OOO

Selasa, Mei 11, 2010

“Why Smartphones can be Dumbphones”.


Smartphones...ehmmmmm kalau ada  smartphones pun tapi tak ada aplikasi  yang best tentu tak guna jugak kan..akak dah pernah pakai blackberry ...jadi akak memang tahu keistimewaan blackberry ni..

Takkan la akak nak cakap yang Blackberry nie dumbphones..mahal gila henpon nie..tak sampai hati pulak bile cakap camtu..tapi kadang-kadang boleh juga cakap camtu sebab kebanyakan orang yang pakai smartphones bukan selalu guna perkhidmatan yang ada dalam phone tue..tau-tau nak sms,telefon orang je..sebabnya diorang saje nak merasa pakai henpon mahal..betul tak? Saje ajer nak berlagak sebab dia ada duit boleh guna talipon mahal ataupun duit dia terlebih kot.



Akak tak ekk..akak memang pandai tau guna segala aplikasi kat Blackberry..Tak percaya ker?  Tenguk oranglah...ingat orang macam akak ni tak pandak ker? Tapi bagi akak la, memang best tau pakai blackberry ni .....sebab kalau nak tenguk facebook pun boleh..nak ambil gambar pun senang......boleh juga bersms ...boleh bertweet..tweet..


Masa pakai blackberry tu... pantang tenguk bila ada lambang free wifi pun tangan gatal nak melayari internet dan paling best sekali sebab boleh update dan boleh menjenguk blog..kalau tak tenguk sehari blog akak boleh pitamlah. 

Tapi kalau tetiba akak nak tenguk blog xder wifi..takkan nak gune GPRS untuk tenguk blog akak..setakat kilobytes(kb)tak per lagi..nie sampai megabytes(mb)tak ke abess kredit akak..nak kena topup lagi..abess la duit akak camtu..
Selamat la ade penyelamat untuk segala masalah akak..Cuba tenguk plan dari DIGI..murah bukan..sape yang tak tertarik bila tenguk harga dia...memang berbaloi..baloi kan..Jadi jangan tunggu lagi...tukar lah ke DG Smart Plan..
Hanya RM68.00 sebulan korang boleh surf internet tanpa perlu risau pasal kredit lagi walaupun sampai berapa Megabytes(Mb) dimana-mana sahaja pada bila-bila masa..

Jadi kepada sesiapa yang kaki internet boleh lah dapatkan plan digi nie..tapi kalau korang kena pakai postpaid digi la..pada sesiapa yang dah pakai digi kena upgrade la ke pakej DG Smart Plan yer..memang untung la sapa yang amik plan nie


Jangan lupa ke DiGi Break Free party pada :-

Date: 29 May 2010 (Saturday)
Time: 6pm – 10pm
Venue: Ecoba, Lot No. B-G-02, Level 1 Menara Bata (Tower B), PJ Trade Centre, No. 8 Jalan PJU 8/8a Bandar Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya 

(please click here for a location map)

pastu bergayalah macam kat bawah..boleh dapat hadiah tau..
kalau  budget banyak boleh pakai camni..
kena sewa kuda sekali yer

Nak  bergaya camni pun boleh
ooo best jika jadi catwomen..tapi ada ker size baju untuk akak ek
pakai camni pun boleh kot..
 atau yang ini...akak dah bagi idea dah..bolehlah tempah baju nak pakai pada malam tersebut..semua gambar ni masa Annual Dinner office hb akak.

Untuk maklumat lanjut mengenai event ni. Korang boleh kunjungi di sini.

9 ulasan:

  1. hehehe...kakina, hubby saya guna blueberry...eh silap lak...blackberry. ngan plan digi yg ni la. dah lama gak dah. mmg untung. nk surf tenet anytime, anywhere....!

    BalasPadam
  2. hubby saya pakai blacberry n i-phone. blackberry utk kerja, i-phone utk personnal. but so far dia lbh suka ngan i-phone. saya pakai yg biasa2 aje, canggih2 pun tak reti nak guna.hehe

    BalasPadam
  3. salam kak ina <

    aritu masa pak ajil beli hp , dia ambik BB , tp org kedai tu mmg ckp now bb stil xbanyak funtion ... sib baik pak ajil x jual lg E71 dia.. dia beli kan zr E66, and hp zr lg banyak aplikasi .. so BB pak ajil tu dia simpan dlm muzium dia sahaje

    BalasPadam
  4. hehehe kak ina angah datang lagi... oo blackberry.. bestnyer angah mengidam nak pakai phone tue..bila la merasa yer..

    BalasPadam
  5. x gi kot this party. memalam payah skit nak kelaur. anak dok merap....

    BalasPadam
  6. ada harapan nak menang ni kak
    heheee

    BalasPadam
  7. akak..kalau costume mcm ni..nak carik kat ne ye?

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers