OOO

Selasa, Disember 07, 2010

Kueh Udang Alor Gajah Memang Terbaik

Dulu pernah makan sekali kueh udang kat Pekan Alor Gajah. Terjatuh cintalah pulak dengan kueh udang kat sini. Bukan kueh udang ajer tapi ada tahu, timun dan tempe. Ada gak burung puyuh goreng tepung.
 
Kuah bukan kuah rojak cam mamak tapi cili sos yang sedap. Gerai ni kat Medan Selera Alor Gajah di hujung sekali. Parking tak ada masalah kat sini. Kalau tak jumpa tanya ajer orang kat pekan ini.
Duta kueh udang. Boleh order untuk seorang, 2 orang ataupun 4 orang. Kalau dah cuba nak lagi tau.
 
Macam-macam ada..fish ball dan lain-lain. Kalau lalu kat Alor Gajah janganlah lupa terjah ke Perniagaan Kueh Udang Alor Gajah di Melaka. Mesti tak menyesal punya.

Akak pernah tertipu 2 kali sebab ada juga gerai lain di Negeri Sembilan yang kata jual kueh udang Alor Gajah tapi bila makan...memang tak leh lawan dan tak sesedap kat sini.

31 ulasan:

  1. salam kak

    penah juge mkn..dah lame dah hehe
    sedapnya

    BalasPadam
  2. Yup..memang best.. kadang2 singgah alor gajah beli kueh udang ni...
    tapi jangan marah kalau kurang udangnya ye.

    BalasPadam
  3. bestnya.. kat subang ni susah nak cari benda camtu.. ada pun tak tahu kat mana.. aish..hehe

    BalasPadam
  4. salam kak
    selamat thun baru..
    rasenya pernah kuar kat tv kan gerai makan nieh..kalau x silap lah...nie kena terjah nieh..:-)

    BalasPadam
  5. x pernah makan benda ni..ketinggalan betul..huhu...tetibe lapar je..

    BalasPadam
  6. kena pergi nih.. ermm..

    btw kak ina boleh tlg komen pasal header baru tak??? nak tau jgk pendapat kakina.. hehehe

    BalasPadam
  7. Kuih Udang @ Pasar Menggong Alor Gajah. Location dia berdekatan satu-satunya roundabout kecik Alor Gajah, belakang Bus Station sementara Alor Gajah..

    Eceh. Siap promote lak.. hehehe

    Terbaru >> 1) Encik Polis.. Kat Mana Nak Parking Kereta? 2) Che Arm Punya ... Yang Besar 3) ChurpChurp Premiere Screening - The Chronicles of Narnia : The Voyage of the Dawn Treader

    BalasPadam
  8. hai.. sy dptkn sos kuih udangnya terus dr kilang.... buat sos tauhu sumbat lagi sedap... cuba la... promot dp anak AG sendiri...

    BalasPadam
  9. masa kecik2 dulu selalu g mkn kueh udang AG ni. arwah mak mmg suke. dapat lak ada mak sedara yg duk AG.. tu yg buat selalau ke sana..

    BalasPadam
  10. kuih udang ni cekodoklah kan kak? perghh macam best je..sy ni memang suka sangat cekodok ni..

    BalasPadam
  11. auntie, ni gerai yang dkt medan selera alor gajah tu eh?
    ha3.. alor gajah mmg org kenal dek kueh udang tu ler. selalu gak makan kueh udang tambah2 time study nak exam, tiap2 hari makan pun takpe.

    BalasPadam
  12. Salam Maal Hijrah Kak Ina

    belum pernah sampai lagi...he

    Wassalam

    BalasPadam
  13. wah wah wahhhhh..glemer bebudak tu! heh..mmg sedap sos cili dowang kak. syiok je layan makan kueh udang kt situ :)

    BalasPadam
  14. kalau kat negeri sembilan akak carik kat stadium paroi memg sedap kuih udang dan popia basah.. nama kedai tu popia basah kuala kangsar

    BalasPadam
  15. bagus la kak.... nanti kalau turun melaka ada la menu yang nak dicarik.... ;-p

    BalasPadam
  16. mmg nampak sgt muka terkejut mamat tu bila akak snap gambar dia...tak pernah lg makan kueh udang ni...

    BalasPadam
  17. dkt je dgn kg sy ni..bolehlah singgah nnt...

    BalasPadam
  18. kak ina.. tak pernah try laaa makan kat situ.. huhuhu
    nampak sedap jer.. nyum3

    BalasPadam
  19. Kat Alor Gajah? Haishhhh...jauhnya. Nak balik entah bila. Takpe, takpe, simpan dalam hati.

    BalasPadam
  20. Salam Maal Hijrah utk Kak Ina sekeluarga.. Belum pernah cuba lagi makan di sini. Baru je lepas bercuti di Melaka.. Next time maybe..

    BalasPadam
  21. salam maal hijrah kak...amboi jauhnya mkn muih udang tu..tapi mmg terliur..dil penah makan kuih udang yang kat n9 tu sblm dtg cni..tpi rse mmg kureng...ish..ni yg x sbr blik mesia ni..nk mkn mcm2..huhu....salam ukhuwah kak...:-)

    BalasPadam
  22. yesza..kalo nak balik umah dr kl..kompem singgah sat tapau :D

    BalasPadam
  23. salam...

    kat raja alang depan hotel regency ada satu stall kuih udang yg sedap juga kak...ujung bln ni nk ke melaka ada ksmpatan nk singgah juga la tmpt ni

    BalasPadam
  24. baru jer balik dr melaka smlm..xtau pla tpt mkananyg best ni huhu

    BalasPadam
  25. Wahh..dah lama tak makan cucur ni. Dulu orang umah belajar kat lendu..nie kedai sekitar belakang Bas Station Alor gajahkan..memang superb kuah dia..

    BalasPadam
  26. wa suka dia punya kuah udang dia tu kak...itu yg bt sedap

    BalasPadam
  27. kene masuk dlm wishlist ni.. hehe.. amust visit tempat utk makan
    ALL IN ONE

    BalasPadam

Adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers