OOO

Jumaat, November 26, 2010

CUBA NASIB - MY SECOND CONTEST: TEFAL GALORE

Hari ni Tefal ada buat sales..akak yang tak pernah gi situ pun dengan petunjuk dari Cikgu Ayu terus redah ajer ke situ. Nasib baik sesat sekali ajer.Tapi sayanglah sebab banyak yang habis..di borong dek orang cina...dia orang nak jual balik ker?


Bacalah syarat-syarat kat bawah ni yer.

Okeh, " Baaraannggg yg lepasss...hai jgnnnn dikenang...." So, aku tak pueh hati selagi tak bagik sesuatu utk korang pembaca setia tulisan aku neh (ado kor?...kuikuikui).... Aku nak buat contest kedua lah... bersempena ngan JUALAN TEFAL YG AKAN BERLANGSUNG PADA KETETAPAN BERIKUT (sory ayat skema pinjam PPD punyos...hwhehwhehwhe)
TARIKH : 26-28 NOV 2010 ( HARI JUMAAT,SABTU & AHAD NEH WEH!)

TEMPAT : THE ATRIA, DAMANSARA JAYA (DKT NGAN SKOLA AKU WEIH) - lokasi dlm Atria tuh tak pasti, maybe ruang legar or maybe floor yg atas skali. Jgn risau, korang tnya guard or org2 kt situ, surely depa bermurah hati ckp kt ner.

MASA : 10.30 pg - 7.00 ptg

Apakah yg korang perlu buat?

1. Berkunjung ke jualan tersebut. (Dah sampai pun tadi)

2. 'Sambaulah' apa2 barangan periuk belanga yg ado kat situ. 1 barang pon hoke. Kalo korang nk borong sme pon bole tp orgnyer korg kne tnya empunyo diri sndrikk... hwahwhahwhha
3. 'Snap' barang 1 or byk2 gambau pon bole.
4. Pose cemana? Posing time korang kt kaunter nk bayau tuh. Mender perlu ado dalam gambau tersebut adalah:
a.) tuan empunya blog-tak sempat lak nak snap kat sana..snap kat umah ajer..tak orang nak ambilkan pun
b.) barang2 yg dh korang beli-
c.) duit yg dibyr
d.) juruwang or tgn beliau menerima duit korang
5. Susah ker syarat2nyer? Meh aku tempek gambo contoh
contoh gambar dari blog beliau
Tapi jgn plaks korg tiru skali ekspresi muka Imran itu krn beliau tiadalah mood utk posing pd hari berkenaan melainkan paksaan belaka. Beliau sebok nk men game Nascar kt letop neh. hwehwhewhehhwe...

Cemana? Sinang woh... kalo nk letak bebyk pon bole. Tp, pengadilan akan dibuat berdasarkan GAMBAR PALING KREATIF.

GANJARAN??
TAK HAVOC SGT, NYAH... TAPI MAK AKAN 'KURNIAKAN' PEMENANG TUNGGAL ITU NGAN BARANG2 TEFAL GAKS YG BERHARGA LEBIH KURENGG... RM50 AJO... LUMAYAN DAHLAA TUH.. TEFAL SALE, BEBS!! SILAP2 KORANG BOLE DPT 2 BIJIK KUALI DGN REGA TUH.

Korang tgk ajerlaa periuk belanga yg dh aku boli tuh. Teka harga?? Hahahahaha... tak yah. Aku ckp...dalam... tak sampai rm500... x cayer? Tuhlaa katonyer diskaun. Kualitas brg2 tuh ok. Just maybe masa handling tuh ado 'terguris' luko skets.... biaso ah tp x terjejas kecantikan dier.

Okeylah akak dah buat ni. Semuga ada rezek akak yer.

18 ulasan:

  1. TEFAL mmg good quality

    my mum ade beli gak product2 tu usually dr SOGO la

    btw, hi kak ina! my very 1st time ere. dua kali nmpk kak ina. kat rapunzel n aku tak bodoh. btol x? haha. qarl ni blogger picisan je.

    finally jumpe gak blog kak ina ni!!!

    cool mum!!! keep on rocking the blogging world!

    BalasPadam
  2. Tefal memang best..!

    Tapi... nak masuk contest tu malas sket...hehehe

    BalasPadam
  3. wah got kuali baru? then when make jamuan? kekeke

    BalasPadam
  4. walamak!...sedihnya takleh pegi...kuali non stick kat umah dah nak rosak. lum jumpa pengganti lg :p

    BalasPadam
  5. kalau sy masuk nnt menang.. kalau menang periuk periuk tu nak letak kat mane..

    ermm...

    BalasPadam
  6. Alahai.. jelesnya.. Tefal mmg best... tapi jauh sgt nak pegi... huhuhu...

    BalasPadam
  7. Aisehmen kak, syarat 4a tu tak leh ler plak... tak dapatlah join gamaknya!

    BalasPadam
  8. wah banyaknya kak ina borong..alamak tak sempat nak g lah kak ina..nak balik penang sat lagi ni.. apa pon goodluck untuk kak ina

    BalasPadam
  9. alamak... tak dapat gi ler..
    den balik kampung jenguk anak bini.. heheehe

    gud luck kepada contester.. :p

    BalasPadam
  10. bestla kak ina ni..ada jer apa2 mesti pegi kan..saya duk jauh..kalo x, saya dah g sana sini

    BalasPadam
  11. kreatif giler gmbr yg last..i loike...:-p

    BalasPadam
  12. good luck kak ina :)
    me pun suka tefal :) kat UK agak murah :)

    BalasPadam
  13. First time mel dengar tefal.. hoho lepas nie kena rajin2 pergi dapur la jawabnya = ="

    BalasPadam
  14. TEFAL? i like sesangat. may be boleh pi singgah kot ptg nie

    BalasPadam
  15. SALE!!
    i loike... hehhe
    gud luck utk kontest utk ye

    BalasPadam
  16. Masa akak call sy kt skola td, teruja gaks... n terharu psl akak put an effort n bersungguh2 juin contest neh... terharu sgt2, kak..nsb baek den x nangis... so sorry x dapek nk temankan k ina reronda kt Atria tuh... it happened 2 b ngah bz plaks... btw, sy dh selamat smpai dr TRG Ahad mlm kul 8.35 pm... so x 'selamat' laa plaks nk ke Tefal sale tuh... uhux!! lg 1... 'pot' Supor tuh pon antra brg2 fav. sy masa Tefal sale yg lepas...tp dh over bajet so diam ajolah... N3 YG MENARIK, KAK... I LIKE!!

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers