lazada

Lazada Malaysia

Sabtu, Ogos 21, 2010

Resepi Sirap Bandung Istimewa

Bila bulan puasa ni kan...kalau gi ke Param, macam-macam air yang ada di jual kat situ..ada warna merah, hijau, biru , kuning dan macam-macam warna lagi.  Kalau nasib tak baik air yang di beli tak sesedap warna yang di pamerkan.  Sakit hati bila kena camtu.

Baik  buat sendiri.  Lagi best.  Resepi ambil kat http://cikmin.com.  Terima kasih yer min.
Bahan-bahannya
  • 1 cawan Sirap Ros
  • 1 tin Susu Cair Ideal
  • 1 gelas F&N Ice Cream Soda
  • 2 gelas Air sejuk/Ice
  • Sedikit isi cincau-tak letak sebab luper nak beli
Cara-caranya: 
1.  Bancuh sirap dengan air dan susu sejat. 
2.  Pastu masukkan ice cream soda.Akhir sekali isi cincau dan campurkan ketulan ais batu.
3.  Siap untuk dihidangkan.

24 ulasan:

  1. teringin nak minum segelas.. =)

    BalasPadam
  2. wa.. i want a glass !!! ;)

    BalasPadam
  3. na buat le esok..
    air ni tak buat lagi
    sejak awal puase hari tu..

    BalasPadam
  4. Nasib baik laahh tengok dah malam, kalau tak mau meranaaaaa....sabar jee lahh!

    BalasPadam
  5. bandung soda, faveret nie!

    BalasPadam
  6. mengancamnya air bandung. mmg tak jemu org minum ni.

    BalasPadam
  7. i tak suka sirap ros tapi... rasanya boleh digantikan dengan sirap lain..

    BalasPadam
  8. senang jer kalu nak buat kan? cuma tinggal antara nak ngn tak nak jer

    BalasPadam
  9. Cantik je jadinya air bandung akak. Kita kalau buat letak ice cream soda, nanti dia berkepala. Frust tol!

    BalasPadam
  10. ermmm..sedapnyer air tu kan.. :) belum pernah lagi beli air kat param puasa kali ni..mesti buat sendiri.. :)

    BalasPadam
  11. salam kak,saya air bandung kalo xcampur soda xsuke hehe

    BalasPadam
  12. alahai..sodap...gula xyah taruk da ek~

    BalasPadam
  13. betul tu kak....ari tu teringin nak minum air soya beli2 basi kak...hmmm...selalu minum air panas je....hehehe

    BalasPadam
  14. kak ina, nak sirap bandung 2 hengget...hehe sedapnye kak...

    BalasPadam
  15. Salam Ramadhan Kak Ina

    kak ina jual kee
    nak sebungkus
    he he

    nak cuba buat le nanti

    Wassalam

    BalasPadam
  16. bakk maiiii secawan.... eh cukup ker.. tukarlah... bak mai sejug..

    BalasPadam
  17. kak Ina, ada kawan saya kabooo letak secubit garam untuk rasa lemak-lemak gitu... sikittt je letak... pernah gak try..sedappp

    BalasPadam
  18. plan nak buka dengan bandung hari ni... boleh lar buat macam ni...

    BalasPadam
  19. sy minum bandung wajib letak ais krim soda....pas tu tarik...pergh

    BalasPadam
  20. Arrrkkk....
    Gambar akak ni buat saya terteguk air liur. Minuman kegemaran ni. Hehehehe

    BalasPadam
  21. ada juga sirap bandung special kan. hmmmm itulah kakina Hidup Seorang Blogger

    BalasPadam
  22. sdapnya akak.......mmg terliur tgk tmbh2 lagi bln puasa ni....
    makcik azwa ada ajar buat sirap bandung+aiskrim soda ni.....tp, jrg buat sbb jrg beli air berkarbonat....
    so, ptg ni mitak iman belikan aiskrim soda.........sdapnya!!!

    BalasPadam
  23. Feveret tuh air sirap bandung soda..hmm..sedap.. :)

    BalasPadam
  24. kalau tak masukkan cincau dengan soda boleh tak?

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...