OOO

Selasa, Jun 01, 2010

Balik Kampung Punya Cerita

Hari Jumaat balik ke kampung suami di Segamat.  Bertolak awal dalam pukul 9.30 pagi sebab takut tak sempat nak sembahyang jumaat kat sana.
 Imran boring sebab dia ajer yang ikut.  Yang lain ada hal...tak leh join kami... tidur ajerlah dia..ashik tanya..jauh lagi tak?  Mula-mula dia tak  nak ikut..suami akak paksa ikut jugak...janji nak bawak jalan rumah adik ipar kat N9.  lagipun .sape nak jaga dia kat rumah.
Dalam perjalanan  ke sana..macam biasalah...jalan sesak lepas dari R & R Nilai..memang dah jadi perkara biasa dah jem kat sini...nasib baiklah dari sini..kalau dari Bangi..masaklah duduk dalam kereta.
Sampai kat Bukit Mahkota..ada pulak polis trafik buat speed trap...tak rugilah dia..sebab kereta semua berjalan macam siput.  Buat penat ajer duduk tercongok kat bawah jambatan tu..kami dah tahu polis selalu buat speed trap kat sini..kalau tak jem pun bila nak sampai kat area ni..mesti perlahankan kelajuan.

Lepas ajer tol senawang..jalan dah clear...singgah sekejap beli jajan kat area A Famosa..pastu beli lauk kat Gemenceh...suami akak tak bagi masak...waduh best betul macamni....dan akhirnya selamat sampai kat rumah fil dalam pukul 12.30 tengahari...nasib baik ada adik ipar tengah masak..jadi akak tolong sikit ajer..
 sementara tunggu nasi masak...perut lapar..akak beli kuih koci dan 
 karipap kat rumah sebelah..memang sedap kueh yang dia jual..lepas makan kueh ni..tunggu suami, biras, anak buah dan fil balik dari sembahyang jumaat..makan nasi..lepak kejap..pastu gi pulak ke Muar.

5 ulasan:

  1. salam kak ..

    kg huby akak kat segamat ke?
    same ler dgn pak ajil ku .. kg di segamat .. lorong mak gayah ..
    dekat2 dgn bdr segamat nun

    BalasPadam
  2. salam
    cheqna kat ganu ni memang jarang sangat terlibat ngan jem...tol pun tak de..hehehehehe
    jem kalu time nak raya jela...cuti sekolah...
    salam kenal kak =)

    BalasPadam
  3. kalau masa cuti raya... hmmmm, jalan balik utara... dari 4 jam boleh jadi 8 jam...

    BalasPadam
  4. .aunty beli x perencsh mee bndung tu?
    .kie g kL on sunday
    .ingt nk jmpe aunty skali ahad tu, tp since aunty ckp x jd, x pe la ;)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers