OOO

Jumaat, Oktober 01, 2010

Beraya Di Rumah Maz Dan Jumpa Chef / Sifu Masakan

 Tak sangka dapat jumpa denganYatt yang balik bercuti ke sini dari Finland.  Akak sajer tak bagi tau Maz.  Nak buat surprise...maaf tuan rumah enggan di kenali.

Dah lama dah nak jumpa Yatt ni dari tahun lepas...tapi ashik tak jadi ajer sampailah dia balik lagi tahun ni..oleh sebab Yatt tak reti nak gi rumah Maz..akak jadi penunjuk arah  tapi yang drive manager akak.
Sampai kat rumah Maz rupernya dah ramai yang ada..tengah bersantap..ada

 Dari belakang Jasmeen (taukeh kek-nak order klik kat sini yer),
Yatt, Noni (taukeh cheesecake)  dan Kak Liza
Semua tengah duk bersembang selepas makan tengahari.  Tuan rumah masak masakan kampung..best..pastu dessert pulak ada pisang dan aiskrim..tak tau apa ke nama nak panggil apa?
seronok berjumpa dengan geng masak-masak ni...walaupun pertama kali jumpa dengan Yatt, Noni dan wan..bila sembang macam dah kenal lama..betullah orang kata kalau geng masak ni mulut memang peramah.
macam-macam ada...takoyaki, biskut dan kudapan dari Bahrain..sedap...
 ada juga  choco paradise cheesecake dari Noni..kena makan puas-puas sebab memang tak ada resepi di internet..secret recipes kiranya.
Bila tuan rumah suruh rasa kudapan dari Bahrin..memang akak terjatuh cinta...sedap weiii dengan tak malunya akak makan banyak kali.
oh yer..Kak Liza @ Chef Hanieliza telah melancarkan buku resepi baru.  Dapatkan di kedai buku secepat yang mungkin.
ole-ole dari Kak Liza..terima kasih bebanyak yer....bolehlah buat gulai kawah nanti ni

Kecuh rumah Maz dibuatnya ...maaf yer Maz jika ada terkasar bahasa..dan buat member-member maaf jika ada perkataan yang menyinggung perasaan kamu semua.

Lepas tu berangkat ke rumah mamafami lah pulak..

12 ulasan:

  1. salam kak

    haiyakk

    bestnya kak..happeningnya hidup akak :)

    BalasPadam
  2. kak..mksih jgk buat kak sdi mai..siap bwa org jauh lgi tu..memang hping sngat2..kak nti kita c&p gmbar dri blog kak ye..kak bila kita p oman tu..dah lupe yer..dri bahrain la..

    BalasPadam
  3. wah! meriahnye dgn kek & tauke2 kek :)

    BalasPadam
  4. penuh dengan makanaan!saya jadi lapar!!

    BalasPadam
  5. bestnya kak ina...

    saya memang suka google resepi kak liza dari blog /fb

    BalasPadam
  6. wah kak ina..jln2 cari makan betul le..syiok tak hingat..lapor plak rasa..akeke :P

    BalasPadam
  7. rajin sungguh akak menziarahi kwn2 blog.walaupun akak tak bekerja rasanya masa akak sentiasa penuh dgn aktvt..tabik dgn akak

    BalasPadam
  8. dh lama x jenguk2 kak ina..hehehe..bru aktif blog ni..buat blog baru..kak ina sihat?

    BalasPadam
  9. sedapnya makanan yang ada. kalau saya memang akan lupa dunia terus barangkali.

    BalasPadam
  10. MMG HAVOC ABIHHHH...SEB BEK UMAH MAZ BESOR..IDAK KALO, MAU ROBOH..HAHAHAH

    BalasPadam
  11. wah akak asik gi open house je,
    ramai kwn2 blogger ajak akak yer..
    macam sedap2 je,lapar la plak..hehe

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers