OOO

Selasa, Mei 18, 2010

Akak terkena panggilan hangit

alamak tak bestlah sejak dar semalam lagi..sebab Fafu dah tak ada dgn si Fbi..dah ganti dengan Tini..pagi ni si Leya dengan si Kieranlah pulak..apasal ek dia orang tukar-tukar ni..mungin nak tarik lagi peminat sebab sekarang ni Sinar Fm dah jadi stesyen fofolur satu Malaysia.  Hotfm jatuh tempat ke 3 dan Radio Era naik balik ke tempat ke 2.

Pagi-pagi..masa hantar Imran gi ke sekolah memang akak layan Hotfm...sebab suker dengar panggilan hangit. Biar dengar panggilan hangit akak dan imran tergelak dalam kereta..agaknya orang kat luar kata akak ni tak betul.
Sebab selalu gelakkan orang..ha..padan muka..akak kena panggilan hangit hari sabtu lepas. Tak sangka kan panggilan hangit memang boleh hangitkan satu badan...nasib baik bukan satu malaysia dengar..cuma sorang ajer yang dengar..

Lebihkurang cam ni panggilan hangit ni yer..

Akak lepak kat pc..talifon berbunyi..

Im..gi angkat..

Hellooo ..sape ni..

Mak ada..nanti kejap.....Mak ada orang talipon..

Sape...entah tak tahu 

Akak gi jawab
Mr E....Hello ..saya dari Maybank..

Akak ...oooo nak suruh saya ambil kad kredit ker ?

Mr E...taklah..saya nak bagitau ni..Puan dah 3 bulan tak bayar kad kredit..

Akak...ahhhh lah..memang betullah ...saya memang tak bayar sebab ekonomi merosot..ingatkan dapat duit Nuffnang banyak bulan ni..jadi saya pun gi shopping
kat Jaya Jusco bulan lepas sebab ada JJ Members Sales...

Saya belilah apa yang saya suker..saya ingatkan dapatlah RM1,000 bulan ni..
Macamana ni...saya dah tak duit nak bayar..nak bagitau suami takutlah..mesti dia marah akak nanti...

Mr E...ooo kalau camtu Puan akan di istihar muflis tau..bila puan boleh bayar..kalau tak ada banyak..sikit pun boleh.....???

Akak..masalahnya saya memang tak ada duit langsung ni..tolonglah saya yer..ataupun tunggu bulan depan..akak tenguk duit nuffnang banyak sebab akak dapat buffered earnings banyak bulan ni...pastu menang pulak duit Project Alpha 2..adalah dalam ratus..

Mr E.. Okeylah camtu..nanti akak bayar yer lepas dapat duit dari Nuffnang tu..jangan luper tau. Lain kali janganlah nak berlagak sangat macam orang kaya..belum apa-apa dah shopping dulu. Macam peribahasa ni.. dengar hujan di langit ...air di tempayan di curahkan.

Sedarlah diri tu tak bekerja..tak ada pendapatan..nak melaram ajer lebih..lainlah kalau akak ni blogger fofolur cam Redmummy tu boleh dapat RM10,000.00 sebulan.
Akak..

Akak...eh eh...kamu ni lebih-lebih pulak..akak panggil ni Ketua Samseng Sentul..panggil orang bawahan akak gjumpa kamu kat Maybank..belasah kamu sampai patah riuk baru baru kamu tau langit ni tinggi rendah. Boleh belah lah lu...(akak dah naik angin dah...)

Mr E...yerlah..saya minta maaf..ampunkan saya yer Puan..(mesti dia dah terketaq kepala lutut masa ni...)

Akak..tahu takut yer..lain kali jangan pandai-pandai kenakan saya dengan Panggilan Hangit yer .

Itu sajer akak reka..tapi panggilan hangit sebenarnya di  http://www.eyriqazz.com/2010/05/blogger-popular-terkena-panggilan.html

p/s camtu lah gamaknya perasaan orang yang terkena panggilan hangit..tapi syok pulak bila di kenang kembali... ingat yer Eyriqazz..ada ubi ada batas...

26 ulasan:

  1. erk.. tak baca lagi die pny... eehehe.. jap ku bc.. baru leh fhm

    BalasPadam
  2. da bace kt eyriqazz nyer...
    bhy gak panggilan hangit nie...(geleng pale...)

    BalasPadam
  3. kalau bc versi kak Ina, dah tak hangit dah sbb akak mcm dah tau je. bila bc versi eyriqazz, memang sah hangit satu badan.hihihi

    BalasPadam
  4. hangin satu badanlah bila kene panggilan hangit kan hehehe

    BalasPadam
  5. ari sabtu ye kak..ari sabtu pagi saya lmbt skit dgr radio..rugi takdpt dgr ..akaknya panggilan hangit

    BalasPadam
  6. Terbaik la...

    He...23x jangan sesekali bagi no tepon akak pada saya he..23x

    BroFramestone Blog

    BalasPadam
  7. kalau betul2 dari fafau n fbi lagi gamat...

    BalasPadam
  8. hahaha...panggilan susulan akan dijalankan

    BalasPadam
  9. Suria fm ke??? sinar fm, kan???

    BalasPadam
  10. huahauhaua......oraitt laa tuee selalu kiterr pun dok gelakkkan owg jeww kan...baru happennning

    BalasPadam
  11. akak terkena ke? hihihihi....
    dah tersiar ke belum nih? suh dema ulang lah! boleh dengar sore kak ina lam radio..hehehe

    BalasPadam
  12. bean : panggilan susulan?hahahah..ape kata aku wat kt ko?

    BalasPadam
  13. ni panggilan private limited ek???? hehehehe... kalau masuk lam hot fm mesti lagi gempak ni kan kak... hahahah...

    BalasPadam
  14. eyriqazz try2 nak ganti FBI la kott..HAHAHA

    saya rasa kalau die ganti,naik balik la hot fm jadi no 1 ya..Hehe..

    BalasPadam
  15. hehe..mesti akak tak sangka kan? pandai betul diorang wat cerita nak kenakan orang

    BalasPadam
  16. hehehe tak sangka ye kak ina nie pandai tulk nak kenakan org yee

    BalasPadam
  17. wakakakak .. ni ala2 april fool yg terlewat le yek ..

    BalasPadam
  18. siap nak panggil ketua samseng sentul tuu..muahahah

    BalasPadam
  19. hik3...akak jangan la panggil samseng pukul saya..ada ubi ada batas?dushh..tak baik tau balas2 ni....hik3...

    seronok dpt kenakan akak yang cool ni..lain kali blela kenakan lagi ya?

    BalasPadam
  20. hahaha.
    cian akak kena dengan bro E.
    nanti balas la balik ye akak.
    nak tengok camne pulak reaksi bro E.

    BalasPadam
  21. eyriqazz, dgr tu, ada ubi ada batas. jgn memain....

    BalasPadam
  22. hhaaa.. kak kasi balas sama en Gto tu..
    tak dapat bayangkan kalau memang fafau atau fbi yang buat panggilan hangit tu
    memang sah hangit satu badan

    BalasPadam
  23. Eiii jahantnyerr diaa!!
    Klo sy kne siap la sy jerit kuat²..
    Hahaha!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam
  24. hahahak , dah bace kat eyriqazz , hahahk . boleh pulak die buat camtu , hahahak . nasib la kak ina , hihhihk .

    BalasPadam
  25. ooh..akak reka2 ke..saya boleh realitikan rekaan akak tu..berapa no pon..?? nak kasi hot fm..hehe :-)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers