OOO

Rabu, Ogos 25, 2010

High Maintance and Low Maintance

Anak lelaki  akak minat sungguh dengan Lisa Surihani..
Sekarang Lisa sedang berlakon kat astro..cerita tudung express..tak berkelip biji mata bila tenguk Lisa Surihani berlakon .  Hendak-hendak dalam cerita ni Lisa pakai tudung..bertambah keayuan dia.

Bila sembang-sembang...hb akak kata..

Payah nak kawin dengan artis ni..

Kenapa ayah..

Maintance tinggi sangat...
alat solek dah berapa ribu...takkan nak pakai bedak sejuk ataupun alat solek yang murah? 
Kasut... takkan nak pakai yang tak ada brand.
Pakaian tak kan nak beli kat Pasar Pagi..mesti beli kat butik..harga ribu riban.

Memang makan ribu ribanlah maintance mereka ni..lagipun takkan mereka  nak kawin dengan orang biasa..selalunya mereka cari yang poket kembung..dah biasa pakai barang branded..takkan nak beli kat pasar malam

Tenguk cam mak...maintance rendah..

Tak pakai lipstik, tak pakai eye shadow, blusher ...bla..bla..blaaa

Pastu beli baju tak kira tempat..kalau berkenan beli ajer kt giant ker, pasar pagi ker?
 

Kan senang camtu..nanti...kalau  nak cari isteri,  cari yang macam mak...maintance rendah...(ehmmmm apa macam...ada berani ker?)

Akak ...sabar ajerlah bila hb kata camtu...


Abang memang beruntung dapat isteri cam ina kan..pakai bedak muka dan krim pun tak sampai RM50.00.

...kalaulah ina  ni kaki bergaya pakai solek cam artis..pastu dari atas ke bawah jenama ribu riban..tentu abang  fening nak melayan..


Kalau nak camtu.... gi kerja cari duit sendiri...


K  lah camtu...ishhh nak cari kerja apa ek dah kertu camni...ada ker orang nak ambil jadi pekerja lagi?

p/s ..akak ada gak pakai barang berjenama terutama hand beg dan kasut (tapi beli masa sales ajerlah)..tapi yang biasa ajerlah..tu pun setahun sekali baru tukar.

20 ulasan:

  1. hehe.. tu puji ke apa tu kak ina?
    tp betul jgak, hidup biasa2 je tak payah la nak beli barang mahal2 kan.. yg penting pandai pilih

    BalasPadam
  2. xpa la akak... wat blog pon akak dah jadi selebriti... gtaw kat suami akak..ahahaha... at least pengikut akak silap2 lebih dari artis2 baru..ahahaha...

    BalasPadam
  3. low profile....

    mesti bijak memilih

    jangan membazir

    dan yang penting jgn riak dan takbur

    BalasPadam
  4. Salam kak

    happy hidup serdehana,sy xde bg LV pon

    tapi biasa la,nafsu wanita saya ni...
    tgk org pakai branded

    kadang2 tingin itu ,ini gak.ckp dlm hati org tu ade akau xde

    Alhamdulillah,msh terkawal

    BalasPadam
  5. saya pun sama kak..beli ikot kemampuan..handbeg tu beli yg mahal setahun sekali.. :)

    BalasPadam
  6. haha, mainenance kene rendah. berbini ikut kemampuan

    BalasPadam
  7. salam ramadhan 15

    tak pe kak ina janji ada gak barang yg perlu di tukar ganti kan???
    syukur apa yg ada kan??

    BalasPadam
  8. hehe..tu ar, baik cari isteri yang maintenance ok dah tak tinggi..

    BalasPadam
  9. jangan membazir..bagus apa bini low maintainace..tak pening pala..

    BalasPadam
  10. betul tu kak ina, takper la tukar handbag setahun sekali..janji tak bebankan hubby ngan utang piutang bagai..

    BalasPadam
  11. ye la kak ina...tak payah pakai ribu riban...sy pun pernah beli baju kat giant...

    BalasPadam
  12. beli barang mas tak sangat tapi tang makan kadang2 high maintance gak.. nak yang sedap jer memanjang...

    BalasPadam
  13. bukan low maintenance kot,tapi jenis yang tak suka susahkan orang.
    betul tak akak??
    hehehe

    BalasPadam
  14. sy beli tudung dan baju pasar malam je kak ina, wpun bini tukang ubat...
    :)

    BalasPadam
  15. Yang penting kak Ina pandai masak...

    BalasPadam
  16. Salam kak ina.
    Blog akak ini ada keluar malware detected bila guna google chrome. Mungkin ada link yang di ban oleh google sebagai malware dalam ni. Boleh check guna webmaster tools kalau akak ada.
    Cuba browse guna chrome.

    BalasPadam
  17. huhuhu..lucu je perbualan tu kakina..beruntung kan hubby kak ina.. :)

    BalasPadam
  18. hehehe...kak sekali sekala nak bergaya apa salahnya kan? saya pun walau keje tapi takde la nak pakai barang branded nih.....duit tu elok guna untuk tujuan lain kan?

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers