OOO

Isnin, Ogos 02, 2010

Bila Cukup Bulan

Bila cukup bulan...
 Peti ais penuh
kat sini pun penuh
tempat shopping penuh
parking penuh
 hypermarket penuh
bonet kereta pun penuh
troli pun penuh
semua ni di sebabkan  poket penuh

Memang ramai seungguh umat manusia bulan ni sebab semua nak buat persiapan untuk hari raya.  Akak pun salah seorang dari mereka.  Minggu ni dan minggu lepas sibuk ke hulu hilir cari macam-macam.  

Puasa kan minggu depan.  Akak tak kuasa nak meredah kat shopping kompleks dan Jalan Tunku Abdul Rahman bulan puasa ni.  Tapi akak bukanlah shopping beria sangat..kebanyakkannya beli untuk anak-anak.  

Mak dan ayah tak  kisah kalau tak berganti sangat..kalau dapat sepasang persalinan pun dah bagus....tapi anak-anak terutama Ira dan Imran tu yang lebih penting.

Perabut tak di ganti tahun ni
Langsir pulak tak tahu lagi
Biskut raya dan kek lapis buat sendiri
Kalau nak di turutkan rasa hati
Semuanya boleh memakan diri
Nanti lepas raya mengiggit jari

Bagaimana dengan ibu-ibu..bapa-bapa termasuk yang single..dah sibuk ker cari persiapan untuk hari raya?


Kredit gambar : Google

18 ulasan:

  1. tuk anak dh hampir complete dh. tuk mak ngan apak nye blum lg.

    BalasPadam
  2. Aduuuh dah nak kene pikir tuk raya dah ker..adoi!

    BalasPadam
  3. oh
    ery masih rajen menerjah ke KL time puasa
    time malam raye pun rajen lg p kl
    hahahaha

    BalasPadam
  4. belum beli lagi baju raya..huhu

    BalasPadam
  5. hadei bab persiapan raya yang berat...nasib baik saya bolah menjahit baju melayu sendiri... kalau baj perempuan tu senang la... kuih muih tu nak buat dah mmg tak sempat beli je la kot....

    BalasPadam
  6. saya nak shoping raya pon terpakse tanggunh.kete buat hal.dem!hahaha

    BalasPadam
  7. hehehe.. ntah ler.. duit da abes beli tiket je

    BalasPadam
  8. pandai2 laa manage gaji. kene pikir cukup utk 5-6 bulan, bukan 1 bulan jer

    BalasPadam
  9. ala kadar jer kak..menumpang umah mak bapak jer raya ni hehe

    BalasPadam
  10. betul kak, kita pn beli baju2 anak awal2 sket. tak larat nak kluar bln posa nti

    BalasPadam
  11. salam perkenalan kak ina,
    saya pun cam kak ina, tak daya nak meredah lautan manusia time2 pose..so, weekend br ni alhamdulillah dah settle part anak2, en.suami & umkah..sket2 tu boleh ejas la kendian hr...hehe

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  13. blog kak ina pun penuh org gak ni :)

    BalasPadam
  14. untuk barang keperluan xpe..yang bukan keperluan tu namanya membazir huhu

    BalasPadam
  15. amboi.. kak siap berpantun 6 kerat lagi..

    sy bulan lepas dapt gaju jer terus shopping baju anak anak.. baju sendiri pun dah amik kat tailor..tinggal lagi baju suami jer blom..tapi baju melayu pun dah tempah siap siap

    ari tuh pun gi sogo pastu jenjalan kat jalan tar rase cam nak tercabut lutut.apatah lagi bulan posa nnt

    BalasPadam
  16. kak, tambah lagik 1.... perut penuh!! hehehe....

    BalasPadam
  17. salam kak,
    belum buat apa2 lg tp dah terpikir2 nak beli baju raya tema apa taun ni. hehehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers