OOO

Rabu, Mac 03, 2010

Jomlah ke sini

Memang teringin nak pergi main tembak-tembak (paintball) kat Taman Melawati..tapi ada hal pulak dengan penyewa kat umah akak..terpaksalah batal program nak kesitu..kalau idak tentu best tembak geng bloggers...
Lepas settle suami akak ajak gi ke sini..anak-anak tak nak ikut..mereka tak minat nak tenguk benda cam ni..apa nak buat dah besar kan...
cuma imran ajer ikut....yang lain balik ke rumah.  Dah janji nanti bila dah nak habis jejalan kat sini...call dan suruh mereka ambil..elok jugak... sebab parking susah sikit kat sini.
Mula-mula masuk ke bahagian tembikar dan rotan...kalau peminat pinggan mangkuk tentu berkenan tenguk kat atas tu...bunga nak sama dengan vantage tapi murah sesangat...berbaloi nak beli..
Lawa sungguh sulaman baju ni...akak suker tenguk orang indon yang buat demo cara menyulam..nak buat memang tak pandai...tenguk ajerlah..
Macam-macam demo ada.. Imran yang suker tenguk semua ni...sape ni dia nak jual tapi harga RM450.00..
Alat muzik ni di perbuat dari kulit ikan buntal....orang asli dari suku Tamuan yang buat....bila tanya harga...RM250.00 ehmm..tak payahlah..mahal bebenar..
tapi kalau orang yang minat tentu mereka beli kan..suker tenguk budak kecik yang sibuk nak pukul gendang..anak peniup serunai kot..
Kerusi berbentuk keris ni harga ribu riban tau..alahai kalau akak jutawan boleh beli buat hiasan kat taman...kelassslah barangan buatan malaysia..beribu riban ..
Tak tahulah ada orang beli ke idak...imran ni tak kisah nak kawan dengan sape ajer..sementara tunggu kami solat bergilir dia main congkak dengan member baru dia..
lawakan  pintu berukir kat atas tu ..harga boleh  pun ribu riban ...bunga sepit udang ni di buat dari kayu..kalaulah dapat..bestnya..
Main cak-cak pulak suami akak...Pintu ni macam zaman dulu.....suker akak tenguk..harga pun ribu riban
Imran sibuk nak beli benda ni..ayah dia pun sama juga nak tiup..
akhirnya tertunailah hasrat dihati ...senyum memanjanglah sepanjang kami kat situ..
Suami akak  ingat nak beli gambus ni..al maklumlah anak Johor...bila tanya harga RM1,000.00 tak  jadilah beli..tunggu duit banyaklah nampaknya.
suami akak terbeli sandal kulit kambing..beratus jugak harga sandal mbekkk ni...
kan akak dah kata harga kat sini ribu riban..pasu harga RM1,200.00 pun orang beli..kaya ek orang malaysia ..
Kalau penat boleh lepak dengar lagu yang di mainkan...
 suami akak sukerlah dengan ghazal..
jalan-jalan kat tempat jualan batik terjumpa dengan Kak Intan dan suami dia..shopping beli baju batik nak pakai untuk dinner nanti..beratus juga kak intan habis..akak tak tenguk pun kain sutera batik..dah tau mesti beratus punya...lepas makan kuih udang  minum air tebu dan dah habis pusing...call Firdaus suruh ambil kami di sini.
Sampai kat umah bedal ubi kayu rebus ni...cicah dengan sambal goreng semalam..beli kat Pasar Taman Melawati...empuk sungguh...berbaloi membelinya.

13 ulasan:

  1. kak terbeli ker atau sengaja beli selipar kambing tuh.. ehehe.. maen2 jak.

    BalasPadam
  2. bes kan dpt jln2. at least window shopping pun jadi la...hilang gak stress..hehe..eh eh...apa salahnya guna selipar kambing?...

    BalasPadam
  3. wow , lagi membuatkan nk datang..
    insyaallah kak ina
    mmg niat nak g..
    hehehe..
    sbb kawan punye mak ada kedai kat sane..
    hehehe...

    tapi kak ina lagi cepat..
    hehehe..

    BalasPadam
  4. ubi rebus cicah sambal kak?? faveret tu...

    BalasPadam
  5. kak
    nama benda y imran tiup tu
    sompoton
    hehe

    BalasPadam
  6. salam kak ina, lama tak jenguk akak. sihat?
    suami sy pun sekarang tengah usha gabus...dah bersara main gitar nak main gabus pulak...minat yg susah nak tinggal katanya.

    BalasPadam
  7. salam Billet-DOux ..ayat biasalah tu bila dah terbeli.


    salam kak yong..betul tu sajer nak hilangkan boring..tu sebab gi jejalan.


    salam hasni..nasib baiklah kamu bagi tau..akak pun dah tak ingat dah nama benda tu.

    salam aus....oo ada member kat situ ek..baguslah camtu..jrg anak muda nak gi ke tempat cam tu.

    salam suzi..amboi balik sini dah payah sikit nak berhai-hai ek..bzzzz lah tu..


    salam amy..suker..gilah beli..

    BalasPadam
  8. lah.. akak pegi situ ke??. dekat sangat ler dgn tempat kerja tiny.. sepelaung tak sampai.. akak jerit jer nama tiny, sure tiny turun carik akak.. kehkehkeh...

    BalasPadam
  9. ubi kayu rebus ..mak aih lamernya x makan ..bestnya dapat makan ngan guler..

    BalasPadam
  10. salam kak ina...seronok gak gi jalan2 cuci mata ni...ima suka,tapi jauhlah...

    ima tak pernah lagi makan ubi rebus dgn sambal tu...sbb klu kt kelantan, ubi rebus makan dgn kelapa yg digaul sedikit garam dan klu suka boleh juga dimasukkan sedikit gula...dah lama tak makan ubi rebus

    BalasPadam
  11. salam kak ina...seronok gak gi jalan2 cuci mata ni...ima suka,tapi jauhlah...

    ima tak pernah lagi makan ubi rebus dgn sambal tu...sbb klu kt kelantan, ubi rebus makan dgn kelapa yg digaul sedikit garam dan klu suka boleh juga dimasukkan sedikit gula...dah lama tak makan ubi rebus

    BalasPadam
  12. salam tiny..akak gi hari minggu..kamu kerja ker...

    salam joijoi80 ...nanti hari sabtu ni nak beli lagi..nak makan dengan kelapalah pulak..


    salam ima..akak pun suker makan dengan kelapa..tapi kebetulan sambal ada lagi..cicah sambal ajerlah..hari sabtu ni makan dengan kelapalah pulak..mestibest..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers