OOO

Ahad, Mei 16, 2010

Mia Sara Yang Comel

Sedap lagu ni...sekarang kat Astro Box Office tengah tunjuk cerita Papadom..dulu tak berkesempatan tenguk kat pawagam.  Tenguk berulang kali pun best..

Tapi video ni pasal si Mia Sara Nasuha aka Amani dalam cerita Adamaya...comel sungguh budak kecik ni..semuga beliau terus sukses dalam lakonan beliau.

 
 Lagu nyanyian Afdlin Shauki yg berjudul Mia Sara. Juga merupakan salah satu lagu di dalam filem Papadom. 

Lirik:

Miasara
waktu pagi kau sinari hidup ini
bangun papa bangun mami
kau sebut di telinga kami
satu hari kau kan pergi
tinggal kami bersendiri
walau apa kan terjadi
kau tetap akan kami cintai

ohh.. miasara tidur lah
kamikan bersama mu
dibuai mimpi nan indah
dan doa papa dan mama mu
tidur lah miasara
tidur lah miasara
tidur lah

miasara
yang pertama anugerah terutama
senyuman mu belai jiwa
pengubat hati yang lara
tuhan lindungi permata
selamatkan sentiasa
dari duka di dunia
akan kita hadapi bersama
rambut mu mata mu bibir mu hati mu
senyum mu tawa mu di hatiku selalu

ohh.. miasara tidur lah
kasihani mama mu
kerana dia menunggu
untuk bersama bapa mu
tidurlah miasara
tidurlah miasara
tidurlah

tidurlah miasara
tidurlah miasara
tidurlah miasara
hooo.. tidurlah

  

Waduh..best jugak lagu ni..memang suka dengar lagu AdaMaya ni..

5 ulasan:

  1. Assalamualaikum Kak Ina

    Salam ziarah

    sentimentel lagu nya
    menenangkan jiwa

    Wassalam

    BalasPadam
  2. oh saya jatuh cinta pada lagu ni waktu tengok papadom kat wayang tahun lepas. Research punya research rupanya lagu nih dicipta few years back khas untuk anak sulung dia sendiri.

    Memang syahdu betul!

    BalasPadam
  3. Memang si mia sara ni comel giler...suka sgt tgk dia...

    BalasPadam
  4. comey nyer mia ni..siap ade lagu khas lg..
    td tgk kt melodi,die nyanyi lgu ABC,cute sangat..

    BalasPadam
  5. hehe..mesti ramai mak ayah bagi nama miasara pasnih..hehe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers