OOO

Rabu, Mei 26, 2010

Tentang Alexia, Buffered Earnings dan PA2

 Apakah Alexa


 1. Alexa ini membantu dengan memberikan informasi tentang kualitas dan popularitas dari sebuah website.
2. Berguna bagi website yang anda memiliki untuk diterima dalam program make money online.
3. Membantu anda dalam mengetahui posisi jika terdapat kompetisi dan anda bisa mengetahui volume traffic dari website yang anda miliki.
Baca lagi kat blog yang ini yer..kalau masih tak faham.
 
Dulu tak ambil pot pun pasal alexia ni..hairan jugak apasal banyak member cyber letak ranking kat blog mereka..setelah akak baca pasal alexia ni barulah akak faham fungsinya.  

Dulu masa akak pakai blogspot ranking alexia dah dah turun ke bawah satu juta ....tapi bila kak tukar ke dot com..ranking terus jatuh ke no 5 juta lebih pada 14hb. April 2010. Alhamdulliah..dah jatuh ke no ini dan ranking kat malaysia pun dah tinggal 2,000 lebih.

Bangga jugak kan..walaupun tak se fofolur orang lain tapi akak puas hati dengan pencapaian blog akak ini..biarlah orang nak kata akak syok sendiri pun..janji akak  happy.

Lepas tu bila check earning pun akak happy...alhamdulliah bulan ni lebat sikit duit dari PA2..walaupun ada yang akak kalah..mungkin sebab tak cukup syarat ataupun terlambat hantar..tapi kalau dah mencecah lebih dari RM100 dah okerlah tu ..


First time jugak akak dapat jumlah tertinggi  dalam satu-satu kempen..dulu cuma dapat bawah RM10.00...mesti ada yang kata..ala akak ni dapat banyak ni pun dah kepoh...mestilah akak kepoh sebab bukan senang nak dapat duit tau sekarang ni..kalau mintak dengan suami akak pun belum tentu dia nak bagi banyak ni..

Terima kasih juga diatas sokongan pembaca blog akak yang budiman yang sudi menjenguk blog akak ini yer..tanpa kamu semua..mungkin semangat nak update blog tak ada dalam diri akak.  Jadikan motivasi buat diri masing-masing yer.

p/s Tq Nuffnang....nasib baik tak bertukar  ke iklan hijau tu..

17 ulasan:

  1. 3 dalam 1 ye kak..nak kejar akak la cam ni..jauh lagi ni

    BalasPadam
  2. salam kak, tahniah yea..lebat gak kocek tu..ehe

    terkini rank alexa akak dh bwh sejuta tu, alexa toolbar yan menunjukkan blog akak rank alexa adalah 857,904 tahniah! bukan senang nak dpt rank mcm nie, lagi2 dgn flatform blogger :)

    BalasPadam
  3. rezeki sungguh tu kak..usaha lagi...

    BalasPadam
  4. salam k.ina..semoga blog akak terus maju jaya..

    BalasPadam
  5. wah banyak nya duit buff kak ina.. :)

    BalasPadam
  6. tahniah kak...selamat maju jaya :)

    saya tak reti ni bab-bab ranking ni.... belum baca manual, ahaks

    BalasPadam
  7. tahniah seronok kan dapat banyak buffered earnings ads

    BalasPadam
  8. alhamdulillah kak.. moga terus maju.. ehehe

    BalasPadam
  9. Congrats. You're doing good!!

    BalasPadam
  10. wah!!!!

    hebat!!!

    tahniah untie!!!

    BalasPadam
  11. kak, smp harini pon nuff takde email ai apa2..huhuhu..sedey :(

    BalasPadam
  12. salam kak ina kl...
    Tahniah kak, betul2...saya pun dah cerai kan hijau tu kak, saja nak rasa daun muda (boleh gitu)...hahaha..last bini laaa juga yg bes kann...

    BalasPadam
  13. kak ina terror sehhh! tq 4 sharingz

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers