OOO

Sabtu, Mac 27, 2010

“My Date Night”

 kredit buat cik google
Wah...wah..wah..romantik sungguh tajuk yang di beri oleh Nuffnang.."My Date Night"..atau bahasa melayu....malam pertemuan/dating....ehmmm seronok betul bila mengenangkan kisah percintaan lalu ni..

Akak memang tak pernah tau keluar malam/dating dengan suami akak...sebab kami berpisah jauh masa tu...akak kat sini...dia pulak bekerja di Jay Bee ...taklah jauh sangat..tapi masa tu kan no plus highway..ikut jalan biasa..faham-faham ajerlah ...berapa lama nak sampai..tak mcm skrg...berdezuppp 4 jam dah sampai..

Akak dah cerita dalam N3 lepas yang akak bertunang 6 bulan ajer dengan hb akak..sepanjang pertunangan tu akak cuma keluar 2 kali ajer rasanya...

1.   Pergi tenguk wayang cerita Panglima Badul di Panggung Wayang Coliseum di Jalan Tunku Abdul Rahman..bukan pergi se orang tau...tapi pergi dengan kakak akak...abah dan mak takkan bagi akak pergi seorang ..mesti ada body guard....tak canlah nak romantik-romantik..

Lepas tu ..kami pergi makan kat KFC di sebelahnya dan pot pet..pot pet...kemudian akak dan my sis terus balik ke rumah..hb akak balik ke rumah member lama dia di Kelana Jaya...besoknya baru dia balik semula ke Jay Bee..

2.  Lagi se bulan nak kawin..kami jumpa di depan office akak di Jalan Gereja...makan kat warung di situ..bagi kad dan terus akak masuk office balik..hb akak lepak umah kawan dia..sibuk nak jemput member dia yang kerja kat Kay Ell supaya datang ke rumah akak masa kenduri kawin nanti.


Lepas tu...dah kawin masih berpisah sehinggalah dapat Russhdi...berhenti kerja dan tinggal di sana..nak baca lagi..silalah selak N3 yang lepas-lepas yer.

Memanglah akak tak bercinta macam budak remaja sekarang...ashik sms.....ashik habiskan duit beli top up...pas selalu dating...rimas akak tenguk....apa nak buat ....zaman berubah...
ni semua sebab nak ikut stail baratlah ni..baik-baik yer anak-anak dan adik-adik perempuan (termasuk anak-anak akak)..sekarang ni banyak lelaki penipu..jaga diri masing-masing dan jangan malukan ibubapa yer..

N3 ni untuk  Nuffnang Special Screening – Date Night..sape yang nak gi tenguk wayang ni..buatlah N3 ikut tema di atas...kalau ada rezeki dapatlah 2 tiket wayang free..

9 ulasan:

  1. Alahaii kak bestnya kalau dapat g tengok wayang citer ni hahaha nanti nurul buat jugaklah entry ni hehehe..akak nurul dapat pergi event nuffnang tu thanks ye kak bab tolong nurul...

    BalasPadam
  2. hehe... saya tak sempat nak bercinta, kenal gitu2 masa praktikal kat tempat die... alih2 dah propose, 'will u marry me?' gentelemen giler!

    but tulah, zaman mak saya pun camtu kak ina. family arrangement lg tu. Harap2 saya dapat didik anak2 saya jgn terpengaruh sgt ngan pengaruh barat ni..

    sweet la cite kak ina tu! :) good luck!

    BalasPadam
  3. Good luck .... semoga berjaya untuk contest nie....

    BalasPadam
  4. Dating di waktu malam suasana adalah lebih romantik.....

    BalasPadam
  5. Plot kisah kak Ina hampir sama dengan saya yang mana bercinta setelah kahwin. Semakin hari makin bibit cinta berbunga... walla romantik gitu

    BalasPadam
  6. good luck akak...hehe....tapi sedih tak sempat buat entry pasal gatsby tu...dah tak dpt pegi...ummmmmm

    BalasPadam
  7. yg nie tak leh join ler kak, liza outstation

    BalasPadam
  8. salam nurul..kkklah camtu kita jumpa di sana yer..


    salam paij188..wah best jugak cerita ceriti kamu tu..bestkan cam tu ..bercinta selepas kawin..barulah ada thrill...

    salam fuzidss..ooohh yer ker..memang shok kan bercinta selepas kawin.


    salam babyhel..tak apalah...mungkin lain kali dapat pergi yer..

    salam liza...ala tenguk wayang ajer..boleh pergi bila kamu balik dari outstation kan..


    salam hazman..memanglah romantik..tapi bahaya kalau belum kawin..kang tak pasal-pasal di tangkap pasal khalwat..tak ker haru dibuatnya...

    salam kisah remaja..bukan akak yang nak tenguk wayang ni..anak akak yang nak gi..orang tengah bercintalah katakan.

    BalasPadam
  9. sure dpt nyer tiket wayang tu. i ni payah skit nk gerak coz anak kecik lg

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers