OOO

Isnin, September 06, 2010

Best Chocolate Chip Cookie Recipes

 
Ambil resepi ni dari  http://allrecipes.com.Senang sungguh nak buat...pakai cawan ajer..Kalau nak tukar kacang walnut ke badam atau hazelnut pun boleh.  Cuberlah yer.

 Ingredients

  • 1 cup butter, softened
  • 1 cup white sugar
  • 1 cup packed brown sugar
  • 2 eggs
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 3 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 2 teaspoons hot water
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 cups semisweet chocolate chips
  • 1 cup chopped walnuts

Directions

  1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
  2. Cream together the butter, white sugar, and brown sugar until smooth. Beat in the eggs one at a time, then stir in the vanilla. Dissolve baking soda in hot water. Add to batter along with salt. Stir in flour, chocolate chips, and nuts. Drop by large spoonfuls onto ungreased pans.
  3. Bake for about 10 minutes in the preheated oven, or until edges are nicely browned. (Akak bakar dalam 15 minit sebab oven kan brand lain-lain..akak punya yang cinonet ajer)

17 ulasan:

  1. mcm nak buatla..ada lg lebihan choc chip and walnut sbb uat choc chip oat cookies
    sejak ada baby... busy manjang plak saya nih

    BalasPadam
  2. wah..nampak sedap cookies ni kak ina...

    BalasPadam
  3. nak cuba resipi yang ni la pulak nanti.
    selalunya, guna resipi yang kak ina punya tu, yang lepas bancuh, main sudu je acuannya.
    hehehe

    BalasPadam
  4. senang sungguh cara-caranya,rasa nak cuba la....terima kasih kongsi resepi.....

    Selamat hari raya maaf zahir batin:)

    BalasPadam
  5. salam kak ina,
    wah...cookies yg sedap n simple recipe. Insya allah lepas raya, nak cuba jugaklah resipi ni...stok butter yg ada dah plan nak buat kek pulak :)

    BalasPadam
  6. liza tak sempat langsung nak buat biskut raya tahun nie, nak kena sempatkanlah jugak camni kak

    BalasPadam
  7. memang sedap biskut ni tapi bila raya maybe tak selera sangat kan

    Cek Nuffnang Pertama RM540.15

    BalasPadam
  8. Salam kak ina,

    salam aidilfitri 1431H. mg aidilfitri kali ini akan disambut dengan penuh kesyukuran...

    akak suka join contest kan. sy dah tag akak tuk join satu contest yang menarik n hadiah yg menarik.

    akak check kat blog sy yer...

    n terimalah kad raya istimewa dr sy...

    BalasPadam
  9. salam kak,

    sedapnya

    ok la tu kak blh mengukis

    saya oven lagi ehehe

    BalasPadam
  10. kak..umah ryna pun ada buat..best2!

    selamat hari raya..maaf zahir batin..

    BalasPadam
  11. mas dah beli biskut nie... tahun nie tak buat pun. order jer...

    BalasPadam
  12. handmade kueh raya selalu nya sedap..tngok gambar je pun dah sedap

    BalasPadam
  13. menarik.
    nak gi raya umah kak ina..
    hha~

    BalasPadam
  14. Salam 28 Ramadhan Kak Ina

    sodapnya

    nak dtg rumah le nanti
    he he

    Wassalam

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers