OOO

Isnin, September 20, 2010

Smart Tag -Memang berbaloi-baloi

Memang senang betul pakai smart tag ni..
Kami memang selalu gi jejalan jejauh..tak suker beratur panjang bila nak bayar tol/ambil tiket bila gunakan lebuhraya..kan malaysia ni jalan sikit kena bayar tol...jalan sinun pun kena tol..terutama kat Kuala Lumpur
Masa offer dulu hb beli 2 smart tag..letak dalam 2 kereta..tapi kami tak pamerkan smart tag tu sebab  pernah orang pecahkan cermin kereta semata-mata nakkan benda ni...kira ada value ..
 Tapi janganlah baki kad tak ada pun ada yang gunakan lorong ni..tentu kena sumpah seranah di umpat dek driver kat belakang.
Kalau time cuti panjang memang berebut-rebut nak bayar ataupun ambil tiket tol..kadang-kadang yang buat lebih menyirap sebab ada yang potong quene..geram tul dibuatnya..
 
Bestkan guna smart tag ni...tak yah lagi susah payah beratur ...terus ke pintu smart tag dan perlahan kereta dan letak ajer kat cermin kereta terus jalan....akak pernah terkantoi masa first time gunakan Smart Tag ni.
Masa gi ke bangi..akak letak terbalik..tertulis "no card"..apa lagi..jemlah kat belakang...apalah gamaknya mereka kutuk tentang akak..

kenalah  reverse balik walaupun dah beratur kereta kat belakang dan nasib baik ada orang kat situ bagi arahan..suruh letak yang hitam kat depan...fuhhhh berpeluh kauuuuu.

Kalau sape ada pengalaman cam akak ni ceritalah ek...boleh share..lain kali terkena bolehlah tau solutionnya..

Memang senangkan ada Smart Tag ni..melancarkan perjalanan kita..tapi kadang-kadang laju kat pintu smart tag..kat depan sikit dah jem terutama kat Jalan Sungai Besi..menciiiiii

14 ulasan:

  1. Betul kata akak, lancar perjalanan kann. Dan masalah akak sama ngn saya.. Malu siot! Hahahah!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. mmg memudahkan..tp still ada problm bg pengguna smrttag nih..

    BalasPadam
  4. mmg senang kan.. tapi linn pernah terkena.. palang tak bukak... haitsssss..... brekkk mengejutsss jadinyer

    BalasPadam
  5. berpeluh ye kak ina?? mesti kelakar time tu kan?

    BalasPadam
  6. salam ziarah,

    adus..best juge kalo jadik sekali sekala..at least ada benda yang bole buat kite tersenyum bile di-ingat2kan..

    BalasPadam
  7. salam kak

    sg besi ,mmg tension lalu situ

    tak payah keluar tgn kan kak

    kadang2 saya pjm abah nya,saya xpenah gagal lagi nk lps pagar Smart Tag ni hehe

    BalasPadam
  8. Pernah juga terjadi bila nak sampai..cari tag dlm laci takde. Kerja cucu2 lah tu..suka alih2 brg. Mercik peloh jantan bila kena hon..hihih

    BalasPadam
  9. smart tag mmg best, kalau k ina pakai plusmiles with smart tag tu lagik best sbb ada 5% rebate

    BalasPadam
  10. Ela pn pakai smart tag. senang. ela selalu ada problem 'bateri kong!' heeh ..

    nak top up pn dh senang .. kat Petronas, kat ATM machine.

    BalasPadam
  11. memang senang kan ada benda alah ni

    BalasPadam
  12. standard laa jd camtu. mmg memudahkan. sama laa smart tag kita

    BalasPadam
  13. a'a btuii tuee..smart tag niee..banyak kebaikan nyerr...

    BalasPadam
  14. Salam kak ina,

    saya pun pernah ada pengalaman macam akak. Mula2 tu heran gak kenapa kata no card. Pas tu baru perasan...hehehe.
    Akak, layarilah blog saya http://kakjay.blogspot.com

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers