OOO

Rabu, November 24, 2010

Aku Tak Bodoh


Macam gempak ajer kan...tulah tajuk sebuah filem Melayu akan di tayangkan di pasaran pada 2 Disember 2010 nanti.  Terujanya sebab first time ada pengeluar filem jemput  bloggers untuk tenguk filem ini sebelum beredar di pasaran.

Yang hairannya filem omputih memang selalu panggil bloggers tenguk preview filem mereka.  Pandaikan strategi omputih   ini.  Kami  sebagai bloggers memang sudi memberi promosi percuma kepada mereka kerana ingin menyokong industri filem melayu di Malaysia.

Kalaulah Dr Romzay panggil  untuk review cerita Dua Alam tu pun kami sanggup.  Tak payah upah k...nanti jadi isu pulak kami ni makan rasuah.


Macam gak pengeluar filem Crayon dan Estet..dek kerana kurang promosi terutama dari bloggers (chewah)  filem mereka tak berjaya mendapat kutipan yang memberangsangkan.

Ingatlah, sekarang ni orang dah kurang baca suratkhabar.  Mereka lebih suka tenguk/baca blog tau.  Tak percaya!!!!!   Percayalah..
 
Aku Bukan Bodoh di arahkan oleh Boris Boo memang sesuai di tonton seisi keluarga. Penuh pengajaran dan bagus untuk tontonan ibubapa.   Biarpun di bintangi oleh pelakon baru dan tak fofolur tapi lakonan mereka memang mantap.
Tengah temuramah dengan pelakon remaja
Antara  bloggers yang gi tenguk
 sessi gossip menggosip..tq anak perak.com
Manager dan Aus lapar nak makan.  Untung betul tau kami malam tu.  
 Sebab di sediakan makanan dan minuman.  Alhamdulliah..terima kasih di atas rezeki yang di beri.
 Semua tersenyum simpul tau masa menikmati makanan dan minuman ..aiseymannnn tak dak pulak gambar tengah makan.
Ahmad Fedtri Yahya menjadi pengacara majlis
dapat gak ambil gambar dengan Ahmad Fedtri Yahya 
 Pelakon remaja yang mempunyai bakat besar
 Pelakon cilik Aizat berusia 11 tahun yang berlakon sebagi Jefri..lakonan dia memang sempoi..cik hel yang ajak kami pergi tenguk movie ini.  Terima kasih yer.
Bangga tau bila bloggers di tempatkan di kerusi press.  Kembang betul hati kami semua.
Dato Jallaluddin Hassan memegang watak sebagai guru yang cengil.  Ashik menyalahkan anak muridnya.  Personally jumpa Dato Jallaluddin very friendly.  Sudi beramah mesra dengan kami blogger picisan ni.
Dato' Yusof Haslam walaupun tak berlakon dalam filem ini tapi beliau turut hadir memberi sokongan.
Adam Salleh orang kuat Harian Metro
Bersama pelakon  filem ini.  Sebab apa akak kata best...sebab akak tak tertidur sebab rasa rugi kalau terlepas tenguk babak-babak dalam cerita Aku Tak Bodoh.  

Nanti akak buat review yer tentang filem ini.

25 ulasan:

  1. argh.... takde orang ajak... sob2..

    BalasPadam
  2. Salam,

    best ke kak citer nie? baru nie gi tgk movie tp xtgk pun citer nie, kami tgk harry potter, best jugak :)


    www.yanmieonline.com

    BalasPadam
  3. Salam

    Kakk Ina dpt jemputan pi tengok citer tu ...tu yg da best nyer. Citer tu best tak best soal ke dua kan kan kan... kak ina..lain kali ajak ler mama itutttt.....ngeeee

    BalasPadam
  4. wow...bestnyer kak ina..dapat review filem melayu pulak kali ni.. :P

    BalasPadam
  5. wah,meriah..cik helena ada ajak tapi smalam our anniversary..hik3

    BalasPadam
  6. bestnyer kak ina dpt review movie..

    mlm ni kak ina gi tgk rapunzel tak? leh kita jumpa lagi.. hohoho

    BalasPadam
  7. Waalaikumusalam Kak Ina

    menaikan mertabat blogers

    Wassalam

    BalasPadam
  8. best ke cite ni kak ina?
    uhu..
    kalau best ti nak tgk la..=)

    kak ina, minta tolong kak tukar url blog saya kat bloglist ye sebab saya dah guna selfhosted wordpress.
    tukar kepada
    http://www.noorafzan.com/ ye.

    tq kak ina =)

    BalasPadam
  9. waa best best. best tengok makanan tu. hehe

    BalasPadam
  10. sori kak ina.. dah lama juga penerbit filem melayu jemput blogger tgk filem mereka, akak je kot baru dijemput, dah lama saya membaca blog dari zmn u saya dulu, saya tau ramai blogger top2 banyak dijemput dan buat review.

    ermm kesian saya tengok makcik-makcik macam akak ke hulu ke hilir pegi event sana sini. gigih nak naikkan hits blog.. pity u

    lagi satu, tudung akak tu cam sama je semua event sori kalau salah.

    BalasPadam
  11. Sronok tengok akak (^_^) AKTIF sungguh!

    BalasPadam
  12. best tgk makanan2 tu ...hehehe...wah seronokla dapat jumpa artis ramai tu..hihihi

    BalasPadam
  13. caner leh dapat jemputan ni..jeles i

    BalasPadam
  14. wah..beshnya ..rugi tak dpt pergi.

    BalasPadam
  15. No wonder la masing2 xkeluar2 lepas movie, masih bergambar yer.. Saya segan ah! Blogger xmantap!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam
  16. Alahai... rezeki betul la akak dapat tengok citer nie in advance....Kalau ada tue roger2 la saya yea....

    BalasPadam
  17. kak ina, nak gambar plz!

    emel kat aidisafuan.prsuniten@gmail.com
    yer. :)

    BalasPadam
  18. laaaa...
    kat atas tu ke 'tanpa nama' yg k0men sentap tu kak?

    sabar kak..sabar...
    mulut dia dan tulisan dia serta apa yg dia fikir mesti ada balasan..

    s0k0ng akaaaakkkk... :)

    BalasPadam
  19. kak..pinjam gamba ek,..sy kreditkan akak nnt k..
    tengkiu..

    p/s: abaikan tanpa nama.. jeles xbertempat.. apa salahnya kalo akak ada tudung tu 18 helai.. bodo ah dia..

    BalasPadam
  20. adohaiii...pe masalah deknon tu ek...biau la pun kalau tudung sama. saya pun slalu pakai tudng sama. dh kalau itu mmg tudung peberettt. Ade kakina kesahhh

    BalasPadam
  21. sy rasa ini 1st time producer filem melayu jmput bloggers utk screening... tuhlaa, kak.. asik2 dpt tiket filem omputih jeks (nk riak gaks japs...eheheheh) sy pon penah terpk naper produser2 filem melayu x nk try strategi neh plaks... rugi2 owh... masa tgk 'crayon' arituh, depa tygkan gezet citer 'ATB' neh... dlm hati terpk,"kopaklaa eh akhir2 thn neh, byk muvie malay yg besh2'... heheheheheh

    BalasPadam
  22. la..apsal saya tak di jemput?..

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers