OOO

Khamis, November 11, 2010

Ini Tak Adil!!!

Bila akak buat kukis..mestilah akak pilih yang elok bagi kat pelanggan kan...takkan nak bagi yang hangus ataupun yang terkecik sangat atau terlebih besar.  Dah nama  pun kukis home made mana boleh sama ukuran kukis tu.  Kalau pakai mesin bolehlah.
Malam Rabu lepas saje dia nak pot pet.  Masa tu akak tengah masukkan kukis dalam botol.  Dia tengah lepak tenguk tv.  Tiba-tiba dia kata..

Ina ni kan ..yang dah tak elok baru bagi makan..yang elok cepat ajer masuk dalam botol pastu terus simpan..

Ini tidak adil!!!!

Tergelak besar akak dibuatnya.  Akak pun jawablah sambil gelak-gelak..

Abang kan dah ada penyakit kencing manis, mana boleh makan yang manis-manis banyak-banyak.

Rasa sikit udahlah.   Kang sape yang susah  bila abang sakit , nanti ina jugak yang susah. Lagipun mereka bayar RM takkan nak bagi yang buruk.

Sabar ajerlah kan. Akak tau dia cuma bergurau ajer, sebab sejak mengkukis ni kan tak pernah dia minta bayar bil letrik.  Terima kasih suamiku.

23 ulasan:

  1. Nak order sebalang lah kak. Bape eh 1 tu?

    BalasPadam
  2. samela ngan cik abang kite kak ina...tp sy tau dia hanya bergurau.dan kdg2 dia sendiri tegur bila anak2 ambil kuih/cookies yg cantik2.suruh ambik yg tak berape elok rupernye...hahahahaaa

    buat utk orang kenalah bg yg cantik2.kasi org puas hati dan senang juga hati kita nak ambil duit org,kan...

    BalasPadam
  3. sian akak...takpe kak, bila berniaga, kena bagi yg terbaik. itu kan amalan Rasulullah :)

    maaf la kak hntar hadiah lambat, minggu lepas ada masalah sikit. tapi saya dah hantar tadi. thanks kak :)

    Cerita Kreatif
    7 kemuliaan dalam 7 amalan
    Jom Komen: keputusan survey Kitar Semula
    Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Nescafe Chill Lah Gig Contest

    BalasPadam
  4. hehehe...bantahan yang arif..!!

    BalasPadam
  5. malam ni jangan lupa bawak untuk dirasa bersama ya kak
    ahahahhahhahahhaaa

    BalasPadam
  6. gurauan manja cik abg kak ina ni...nak manja2 ye. menarik lah kukis tu kak ina.

    bape ringgit sebalang kak?
    tiba2 teringin makan kukis pulak..

    BalasPadam
  7. ala cian dia...nanti akak keluarkan la sekeping dua yang baik tuk hubby akak

    BalasPadam
  8. saya pun guna perodua gak, minggu lepas eksiden...pastu airbag tak kuar. risau gak saya bila da sampai rumah.Alhamdulillah takda pape...

    BalasPadam
  9. sayapun rasa kak ina tak adil...hahahaha...

    BalasPadam
  10. hehe ini tidak adil..teringat cerita P Ramlee la pulak ..semoga bisnis ina lagi berkembang dgn adanya oven baru ni:)

    BalasPadam
  11. nak rasa la kukis kak ina ni.. berapa sebalang ye?

    BalasPadam
  12. hahaa. sbr jela..kukis kak ina mmg sodap!

    BalasPadam
  13. prinsip akak same dgn umi saya

    sedap la kukis akak,btl.....

    RM45 100PCS..Berbaloi..utk standard home made kukis kan :)

    same2

    BalasPadam
  14. hehehe... pandai komplen yer.. comel jer! ;)
    kak ina buatkan sebalang utk dia yg takde gula langsung punye. hehe

    BalasPadam
  15. gurauan begitu lah yang dapat merapatkan kan lagi hubungan kan?

    BalasPadam
  16. ina..saja nak menyakat ina tu..
    sebenarnya dia suka..tengok ina rajin buat kukis untuk jual tu..

    BalasPadam
  17. salam
    berguarau bahgia rupanya ingat apa tadi

    BalasPadam
  18. Hahahahahaha....
    Sekali-sekala kena bergurau senda juga kan kak? Baru meriah hidup.

    BalasPadam
  19. Kukis kak ina yang sodaaaap!*ketagih wohh*

    BalasPadam
  20. sweett je kan. nnti nak try beli kukis ni. bila ekk nak jumpak, boleh datang bwk anak sekali masa nak ambik kukis. cambest jer tgk, matjoe nak extra yg terkecil, hangit skit

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers