OOO

Isnin, Julai 26, 2010

Imran bawak balik Hamsterlah pulak

Terkejuzz beruk akak bila Imran bawak balik hamster ni...ingatkan dia ambil hak orang..dahlah akak dah geli geleman tenguk binatang ni...
Bila di tanya rupernya dia dengan sukarela dan baik hati nak membela hamster ni buat sementara sebab kawan dia balik ke kelantan...mereka tak nak bawak...amboi macamlah dia tau jaga hamster ni...
Nasib baiklah Yana dan Firdaus rajin nak menjaga makan pakai hamster ni...Yana siap search internet nak tenguk camner nak cara-cara penjagaan binatang ni...
 Ada 3 ekor..satu ajer yang aktif (jantan agaknya) 
yang 2 lagi pemalu..betina kot
 kalau baby tu taulah akak nak menjaganya..ni binatang yang menggelikan...tak sanggup nak memegangnya. Tapi bila tenguk telatah hamster ni macam best jugak..macam-macam gaya dibuatnya.
Kelakar pulak bila di masukkan ke dalam bola ni..
habis satu rumah di jelajahnya
Imran merengek nak bela...sorrylah Imran..tak kuasa mak nak membelanya..bila tenguk hamster ni teringat peristiwa tikus beranak kat dalam umah tahun lepas..haru biru dibuatnya menangkap mak tikus ...

Imran boleh jaga hamster ni...tapi boleh belahhhhhhhhh..meradang dia bila kak kata camtu......baik mak lepak kat depan pc....

9 ulasan:

  1. sayapernah bela hamster.. tp hamster tak reti manja compare ngan kucing....

    BalasPadam
  2. Sadis betul jawapan akak pada anak akak tu... mula2 hati dia tu agaknya dah nak berputik, tapi bila dengar ayat sampai habis, belum sempat nak berbunga dah gugur...

    Hamster tu dalam keluarga / keturunan tikus juga.. Tapi hati2 lah ye.. membela binatang tu, kesihatan kita wajib diutamakan..

    BalasPadam
  3. heheh..comel..tapi..saya geliiii!:D

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum Kak Ina

    kena layan sesekali anak tu kak
    he he

    Wassalam

    BalasPadam
  5. ah ah ah.... bebudak neh tgk segala mcm pets depa nk bela. time menjg, bg mkn, mndikab.. bla..bla...bla....alih2 mak ko gaks kan? btuilaaa, k ina... lepak2 depan pc ader gaks pekdah kan? dpt duit, tiket..bla..bla...ehehheehe

    BalasPadam
  6. boleh belahhhhhh.... lawak la akk nie.... hehehehe

    hamster nie kalau tak jaga dengan betul... akan mati

    BalasPadam
  7. hamster ni bau dia ada kureng sikitla.. kat rumah saya ada bela arnab

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers