OOO

Khamis, Julai 29, 2010

Berita Hangat aka Hangit Pasal RACIST Nuffnang

Heboh sana sinun pasal benda races oppp silap racist ni ...nak tau tau apa maksud dia...gi ajerlah ke kamus ..cari sendiri.

Asalnya pasal pemenang kat contest tulah..ala pasal nak dapat camera mahal tu...nasib baiklah akak tak masuk..kalau idak garenti  akak menang (perahsantan)...

Pastu melarat-laratlah pulak sehingga jadi satu isu besar semalam..yang hairannya akak boleh tak perasan.  Sebab semalam akak menjengkit di petang hari...masa tu ada geng bagi tau ada isu hangat.

Akak pun hangat punggung dan  hangat kaki  nak cepat balik rumah sebab nak tenguk sangat apa bendalah yang menjadi isu hangat aka hangit tu.  Bila balik kat umah cepat-cepat bukak blog isu hangat...oooo barulah akak tau hitam putih ceritanya.

Memang hangat sungguh N3 tu. Selamat Tinggal Nuffnang  pastu komen-komen pulak memang lagi menghangatkan hati..tapi bila baca kat komen tu kata ada  orang Melayu yang jadi kaki kipas helikopter aka kaki bodek Nuffnang...oooo terasa ngilu ibarat pisau di toreh ke hati.  Sebab akak terasa dan merasa tempiasnya.

Yang bestnya ada pulak email dari Nuffnang nak terangkan hal ni.  Siap call lagi si pembuat N3. Wah cepat jugak Nuffnang tau hal ni yer..saperlah yang bagi tau.
Dahlah..malas nak layan.

I Love Nuffnang..

oooo memang akak suker perkataan ni..sebab sejak akak join Nuffnanglah akak dapat macam-macam..
  • dapat tenguk wayang free (sape nak kasi tiket free kan), 
  • dapat jumpa member blog (memang akak suka berkawan), 
  • dapat gi lepak (sharing), 
  • dapat makan free, 
  • dapat duit dan 
  • pernah menang contest.  
Adakah di sebabkan akak ada keturunan China aka muka iras cina ..maka akak selalu dapat pergi...sampai ada yang kutuk...

ala ashik-ashik kak ina kl..ashik kak ina kl...

ala..kenapa nak ada penyakit PHD. Dah memang rezeki akak dan mungkin jugak akak suka masuk contest sebab tu akak berjaya.

Memang duit bukan perkara utama bila berblogging, tapi syok jugak kan bila kita berblogging dengan ikhlas cam akak ni ...asalnya berblogging sebab akak ni suka bercerita tentang hal family akak...akak suka pot pet..pot pet.. Pastu suka pulak masak dan share resepi sesama geng masak.  

Bila anak duk jauh bolehlah dia refer bila dia teringin nak makan benda itu dan benda ini. Bila dia betul duk  jauh, dia boleh baca apa yang kami lakukan, ke mana kami pergi dan apa yang terjadi.  Kan bagus camtu..tak yah nak call bagitau .  Kira macam diari kehidupan akak dan keluarga akak.

Pelik bin ajaib bila kalah ajer nak salahkan orang lain. Yang pilih pemenang tu bukannya Nuffnang tapi pengiklan.  Mungkin kita tenguk pemenang tempat pertama tu tak layak. ..tapi sponsor tu tenguk dari segi lain.

Rilexlah..belum tentu kalah tu maknanya tak bagus.  Mungkin belum rezeki kita.  Cuber dan cuber lagi. 

Dulu akak geram gak sebab yang selalu menang orang China..sampai satu tahap akak nak merajuk dah.....tapi bila tenguk cara mereka menulis N3 bila masuk contest memanglah akak salute sebab memang mereka kreatif ..tak dapat akak nak ikut cara mereka tu.

Tapi akak tak berputus asa...cuber dan terus mencuba.  Biarlah tak menang janji ...puas hati sebab dah mencuba.  Kalau tak cuba mana tau..kalau dah memang rezeki kita, kita akan menang walaupun N3 kita entah apa-apa.

Sabarlah yer...bukan senang nak puaskan hati orang lain.  Janganlah di timbulkan isu perkauman, kelak akan memakan diri sendiri.  Maaf yer jika ada yang terasa dan ampun di pinta dengan huluran sepuluh jari.

p/s jangan lepas ni berbunyi pulak kata akak ni pengampu aka pembodek Nuffnang yer.

 

22 ulasan:

  1. saya join contest pun tak menang.. haha.. apasal? mungkin nuffnang boycott saya... lols.. just joking..

    anyway, bukan racist la, tenting creativity and orginality saja.. =)

    BalasPadam
  2. hmmm for me mana ada racist, nuffnang biasanya aja.....

    Keputusan
    Cabutan Bertuah

    BalasPadam
  3. cepat mengalah..tak elok..

    hehe..kena terus usaha lagi..
    saya pun tak menang juga..
    tapi dapat tengok wayang free :)

    BalasPadam
  4. Kita hanya berusaha..kalau tuhan nak bagi Dia akan bagi...begitulah sebaliknya..Nice entry friend...visit my latest entry today..;D

    BalasPadam
  5. Sayapun nak merajuk dengan JE JAI akak..dia sound saya,asyik2 saya yang menang...hak3....gurauje...

    Agree with akak...Kalah menang adat pertandingan.Saya tahu camne peritnya untuk memilih pemenang...45 entry untuk contest hadiah alisya pun bersengkang mata saya untuk memilih pemenang,lagilah contest yang beratus/ratus or mb beribu2 orang masuk...mahu muntah dibuatnya membaca entry

    BalasPadam
  6. hi kak ina~ i pernah jumpa kak beberapa kali tapi tak tau nama kak. =)

    take care yah!

    BalasPadam
  7. Kak ina, bila ada org kata racist, sbnrnya dia yg racist...dengki bila org lain berjaya.memang bila kita buat en3 kita rasa kita ygg lawa.cuba mintak org kritik (biasanya tak terima)...Kalo la Nabi Muhammad SAW dulu mengamalkan racist...tak merasa nikmat islam kita...jd,elakkan berhasad dengki dan berburuk sangka...krn sifat tersebut hanya ada pd racist...

    Minum soya kurang sihat? kenapa? jom jenguk MyThought...

    BalasPadam
  8. sapa la yg cuba bkr api perkauman ni. ni la org kita, sikit2 nak cari alasan&salah org lain, walhal diri sndr yg tak cukup berusaha...

    BalasPadam
  9. tak pernah masuk contest pun..nuffnang pun sy baru pasang so tak tau apa lg...cuma smlm ada tgok email..invitatation drp nuff...date pun dh lepas...sumer gara2 tak tengok email...rugi2

    BalasPadam
  10. mas setuju kata JMR... sapa la nak bakar api perkauman..

    Kita join contest jadi pada masa yang sama kena akur kalau kita tak menang...

    Baca dulu entry yang menag dulu, cuba bandingkan... adakah sebagus dia buat... betul tak...?

    BalasPadam
  11. nuffnang memang besh! terbaik!

    BalasPadam
  12. Sabar jerlah diaorang nie..nak jer sound kaw-kaw..pikir2 balik tak guna sebab nanti bertambah2 lak masalah

    BalasPadam
  13. kak Ina rajin membuat entry, so u derserve untuk menang, dapat tiket free bagai..

    sape nak dapat mcm kak ina and the gang dapat, kena rajin macam kak ina..

    haha kalau pemalas macam saya, duk dendiam je la tengok je orang menang dengan redhoooo eheheheh

    BalasPadam
  14. salam kak,lame xdtg sini..bz skit

    xtau pulak ade hal2 mcm ni

    jadi blogger cabok baru sethn lebih

    saya baru join nuff ni,xtau menda

    kalo dpt jadi suri rumah mcm akak kan best ;),blh update selalu


    jadi suri rumah bkn mudah kan kak,never ending keje nya

    tak kan asyik menghadap pc jer

    BalasPadam
  15. yERLA...ASYIK2 KAK INA MENANG..
    ASYIK2 EYRIQQ MENANG...
    x moh joint lagi la...hik3

    ala... lantak la..siapa menang siapa kalah..
    yg penting dpt kwn baru, dpt pengalaman baru..
    kita ENJOY!!!!!

    kak ina jgn serik2 joint tau...kak ina menang kami tumpang gembira tau...

    Sumijelly.com

    BalasPadam
  16. susah nk cakap kak..dah syarikat org dia, kalau kita pun mungkin ada berat sebelah sikit kan? gitulah..tak tau nak cakap..mouse dan keyboard di tangan kita, pilihlah yang mana terbaik..

    BalasPadam
  17. dah baca entry kedua-dua belah pihak
    ada yg make sense dan ada jugak yg berdasarkan emo mungkin

    sbg blogger junior, x nak ckp byk
    peace all!

    BalasPadam
  18. oh makin hangat-sehangatnya...semalam ada jumpa gak isu nie..juz jadi silent reader..

    nak mencelah tak leh..pasal bukan terbabit pun..juz baca jer..isu racist nie tak tahulah ye ke tak..pasal ada kawan blogger..elok jer menang itu ini dgn nuff...tak tahulah awek tue ada kacukan ke apa...

    malas tul nak sembang isu macam nie..kadang2 geram gak..tp ada gak isu macam nie berlaku kat luar sana...

    takpe..ada sorang commentor tue dah shout email ke nuffnang ttg isu nie...kita tgk feedback dari pihak nuff lak

    BalasPadam
  19. sy pon terkejut psl isu neh, kak.. mmg x sangka mender neh akan timbul...tp rasanyer dh setel kots... lega rasanyer hati... dh bc 3-3 n3 yg menang tuh.... mmg kalo nk banding ngan n3 sy, malu ah... sy punya nmpk cincai n mls.... dh blaja byk perkara dlm buat n3... yg pntg, rajin n mls jeks...sme nk effort, bakat n kreatvt... btui dak, kak?

    BalasPadam
  20. nanang tak racist..sponsor la kot yang rac...he..he

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers