OOO

Khamis, September 16, 2010

Food Review-Al Rawsha Restaurant di Jalan Damai, Kuala Lumpur

Kami makan kat sini masa minggu terakhir bulan puasa yang lalu. Kami tak ambil buffet sebab bila buka puasa selalunya makan sikit ajer. Buffet RM40.00 seorang..kanak-kanak RM22.00 (kalau tak silap). Kami ambil ala carte ajer..tak nak membazir duit sebab kalau RM40.00 x 6 orang + RM22.00 x 1 dah berapakan..lagi mahal..
Suker dengan deco kat sini. Kami tak lepak kat luar sebab panas rasanya tapi kami booked tempat kat family room. Selesa sikit sebab ada air cond. Kami datang sini nak makan masakan arab da..

antara menu di situ..ambil kat google..lupa nak snap.klu nak tgk lagi gi ke SINI

Oleh sebab kami tak tau nasi sebanyak itu.(ambil makan untuk chicken madgnut -4 orang makan)..sampai tak habis makan..tapau buat makan sahur. Masakan kat sini memang sedap. Harga pun boleh tahan.

Ambil cuti 2 minggu semata-mata nak balik beraya
dan balas dendam nak makan lauk raya..
Anak lelaki akak kalau gi tempat makanan arab memang suka hisap sishya..(Imran tak hisap..acah ajer tu)..nak buat camner..umur dah melebihi 20 tahun.

Al-Rawsha Restaurant
No. 78 Jalan Damai off Jalan Ampang
55000 Kuala Lumpur
Tel: +603-2143 9151
Fax: +603-2145 6943

...ada 2 -3 tempat makanan arab kat sini. Mula-mula nak makan kat Andulisa tapi dah ada orang booked tempat tertutup (family room). Jadi kami gi ajer kat sini.

9 ulasan:

  1. Salam Aidil Fitri Kak Ina

    saya suka makanan arab ni
    ringkas ajer
    nasi dgn lauk
    1 bungkus 10 rial
    boleh makan 2 orang
    rindunya nak jadi tetamu Allah lagi

    Wassalam

    BalasPadam
  2. selalu makan kat sini. buffet ramadhannya not bad. ramai kan?

    BalasPadam
  3. tak sempat pi cari makan dan review lagi, tunggu

    Norman vs Abby

    BalasPadam
  4. salam kak ina..selamat hari raya..meh la jln pahang..

    BalasPadam
  5. salam kak ina,

    saya menyinggah blog akak sbb nak cari2 resepi, pastu tenampak entry nih...

    sbnrnya, saya nak share info air barbican tu, bedasarkan pembacaan, air tu tak halal, sebab proses pembuatannya sama dgn proses pembuatan arak, cuma kandungan alcoholnya dikurangkan, tapi tidaklah 100%.

    akak boleh rujuk sini
    http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?cid=1135001354063&pagename=IslamOnline-English-Ask_Scholar/FatwaE/FatwaEAskTheScholar

    dan sini http://sahalfikri.blogspot.com/2010/08/jom-minum-arak.html

    wallahualam....

    BalasPadam
  6. liza makan kat sini esok Insyallah kak, dgn kengkawan...harap2 menepati selera lah

    BalasPadam
  7. humang aih..
    penuh dulang tuh..
    huhu~

    BalasPadam
  8. fuh nampak mcm sedap bangat ya :)

    BalasPadam
  9. perghh makanan..memang membina lemak di perut ar hehehe

    selamat hari raya...maaf zahir batin :)

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers