OOO

Jumaat, Januari 08, 2010

Colour Me Corby

Awal tahun ni (tak perasan pulak bila tarikh dia nak buat event ni)  Nuffangers aka bloggers yang terpilih seramai 75 orang  akan di jemput menghadiri Samsung Corby Carnival  Day dengan Nuffnang...terima kasih Samsung...wah bestlah camni......tapi kenalah buat N3 kaw..kaw..nasib baik terpilih...kalau idak...cuber lagi..jangan putus asa...
 
Ni kira event pertama Nuffnang untuk tahun 2010.  Samsung Corby Carnival Day akan di adakan di Sunway Extreme Park...tempat ni memang tempat aktiviti lasak...sesuai untuk orang muda..untuk akak???? oh tidak???nanti orang kata buang tebiat...untuk anak akaklah...nanti saper yang terpilih akan di bahagikan kepada 4 kumpulan dan akan bertanding sesama sendiri...hadiah memang lumayan beb...
Samsung Corby di datangkan  dengan 4 warna..
 Minimal White
Festival Orange
 Yellow Jamaican 
 
Cupid Pink.. .  
Sila ke laman web http://www.nuffnang.com.my/samsungcorby/ untuk melihat video betapa  berwarna warni nya Samsung Corby ni...memang mengancamlah warna dia..kalau menang best jugak ni.....
 Russhdi bergaya dengan warna Samsung Corby ....kuning (jamaican yellow), merah jambu(cupid pink) dan jingga(festival colour)..warna putih tak jumperlah pulak..tapi tak aper...dia nak kita posing salah satu tema ajer warna Samsung Corby tu........Oleh sebab Russhdi yang  nak pergi..... dia kenalah posing.....tapi mak dia yang suruh tau...
Nak tenguk pulak adakah semua warna Samsung Corby tu ada kat rumah akak...jom tengok....
Warna putih melambangkan kecerahan, ketulenan, kebaikan dan kesucian hati seperti peribahasa putih hati bermakna lurus hati ataupun jujur seperti akak kot?????
Akak suker cat dinding rumah akak warna putih...sebab rumah akak kecil..nak bagi ruang yang kecil nampak luas terpaksalah cat warna putih...siling dan lampu pun warna putih.
Ruang keluarga warna putih epal...
Pintu bilik anak pun warna putih..tapi putih lily
lukisan pun warna putih
dinding bilik tidur pun putih lily
 ruang makan pun warna putih epal
Warna jingga pulak menunjukkan kekuatan, kemulian, kemurahan hati, dan kemakmuran
Nak tenguk apa yang warna jingga kat umah akak..pssss..dulu kan orang kata kalau guna warna ni warna ..ala...faham-faham ajerlah...
 
 pintu dapur 
 
sandal suami (baru beli..kebetulan ataupun suratan)

tingkap tepi pun border warna jingga dan jingga muda
 
warna besi tingkap pun warna jingga jugak..
Warna kuning ialah warna yang terang dan riang yang sering dikaitkan dengan kebahagiaan dan keamanan.  
tuala warna kuning...dapat dalam goodies beg hari Sabtu lepas
 
 akak suker minum jus lemon..warna kuning (mana ada lemon warna lain) .......selalu jugak akak gunakan  dalam masakan
 akak pun memang suker guna mentega warna kuning ni...sedap untuk di buat kek tapi yang paling bagus buat biskut...memang mengancam bau biskut bila tengah dibakar dan bila nak makan.....
Nilah warna yang paling akak suker..penuh nostalgia.....
Merah Jambu (Cupid Pink)
Nilah salah satu warna kesukaan akak....akak memang suker bebeno dengan  warna merah jambu ni.....orang kata (bukan akak kata) merah jambu melambangkan cinta dan membawa maksud romantik dan mempesona.(akak memang romantik tau...tak caya..tanya suami akak)
tulah sebabnya suami bagi kain warna merah jambu(cupid pink-yana kata maksud cupid tu...dewa/dewi cinta..hemmmm..terror ek yana pasal benda ni...) masa bertunang...suruh akak buat baju untuk pakai nikah...wauuu agaknya  masa ni ....suami pun tenguk akak jambu, mempesona dan feminin...ahakss...tapi yang tak best sebab suami akak tak pakai sedondon dengan akak..arwah mil memang nak kalau anak lelaki kawin mesti pakai baju putih..(stail orang Johor ker???).kan warna putih melambangkan kesucian dan kebersihan hati..kalau salah bagi tau yer..
beg pun merah jambu..
sofa buruk pun warna merah jambu
kerusi makan pun warna merah jambu...tapi dah buruk jugak..biasalahkan...hari-hari gunakan untuk makan minum..mestilah jatuh segala sisa makanan...kalau imran makan bersepah tak aper..kalau yang besar tu tumpahkan air...takkan nak marah dan rotan....suami kata boleh tukar kain..tapi entah bila nak ganti..tak tahulah...nanti kalau anak akak menang RM bolehlah akak tukar kain kerusi tu ekkk..
Kiranya semua warna-warna Samsung Corby ada kat umah akak kan...betul tak???jangan kutuk tau....kata akak nak sajer-sajer nak tunjuk umah akak ni...akak terpaksa snap saner...snap sini semata-mata nak buat N3 ni tau...tarikh akhir pada 10hb. Januari 2010.
Jangan luper layari laman web 

7 ulasan:

  1. tu dia... kak ina memang betul-betul kaw la bila buat laporan utk event nuffnang.

    samsung corby memang cute.

    BalasPadam
  2. mak aiii, nampak cuun ler gambar akak time nikah

    BalasPadam
  3. lawa aje kak ina masa mula2 kahwin dulu;-)

    BalasPadam
  4. hope kak ina win something there..mcm sy nak participate tak pandaile nak wat iklan2 ni..huhuhuhu...

    BalasPadam
  5. byk warna entry kali nie.. encem jugak anak teruna kak ina yer..

    BalasPadam
  6. Kita tak kan terkejut kalau akak ditakdirkan dan disuratkan untuk menang lagi. Nanti kita nak gi dekat dekat dengan akak, nak amek berkat.... kotlah luck akak terpalit kat kita pulak kan... ahakss..

    BalasPadam
  7. salam kakchik...ala suker-suker ajer..ada rezeki aderlah..tak ado camno nak buek..


    salam sweetdarling..masa tu cun..skrg hemmm entahlah...


    salam zaila..kalau tak lawa takkanlah suami akak nak kat akak...



    salam suemy...ala buat ajer..kalah atau menang adat bertanding.


    salam sheila..handsome ker? nak jadikan calon menantu ataupun idak?


    salam mamaFaMi...iyer ker leh menang...belum tahu lagi lah..kan bagus kalau kamu jadi juri...tentu akak sentiasa menang ...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers