OOO

Ad

Selasa, Januari 05, 2010

Cerita Ceriti di Nuffnang Friso Family Day Out

.seronok bila dapat email kami dapat jemputan ke acara The Nuffnang Friso Gold Family Day Out.  Kami keluar ke sini pada hari Sabtu lepas ....sampai kat sana  nak dekat pukul 10.00 ikut pintu nak masuk ke Jaya Jusco ..kena tunggu dulu sampai pintu JJ bukak..ingatkan kami yang paling awal..rupernya dah ramai dah kat sini..terutama yang bawak baby kecik......semuanya excited kot..macam akak dan anak-anak..
Mula-mula Imran dan Ira tak nak join event ni...........tak bestlah mak
 ala ramai budak keciklah..
.bosanlah mak ashik  jumper member blog...bising ajer mulut dia....yang se orang tu anak buah akak...nak cukupkan kuota 2 dewasa dan 2 kanak-kanak.
lepas pendaftaran ternampak pulak redmummy..apa lagi ... ambil gambarlah ...luperlah nama member dia ni...Yun kot..(sorry ek kalau salah)
Bila dah masuk kat dalam  dalam .......dah beratur dah  kereta sorong ...
..pihak nuffnang dah bagi email suruh semua peserta kena pakai stokin...kalau tak bawak boleh beli kat situ... sebab trempat ni memang ramai kanak-kanak ...tempat mesti bersih...kanak-kanak/bayi kan suker merangkak, berlari dan berjalan di sana sini..takut pulak terkena jangkitan.... 
Ha kau...sampai kat saner..luper diri...akak kata balik kat mereka..
..tulah mak dah kata....lain kali  kalau ajak..ikut ajerlah.... mesti best event nuffnang ni..akak membebel...
 Masa akak sibuk ambil gambar anak-anak kat atas...ada pulak wartawan dari New Strait Time..tak silap nama dia Azwan.... interview akak...tanya url, nama dan apakan nuffnang...lepas ambil gambar dengan anak-anak akak dan akak...nanti kalau keluarlah muker akak kat paper (kalau aderlah) tolong bagi tau kat shoutbox yer..
  Ira pun jadi budak kecik balik...panjat tinggi bebeno.....imran pun rasa seronok....
 Memang seronok tenguk gelagat budak kecik kat sini...tak leh duduk diam..semua nak di teroka...puas ibu bapa kena ikut mereka ke mana-mana..nasib  baiklah tempat ni selamat...nak keluar tak boleh....sebab ada penjaga dan tempat ni berpagar......berpagar....memang kira selamatlah  tempat ni..cuma bila nak cari anak-anak jerit ajer..macam akak buat kat anak akak..
 tak lama..... nampak pulak abang nara,Beautiful Nara.... yati     sawanila (isteri sawanila.com)dan Byzura..akak sajer menyakat abang nara..apa hal nak datang kat tempat ada anak kecik ni...kamu kan masih single dan available...dia kata...ala kak nak ambil semangat nak kawin..amboi......awek  masih belajar lagi lah...
 
 abang nara datang dengan abang dan akak ipar serta anak saudara.cute baby ni.....
Bila anak-anak dah main kat tempat permainan  yang ada kat situ dan berlari ke sana kemari..pancit jugak di  buatnya..kalu seorang tak aperlah...kalau ada 2-3 orang anak...hemmmm...faham-faham ajerlah...akak tak aper...anak-anak dah besar...lepak-lepak sambil borak-borak dengan member blogger.....tu sebab akak suker gi..dapat kenalan baru...
....bila acara nak bermula....kenalah MC annouce suruh berkumpul kat sini......tu pun 2 ...3 kali dia panggil....ada jugak kanak-kanak buat tak tau...mereka dah syok main ...
seronok bila ada acara  macam ni....macam-macam gaya cameraman/camerawomen nak ambil gambar sebab nak dapatkan gambar yang terbaik dari orang lain......you shoot i..i shoot you..bloggers memang tak dapat dipisahkan dengan kamera...tapi mereka pakai kamera mahal...akak pakai kamera biasa ajer...
Lepas tu ucapan dari Nicholas ... jugak dari Nuffnang...

Tiba pula giliran dari wakil dari Dutch Lady/Frisco pula memberi ucapan aluan
Kelakar sungguhlah MC ni....... Marcus dari Nuffnang....memang pandai ambil takckel anak-anak...pastu semua yang berucap  tak bagi ucapan panjang-panjang.....sebab mereka tau kot.... bila melibatkan budak kecil janganlah bagi  ucapan berjela-jela..mereka memang aktif...tak boleh duduk diam...budak kecik ni pun nak jadi MC jugak..dia buat don't no..ajer...
Permainan pertama...ala-ala music chair...
tapi yang ni tak pakai kerusi cuma kanak-kanak di kehendaki berdiri di atas bulatan yang di sediakan dan bila muzik di mainkan mereka hendaklah bergerak dan bila muzik berhenti mereka hendaklah berdiri di bulatan tersebut..makin lama kepingan bulatan akan dikurangkan..imran tersingkir dalam pusingan ke 3...lepas acara pecahkan belon.
Kat dewan  ni pulak ada sessi Ruth Liew, pakar pemakanan dari columnist suratkhabar The Star...saper yang ada pertanyaan tentang penyusuan kanak-kanak boleh tanya dengan beliau..beliau memang peramah..saper dapat jawab soalan dapat hadiah bantal comel dari frisco.
Sementara  20 kanak-kanak aka baby  di bawah umur 3 tahun .....di bawak ke sini bersama ibubapa masing-masing...
Seronok tenguk telatah kanak-kanak dalam gym ni...semua nak di cuba
Kelakar tenguk permainan ke dua...acara memecahkan belon...imran dapat jugak pijak belon 2...3 biji budak-budak lain..lelama masa dah habis...mereka tak dapat lagi pemenang...
mereka suruh pecahkan belon..saper yang cepat dia dapat hadiah.
Imran yang paling cepat pecahkan belon...dialah pemenang...
Berkongsi hadiah kemenangan dengan sepupu dan kakak dia...
Lepas tu anak-anak bertumpu ke sini pulak...
kat bahagian ni  jugak  diadakan kelas Arts N Crafts Classes For Kids...
Kat sini di sediakan sand paper aka kertas pasir..masing-masing sibuk nak menyiapkan hasil kerja masing-masing..mula-mula ira ajar anak buah akak camner nak buat..lelama dia yang kena buat seorang...
bergambar dengan Sumijelly bersama anak ke 3....Zulfadhli.....pengsan dia kena jaga 3 hero...nasib baik cik abang dia ada sekali
Makan time...kanak-kanak di letakkan di ruangan  yang tersedia..tapi dah nama kanak-kanak..di fikiran tu ingat nak main ajer..makan pun kelam kabut...banyak yang tak habis makan...yang kat atas untuk ibubapa

yang ni akak makan dengan ira...sedap ikan sweet and sour tu..
ambil gambar lagi dengan sumijelly dan Byzura
kanak-kanak ni boring nak tunggu ahli silap tengah siapkan prop...tapi si Marcus ni pandailah tackle kanak-kanak....dia suruh kanak-kanak ikut aksi dia...tergelak ibuapa tenguk telatah
 mereka.
 acara yang di tunggu-tunggu pun bermula....silap mata.....yang kelakar ...masa tukang silap mata ni pakai jubah dan hidupkan api..ada kanak-kanak yang menangis ketakutan....riuh rendah di buatnya...muzik pulak ala-ala cerita hantu punyer ...lepas tu tukang silap mata ni siap bersalam dengan kanak-kanak yang menangis tadi. kemudian aksi meja terbang...terpegun kanak-kanak dan jugak ibubapa...terrorlah dia ni...
Berubah watak pulak...jadi pekerja restoren.....ashik main api..bila dia tukarkan jadi mamee...semua kanak-kanak berebut nakkan benda tu... tapi akak tak ingat saper nama dia...
salah satu aksi dari beliau..memang kelakar masa ni...terbahak-bahak kanak-kanak dan ibubapa dibuatnya...memang kanak-kanak semua suker tenguk persembahan dia ni...memang menghiburkan...
Selepas habis persembahan silap mata ... tibalah masa yang di tunggu-tunggu...10 pemenang sagu hati di umumkan..diantaranya sawanila
 dan Sumijelly..mereka dapat voucher bernilai RM100 dari Toy n Us
Juara pulak Ros dari http://mombloggersplanet.com/ tahniah...memang best N3 dia...
Semua pemenang...Tahniah
Dah dua kali dah jumper dengan zaila
Lepas habis acara penyampaian hadiah...terjumpa pula dengan Arin..silent rider akak..Arin
 dia selalu  mencuba resepi kat blog akak..terima kasih yer Arin...
dan zaila ada juga terjumpa dengan blogger seperti liza dan kartini...tapi tak ada gambarlah....
Muka Imran happy sebab dapat join event ni...selalunya dia jelous bila mak dia gi event Nuffnang dengan Firdaus...nak ikut tak boleh...kalau tenguk wayang lagi dia bengang...sebab dia tak leh masuk....
Memang seronok event macam ni....sebab dapat berkenalan dengan blogger di alam cyber....rasanya akak yang paling senior kot....
..masa tukang silap mata buat persembahan suami akak dan my manager datang....mereka pun lepak sama.....bila keluar dari  situ kakitangan Nuffnang dan Frisco bagi goodies pulak.
Jom tenguk aper isi dia....rugi kan saper yang tak join...tahun depan joinlah  yer...ira dan imran nak pergi lagi kalau dapat jemputan...dapat bagi Imran minum susu free ni..bagus untuk dia minum sebelum ke sekolah....kalau gi sekolah tak sarapan tak bagus...nanti tak dapat tumpukan perhatian pada pelajaran.
Suami akak belanja kami  makan kat pizza hut dan lepas tu beli beg sekolah anak-anak kat Jaya Jusco...barang persekolahan  yang terakhir kami beli pada tahun ni...
ira yang kepenatan...terima kasih Nuffnang dan Frisco sebab anjurkan acara yang hebat ni...insyallah tahun depan nak join lagi...semput tak baca N3 akak ni...macam biasalah...kalau tak panjang taklah nama blog kak ina kl..betul tak?????terima kasih kepada sawanila sebab bagi kebenaran ambil gambar kat blog dia...

17 ulasan:

  1. Akak, seronok dapat jumpa akak lagi tapi sayang nak borak lama takleh sebab biaserlah saya dok kejar anak2 saya aje..nanti ada event Nuffnang lagi bagitau lah ya;-)

    BalasPadam
  2. Mmm..You guys were having fun!

    BalasPadam
  3. Ina...ari tu..ada orang nuffnang tepon suruh anie participate dlm Friso Gold Family Day Out...tapi anie cakap ngan dia...tak boleh sebab anak2 dah besar...hehehe...

    Seronok betul tgk diorang having fun kat sana...

    BalasPadam
  4. huhhah..huhhah... tengah semput ni...

    seronoknya.

    BalasPadam
  5. wahhhh, best nya, event nuffnang, semua best best kan..

    BalasPadam
  6. byk gambo k ina ambik, liza punyer kamera rosak so ambik gambo pakai hp jer

    BalasPadam
  7. kak ina yelahh best pulak tgk akak join xtvt mcm tu kan..
    kite try resepi kek pisang sempoi tu..sedap kak..kite cnp ye..tq kak

    BalasPadam
  8. akak, haritu perasan macam ada gambar zaila kat blog ni, tetiba takderlah pula..baru nak amik ni..huhuhuhuhu

    BalasPadam
  9. Sronoknya kalau dpt bawak anak2 ai ke sana. Tp ai ni tak reti le mcm akak. camne akak bleh join ye? akak msk contest tu ke?

    BalasPadam
  10. salam kak...amboi enjoynya....mesti nak pi lagi lepas ni kan.....

    BalasPadam
  11. dah ada semula ya..thanks akak..saya dah ambik gambar tu, nak letak dalam facebook

    BalasPadam
  12. salam zaila..memang seronok jumper bloggers dan kamu..camner nak lepak sambil pot pet..ashik kerjar anak ajor..


    hai jfook..yes it funs..


    salam aNIe..oh yer ker..kenapalah tak join..anak besar tak aper..

    salam kak pah..kesiannya semput..nak buat camner..N3 tu ada mcm-mcm cerita.


    salam lovelyamy..event nuffnang memang best..rugi kalau tak join tau..


    salam liza..ralat pulak tak dapat ambil gambar dengan kamu..guna hp pun tak aper kan..janji ada gambar.


    salam mummyseri..sedapkan kek pisang sempoi tu..

    salam mamaju..memang seronok..sebab anak-anak dapat join..


    salam ai...ai kena selalu gi ke website nuffnang..klu ada event selalunya mereka suruh buat N3..kalau ada rezeki ..dapat email suruh datang ke event mereka..cuberlah yer..


    salam zaila..akak pun tak perasan camner boleh hilang...sorrylah ek..


    salam

    BalasPadam
  13. alahai bestnya... saya takleh nak pi laa, hb saya tentu tak boleh nak attend sama sbb sibuk keje..

    akak dapat invite dr astro tak? kalau dapat, kita leh jumpa kat sana

    saya mmg tabik kat akak sebab rajin attend event nuffnang

    BalasPadam
  14. ruginya tak jumpa akak secara personal ari tu...nampak akak dari jauh jer...hmmm...next time ya...

    BalasPadam
  15. salam kak ina,
    saya yus sepupu sumi..

    selamat berkenalan (sekali lagi)
    hari itu dok berkejaran dgn anak2, mak dia pun ikut lari sama,,,


    httpL//yusrinahata.com

    BalasPadam
  16. Hehe.. my lil one, Arsyad was the one yg menyibuk skali kat depan dgn mc tuh.. Jumpe akak kat event tuh.. but then sgt la segan nk tegur.. hehe.. :D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers