OOO

Khamis, November 11, 2010

Oooo rupanya ada mee khas untuk mee bandung yer

 Dah 2 kali buat mee bandung guna pes segera ni.  Suami akak punya
 ni akak punya
Selalu guna mee tapi kali ni akak guna mee kering ni.  Tak tau pulak kalau makan mee bandung guna mee ni memang sedap.
Mee kering ni penjual kat Pasar Tani Shah Alam rekemen ..dia kata sebenarnya nilah mee untuk mee bandung..akak tercengang..oooo baru kini ku tahu.  Betul ker orang Muo..
 Memang best makan guna mee ni..suami akak kata tak rasa muak..
Kali ke 2..kurang lengkap sebab dah malam..bantai letak apa ajer yang ada.
senang ajer nak guna mee ni...bila nak guna cuma masukkan dalam air panas mendidih..tunggu kejap pastu toskan..tuang kuah bandung..ready untuk di ngapppppppp

akak beli 3 paket RM10.00..mungkin kat sana lagi  murah kot....

32 ulasan:

  1. oooo...baru jer kenal ngan mee kering nih

    BalasPadam
  2. wah,1st time sy tau ade mi khas utk mi bandung ni.slame ni sy dok muo xtau pn.slalu gne mi kuning biase je.


    Tau x Google Buat Lawak? Jom baca!!

    BalasPadam
  3. salam kak ina
    memang sedap guna mee kering nih
    seblm nih masa di afrika
    mee kuning tiada
    jadi buat sendiri di rumah

    guna air, telur dan tepung.. tak ada ubat... selamat... =)

    mee nampak sedap.. posto kak ina.. hu3

    BalasPadam
  4. baru tau ada mee khas..nak cari ler pasnih. slalu hubby x suka makan mee bandung, cepat muak katanya..
    try mee kering ni plak ler,maner tau dia suka

    BalasPadam
  5. kak ina - lelehnya tgk mee bandung kak ina ni..huhuhuhu...

    BalasPadam
  6. pagi2 dah terliur tengok masakan akak, walau pakai pes segera tapi nampak macam sedap;)

    BalasPadam
  7. adoooiii.. lapar pulak..
    mana nak cari mee bandung kat putrajaya nih? hehehee

    BalasPadam
  8. laappoooo..heeheeh



    eh, berwajah bru dah.. :)

    BalasPadam
  9. kak ina, baru tau ada mee khas utk mee bandung. kalau mee mcm ni mmg tak muak makan berbanding mee kuning tu kan...sedapnyaaa~

    BalasPadam
  10. hoho, kak ina. pasni bole bukak kdai mee bandung ganti mee bandung muar kat kajang. hehehe

    Jom Undi Si Tukang Tulis dalam Nescafe Chill La Gig Contest

    BalasPadam
  11. Mee kering???
    Serius tak pernah denga.
    Agaknya sama macam mee sanggul tu ya kak??Mee bandung...hmmm,dalame woh tak buat.Lapooo dah jadik,issk.

    BalasPadam
  12. sy tak tahu pun kena guna mee spesel. sy tahu makan jer ;P

    BalasPadam
  13. kak ina memang pakar memasaklah.. kasi lah resepi sikit dekat kita ni.. sedapnya makanan

    BalasPadam
  14. ooooooooo...mas pun baru tahu...kat pasar tani shah alam ke kak...boleh mas cari nanti...

    BalasPadam
  15. waahh..guna mee kering ke..
    cambest je kak ina..

    BalasPadam
  16. salam k,.ina..saya pun baru tau hah..baca entry k.ina

    tp ade makcik saya buat ..dia guna spagetti..sedap gak.

    BalasPadam
  17. saya tibai je apa2 mee pun janji sodap

    BalasPadam
  18. ooo yeke kak?saya pun kalau buat mee bandung guna mee biasa je....ada tak jual mee ni kat kawasan kl...nak gak try rasa...

    BalasPadam
  19. pergh.. terliur nengok mme bandung kak ina.. mee kering? ni first time dengar... rupa mcm mee sanggul

    BalasPadam
  20. erk.. ye ker kak ina..? sy org muo kak.. tp mcm idok jer.. yg pnting kuah nyer.. bnyk kuah yg kurng sdap, x rasa udag kering ngan keledek nyer.. huhuhu.. yg biasa dimakan skrng bnyk xde pun keledek... kurang keaslian asal2... hehe

    BalasPadam
  21. hahah
    hanie pun baru kenal mee kering ni
    isk isk.. nama jer ada darah keturunan johor!

    BalasPadam
  22. Meriahhnya..tgk mee bandung..tuh.. adess.. :)

    Tak tau plak ada mee kering..tak penah jumpa lagik..

    BalasPadam
  23. mee kering tu mmg sedap kak..saya makan dgn sup ayam (mee sup) pun rasa sedap dia lain mcm laaa...mee kering tu mmg power cuma payah nak jumpa..hari tu sy jumpa secara tak sengaja..lps tu cari lagi dah tak ada

    BalasPadam
  24. liza pun tak tau ada mee special kak, selama nie liza blasah jer

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers