OOO

Jumaat, Julai 30, 2010

Kutip Sampah Milo Dapat Bola

Betapa gembiranya Imran bila dapat tau benda yang di tunggu telah tiba...setiap hari sibuk tanya bila nak sampai?  Sampai akak naik bosan nak menjawabnya.
Alhamdulliah semalam selamat jugak sampai bola milo ni..Akak ingatkan bola macam bola sepak..rupanya bola saiz mini..
Tak perlah..janji dia happy..berbaloi dia penat mencari keratan milo.

Nak tau kat mana dia cari keratan atas milo kotak ni?  Kat Stadium Uniten masa Sports Day office hb.  Masa pergi dapat beg dan  milo kotak. Lepas minum dia orang buang kotak tu dalam kotak.

Akak kata kat Im...
Im...kalau nak bola gi lah ambil kotak milo orang yang dah habis minum tu?  

Mula-mula dia malu..Ayah dia kata .

ala apa nak malu....bukan ada yang kenal Im pun..

Walaupun ada orang-orang yang hairan tenguk Imran kutip kotak milo ni ...tapi semangat nakkan bola tu..dia selamba ajer gi kutip kat kotak sampah.
 Akak tak sure sama ada nak ambil code ataupun keratan atas..lelama bawak balik satu kotak penuh kotak milo yang telah di penyekkan. Bungkusan kosong milo tu akak mintak kat orang jual air masa dia nak buang bekas ni..sayang ooooo ni dapat 20 points tau.

Puas pulak nak membasuh dan mengeringkan keratan atas tu..akak hantar pakai pos laju...takut tak sampai nanti...buat penat ajer Imran mengutip sampah tu.
Camnerlah nak main bola kecik ni..buat kenangan ajer kot.  Ada lagi satu bola ni yang tak sampai lagi..sebab kami dapat collect 100 points..tu pun dah di campur dengan milo fuze...kat umah ni memang kena ada milo..sebab semua suker minum air milo terutamanya Imran.  

Dia memang minum milo setiap pagi sebelum pergi ke sekolah.   Tak yah bubuh gula..dia suka bubuh madu..ikut kata cikgu dialah tu...untuk kuatkan ingatan.

.Sekarang ni sibuk kutip untuk Ira pulak..dia mengidam nak beg milolah pulak..
Macam mane lah nak main bola kecik ni..dia kan suka main bola..
kenalah jugak main bola biasa ajerlah gamaknya.

16 ulasan:

  1. best tu kak... x terkumpul2 lagi anak2 pun dok merengek nak bola mini ni..

    BalasPadam
  2. wah, seronokler dia gi ke padang, at least ada something to do :)

    BalasPadam
  3. bape lama tempoh akak tunggu untuk dapat adiah ni ye?
    start daripada send borang.

    BalasPadam
  4. wah kak ina tapi berbaloi2 apa yg penting dia dah usaha tul tak??

    BalasPadam
  5. sumi pun ada gak htr..tp la nie x dpt2 lagi la kak...huhuhu

    Sumijelly.com

    BalasPadam
  6. sure anak akak seronok.. iya la si im tu dah penat2 kumpul bila dapat hadiah sure happy giler..

    BalasPadam
  7. seronok dapat mak yang selalu sokong anak2 dalam membuat apa sekali pun.

    BalasPadam
  8. rajinnya akak layan karenah anak2.. bola tue tuk budak 3,4 tahun agaknya. 2 yang kecik

    BalasPadam
  9. baguslah dapat juga something kan....

    Jom Hotdog

    BalasPadam
  10. kalo malu tak dpt bola ni kan..heheheh

    BalasPadam
  11. sebut pasal milo kepala terus terbayang pada adik bongsu yg kini berumur 18 tahun. selepas umur 5-6 tahun, mama dah x bg dia susu & tukar dengan milo. sehari boleh di katakan 7, 8 gelas milo di minum. nasi langsung tak di jamah. cuma beberapa baru beberapa tahun nie jer dia mula bljr mkn nasi itu pun sikit jer.

    BalasPadam
  12. kecik sgt ke kak bola tu?

    pek2 milo utk point tu dah ada cuma tak hantar je lagi,

    kecik2 pun best gak buat koleksi he

    BalasPadam
  13. salam kak ina...lama tak singgah sini...umah pun dah berwajah baru...memang seronoklah anak2 bila dapat benda yang diidamkan...

    BalasPadam
  14. nasib baik lah ilham tak tau, kalau tak jenuh nak kumpul milo

    BalasPadam
  15. aduiii sronok dpt gak kak ye, lov ngompol pakat bli milo je byk2 then anto tp dah xde rezki kak xdapek la..

    agknyer Allah nk bg rezki ni kt org yg lebeh byk brusaha ye kak..hehehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers