmm jauhnya nak mandi manda)

Kalau nak di ikutkan tak berbaloi nak gi ke Bukit Gambang Water Park ni....sebab kena fikir nak bayar tol dan duit minyak..pastu jauh bebeno....tapi sebab dapat voucher percuma (akak tukar kepala harian metro...dapat 4 keping..pastu member bagi lagi 2 keping) akak bawak juga anak-anak gi mandi manda kat sini. Kebetulan yana balik bercuti.....sajer nak bawa Yana gi jejalan..tak kan balik nak duduk kat umah ajer..

Rugi pulak kalau tak pergi sebab bila di kira harga tiket nak masuk ke situ untuk 6 orang dah dekat beratus jugak (dewasa RM19.90sen dan kanak-kanak RM12.90sen)...suami akak tak join sebab dia kerja..ira pulak tak boleh balik dari asrama..akak angkut mak akak gi sekali.

Plan asal nak bertolak dari rumah pukul 7.30 pagi pagi Sabtu..tapi....tau ajerlah budak-budak ni..buat akak naik darah ajer...nasib baiklah tak ada darah tinggi.  Kalau gi lambat rasa rugilah pulak...gi jejauh ...dapat mandi kejap..
Lelama pukul 8.30 pagi baru bertolak dari rumah..gedebuk gedebak.(isi minyak)....sampai kat R & R Temerloh dah pukul 10.00 lebih...berhenti makan dulu sebab semua tak selera nak makan masa kat rumah...akak buat nasi lemak dan sambal ayam..kat umah tak sempat nak ambil gambar..nasib baik teringat nak ambil gambar kat sini..
Sampai kat Bukit Gambang dah nak dekat pukul 12.00 tengahari...terkezut tenguk orang ramai giler....boleh dikatakan semua dapat voucher macam akak jugak...
Imran dah tak sabar nak terjun....nak cari port pun payah sebab orang ramai betul...kat sini kalau bawak tikar boleh lepak..


Bila ada ombak ajer semua berpusu-pusu masuk ke kolam ni sambil bawa pelampung...ashik berlaga pelampung ajerlah jawabnya..penuh kat kolam ni...anak-anak malas nak main kat sini.
Lepak kat area permainan orang dewasa kat sini...tempat ni taklah sebesar Sunway Lagoon...yang ramai datang kebanyakkan orang area terengganu ..sebab dengar mereka speaking...orang Kuantan pun ader jugak...
 Lelama Yana dan Firdaus dah bosan...mereka malas main...Russhdi dan Imran ajer yang masih nak main air lagi..makanan dan minuman tak semahal di Sunway Lagoon..yang akak tak puas hati tang surau...alamak kecil betul...masuk 4 orang solat dah penuh...dahlah kurang cahaya..pastu surau kat dalam bilik air...rasa cam tak sesuai..pihak taman tema ni kena perihatin dengan hal ni sebab majoriti yang datang orang melayu.
Lepas makan mereka ke swimming pool pulak...Kalau nak diikutkan imran tak leh mandi kat sini..sebab tenggelam..
Nasib baiklah abang dia rajin melayan....oh yer...akak pun membasahkan diri kat kolam ni...rugi pulak datang jejauh tak rasa air kat sini..dalam pukul 4.30 semua dah malas nak mandi..
Nak dekat pukul 5.00 petang kami keluar dari Bukit Gambang Water Park...plan asal nak balik sampai taman tema ni tutup.... tapi semua nak balik kecuali imran...terpaksa pujuk dia.....pasal kami tak tidur kat Kuantan ...kami balik terus ke Kuala Lumpur..

19 ulasan:

  1. Eh, kawasan yang pasir2 pantai tu da buka ye? Haritu belom ada.. kena pergi lagi nih!!

    BalasPadam
  2. Salam.tentu seronok bersama keluarga berlibur wp jauh..Hari ni dah masuk kat rumah mama ke..jumpa lagi

    BalasPadam
  3. waa..nmpknye k,ina yg dh smpi sane dulu.hari 2 mase cuti sek nana balik keratong,ade plan nk g gak,tp xsmptlh kak,bnyk progran terkejut..hehe..best2. mst pegi gak ni..

    BalasPadam
  4. rajinnye akak gi jejauh. rasanya waterpark tu diorg wat utk target org2 pantai timur kan... jauh bebenor.

    BalasPadam
  5. wahhhh...dah sampai kak ina kat situ ye...memang seronok anak2 bila dapat main air cam gitu...

    BalasPadam
  6. Ina...kalau pergi bercuti dengan anak2 mesti nak cari yang ada tempat mandi2 kan?

    BalasPadam
  7. Jauhnye akak jalan..!! Yang penting seronok kak! :)

    BalasPadam
  8. Wah semangatnya kak Ina! Pergi balik hari je! tapi kalau saya pegi situ, lps mandi terus balik rumah ayah kat Kuantan, gi jalan-jalan kat East Coast Mall! tapi dari Gambang ke Kuantan, agak jauh jugak!

    BalasPadam
  9. Waaaahh k.ina dah sampai kat Bkt Gambang Water Park ni eh..Ummi x sampai pun lagi...hehee..Aiman sebuk dah lama sejak buka ajak pergi sejak dgr citer abglong dia pergi, tp Ummi wat tak layan jek..mentang2 dekat..hehee...Nampak gaya kena pergi la lepas nih, nnt org tanya satu apapun x tau..hehe, nama je keje pejabat pelancongan..ngeeee

    BalasPadam
  10. sonok nyer kak ina..bwk anak mandi manda...nak pegi jugakkk..jauh gak eh kak ina drive ke?huhuh

    BalasPadam
  11. Salam kak. Minta izin saya link blog akak ke blog saya yer. Selama ni selalu jd silent reader blog ni. Ada masa lawatlah rumah saya. Terimakasih kak. Banyak saya belajar dari blog akak.

    BalasPadam
  12. wah sangat seronok aje nampak..ooo anak akak yang study dekat india tu balik bercuti ye??adik nurul yang lelaki tu hujung bulan 1 ni balik cuti winter 2 minggu je..

    BalasPadam
  13. jarak bukan ukuran...masa yg terluang tu...yang mendekatkan segalanya....Bahagia sungguh jadi Kak Ina....

    BalasPadam
  14. nampak best jer tempat ni. nak bawa anak2 gi satu hari nanti.

    thx for d info, kak. :-D

    BalasPadam
  15. salam Miss Q..memang dah buka dah..rasanya kat situ sesuai untuk ibubapa yang bawa anak kecil.


    salam mamaju..nak gi dah rumah mama..tulah pasal ..jauh pun jauhlah janji dapat kumpul dengan anak-anak.


    salam e-na zarina..kalau best..nanti balik ke malaysia gilah yer..



    salam azra...jangan plan-plan..terus ajer buat plan mengejut..barulah jadi..


    salam phatgurl..memangpun ramai orang belah sana..psl kat kay ell dah ada 2-3 tempat nak membasahkan diri.


    salam ima..entah kenapa yang besar-besar dah tak berminat nak mandi manda macam dulu..zaman dah berubah kot.



    salam aNIe..dah tu kegemaran budak kecik 2 orang tu..yang besar dah kurang..lebih nak gi jejalan ajer.



    salam paij188..betul tu..yang penting seronok..


    salam Myza..sepupu suami ada kat kuantan..tapi malas nak kacau dia..lagipun anak-anak semua nak balik hari tu jugak..masing-masing dah ada program.


    salam Ummi..tulah pasal..lepas ni Ummi kena bawak jugak Aiman...kesian tau budak kecik tu..betul tu mak kerja pelancungan...anak tak gi jejalan..akak yang jauh dah sampai..nikan kamu yang dekat sesangat...


    salam Nursyafawati..akak tak bawak kereta ..akak relax ajer..anak-anak lelaki yang gilir-gilir bawak..

    salam Ayumieza..samalah dengan anak akak..dia balik cuti cuma 2 minggu ajer..jadilah..lepas jugak rindu di hati.

    BalasPadam
  16. salam wati..betul tu..janji dapat jejalan dengan anak-anak..


    salam yanti...terima kasih sudi datang sini..hemmm tak leh masuk lah ke blog kamu..kenapa yer..

    BalasPadam
  17. Salam kak ina... first komen kat sini, kalau ada sape2 perlukan tempat untuk tinggal masa nak g Bukit Gambang, boleh hubungi saya....tq

    BalasPadam
  18. salam,
    nak tanya ye...

    1) berapa jam dr kl ke gambang?
    2) berapa eh tol ke sana?

    siti dari kl

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers